Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Önző, agresszív, manipulátor...

Önző, agresszív, manipulátor barátnőcske kiiktatása, hogyan?

Figyelt kérdés

(Alább egy keretsztori, akinek a cím láttán már van tapasztalata, nem muszáj elolvasni.)

Van egy 18 éves lány, aki egy nagyon jó barátom. Én 24 vagyok. Igazából nincs köztünk semmi "olyan", csak jó barátság, amit később (nem tagadom) szeretnék magasabb szintre eszkalálni, mert a lány egy kész csoda, kis tünemény (ám emelett érzelmes, temperamentumos, pont az ideÁlom), csak most egyelőre nem akar kapcsolatot, mert volt egy nagyon nagy szerelmi csalódása. Ami nagyobb gond, hogy sajnos van egy 16 éves csitri barátnője, aki nagyon rossz hatással van rá és én se nagyon csípem, ő se engem. Mivel a lánybarátom igencsak érzelmes és emellett igencsak szeretethiányos (főleg hogy instabil időszakában van), befolyásolható is egyúttal. Főleg a vidámkodáson, megnevettetésen keresztül. Hajlamos megbízni azokban, akikkel csak szimplán jól érzi magát és aki elhiteti vele, hogy fontos neki. Bennem mégis valami másért bízott meg mindigis, nagyon tetszett neki, hogy komoly vagyok és igencsak racionális, van rálátásom a dolgokra - nagyon jókat tudunk beszélgetni. A 16 éves csitri viszont pont az az önző manipulátor csaj, akinek a lánybarátom nem fontos, már van független baráti köre, mégis a sz*rkeverés nagyon kenyere: igencsak b****a a csőrét, hogy én jóban vagyok a 18 éves lánnyal (merthogy nyilván sejti, hogy őt is néha nekem beszéli ki a lánybarátom - egyébként teljesen jogosan, mert nem lehet rá számítani és csak akkor van ott az ember mellett, ha érdekében áll). Vannak bizonyos alkalmak, mikor sok időt töltenek együtt, akár egy hetet is (közös foglalkozások, mindketten táncolnak). Utána a lánybarátom teljesen kicserélődik, alig keres, ha találkozni szeretnék vele, ingerülten magyarázkodik, hogy miért nincs ideje. Mindez tart addig, amíg egy újabbat nem csalódik a kis manipulátorban, utána rögtön visszajön hozzám, van, hogy sírva. A manipulátor próbálja elhitetni a lánybarátommal, hogy mikor szeretetből megölelem, valójában nyomulok rá (tény, hogy elég közvetlen kapcsolatunk van, de ez mindkettőnknek jól esik - sőt, legtöbbször a lánybarátom jön oda mindig hozzám, simogat, ölelget stb.). Továbbá, a manipulátor csitri folyamatosan fűzi, hogy én mennyire undorító vagyok meg szánalmas meg milyen sz*r a stílusom. A közös dolgainkat, amiket a lánybarátommal megbeszélek is folyamatosan lejáratja előtte (vannak ilyen kis közös kitalált szócskák, amiket használunk néha beszédben) meg gyakorlatilag az összes közös témánkat, amiről tud. Nemrég egy több napos kis nyaraláson (házibuliszerűség) is voltunk egy nagyobb társasággal, ők is ott voltak. Újra fellángolt a barátságuk, aminek az eredménye az lett, hogy a lánybarátom egyre inkább kezdett velem nem foglalkozni. Utolsó este odajön hozzám a 16 éves kis csitri full részegen üvöltözni velem, hogy milyen übergáz meg szánalmas vagyok, hogy nyomulok a barátnőjére és lesem az alkalmakat, mikor fekhetek be mellé az ágyba, plusz zagyvált még össze-vissza minden hülyeséget, hogy "ugye most megint majd leb***od a .....-t, hogy nem foglalkozik veled eleget" (igen, neki hála, tényleg nem foglalkozott). Ezután természetesen megbeszéltem a lánybarátommal a dolgot, de a stílusa már nem volt a régi. Nagyon rossz hatással volt rá a csitri. Kiderült viszont, hogy csitrink tömte tele a fejét és magyarázta be neki, hogy én sürgök-forgok és sunyi mód szimatolok, hogy befeküdhessek mellé, mikor csitrink nincs a szobában. Az a baj, hogy ilyenkor hiába tudja a lánybarátom, hogy valószínűleg csak tömték a fejét, mégis bizalmatlan lesz irányomban (Isten tudja még hányféleképpen próbálta nála ezt elérni a csitri). A legjobb az egészben, hogy csitrink nekem ezt úgy adta elő, mintha a lánybarátom mondta volna mindezt neki. Szánalmas egy viselkedés, de nem újkeletű a dolog amúgy. Korábban egy jó haveromról - akit bevittem a társaságba - találta ki, mikor elveszett a diktafonos MP3 lejátszója (és végül az ágyuk alatt lett meg, mert ott voltunk nagyon sokat, földön ülve), hogy ki akarja őket hallgatni titokban, ezért diktafont rejtett az ágy alá (ezzel persze csak annyi sántított, hogy a diktafon egy tokban volt és nem működött, de azért igyekezett mindent megtenni, hogy felkapja a témát - azzal persze már nem volt baja, hogy elolvasta a haverom SMS-eit, mikor otthagyta valahol a telefonját, aztán meg rajtakaptuk).

Lényeg, ami lényeg, nagyon kártékony egy elem és mindenképp el akarom érni, hogy ne legyen ilyen hatással a lánybarátomra. Most megint távolságtartó velem a lánybarátom és ha megkérdem, mi baja, vehemensen magyarázkodik, hogy "semmi". Ez a vehemencia sokkal inkább jellemző a csitrire - sajnos kicsit lemásolja a stílusát, mikor huzamosabb ideig vele van. Nagyon felidegesít, hogy a csitri mindent megtesz, hogy eltávolítson a lánybarátom mellől és hogy nyilván nem lehetek mindig ott a lánybarátom mellett, hogy ne engedjem befolyásolni. Bár volt, hogy jobb viszonyom volt a csitrivel, a hülyeségeit nem adta fel akkor sem. Az a gond, hogy ha bármi szeretetet kifejezek a lánybarátom felé testiséggel, az a csitrinek nyomulásnak számít és akkor beizzítja a sz*rkeverő-gépezetet.

A nagy kérdés tehát: Hogyan iktathatnám ki a csitrit? Vagy bírhatnám jobb belátásra?

Minden lehetséges megoldás érdekel, amivel nem veszélyeztetem a testi épségét és nem uszítom magamra a szüleit. :P

Köszi ^^

2013. szept. 4. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Undorítóan viselkedsz, hogy 24 éves vagy, és itt kardozol egy 16 éves kiscsajjal egy másik nőért, te ezt vágod, hogy ez a helyzet...? Hányinger.

Mondanám, hogy keress egy nőt, tényleg, aki nem olyan befolyásolható, mint ez a lány, akit kinéztél, de úgyse érdemelnéd meg.

Elszakítani meg nem fogod tudni őket egymástól, mert a lány nem a rabnőd, akinek megmondhatod, hogy mit tegyen. Ha ő kedveli a kiscsajt, barátkozni fognak, és kész, ha te kútba ugrasz, akkor is.

2013. szept. 4. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

ezt a "háborút" ami közted, meg a 16éves csaj közt van be kéne fejezni, mert szemmel látható, hogy a csajszinak lételeme a veszekedés. ezt el kéne tőle "venni" és nem lenne miből "táplálnia" a haragját irányodba.

ezt csak akkor tudod elérni, ha tényleg elengeded a füled mellett a sértő megjegyzéseit, gesztusait stb, tehát nem veszel róla tudomást. ez jobban fogja bosszantani, mint az, hogy mindig visszaszólsz a hülyeségére és belemész a ki játékába, amiből szemmel láthatólag valamilyen oknál fogva mindig ő jön ki nyertesen. valószínűleg a barátnőd bizalma miatt van mindez, hiszen érzi, hogy ő jobban "nyeregben" van a barátnőd szemében, mi te.

annyit tennék a helyedben: elbeszélgetnék a barátnővel, ha van rá idő és alkalom, mindenféle cifra szót mellőzve elmondanám, hogy mióta ezzel a csajjal van együtt azóta megváltozott neki a viselkedése. erre a beszélgetésre vinnék egy közös barátot úm, "tanúnak" aki egyrészt alátámasztaná a te mondataidat, másrészt a továbbiakban még jól jönne az, hogy más is hallotta, hogy a barátnő erre mit mondott mert:

e beszélgetés után nem keresném, nem hívnám, hanem csak várnék. valószínűleg a kis csajjal lenne a beszélgetés után is ám , mint írtad: ha baj van téged keres tehát: a következő "bajig" szépen csendben lennék, megvárnám, míg a barátnő keres azzal, hogy a csajsziban megint csalódott bla bla bla, és elmondanám neki, hogy pontosan erre akartam felhívni a figyelmét, hogy ez lesz. nem lennék vele ekkor bizalmas, hanem határozott, végighallgatnám és közölném vele, hogy én ezt megmondtam, hogy ez lesz, elmondanám neki, hogy számíthat rám, megmondanám azt is, hogy ez nem az első ilyen eset, majd lezárnám az egészet annyival, hogy gondolkozzon el, mennyit ér neki az a barátság, ha folyton csalódik a másikban.

ezt még párszor eljátszanám, de ha ebből sem értene, akkor meg te gondolkozz el Kedves Kérdező, hogy biztos van e ennek a barátságnak jövője? mert ha a lány magától nem jön rá, hogy ez így nem jó, akkor hiába csinálsz akármit a kis csaj ott fog a nyakatokba lihegni.

én a helyedben elmondanám a barátnődnek, hogy mit érzel valójában iránta, mert úgy gondolom, hogy akkor lennél felé teljesen őszinte.

nekem úgy jön le, hogy ez a kis barátnő féltékeny rád és a barátnőd kapcsolatára.

2013. szept. 5. 06:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia - ezzel tuti nem leszek népszerű, de esküszöm, hogy jóindulatból válaszolok.

Komolyan, 24 éves felnőtt férfi vagy. Ne akarj már belefolyni egy ilyen kamaszlányos legjobb-barinők kavarásba... A barátnőd 18 évesen azért még kislány ilyen szempontból, a barátnőd barátnőjéről nem is beszélve, te meg itt vagy, mint komoly, meglett férfi, és úgy mászol bele ebbe a Szex és New York paródiába, hogy észre sem veszed, milyen mélyre süllyedsz vele.

A lányos barátságok a lányokra tartoznak. Ne akard megérteni, ne akard befolyásolni, és pláne ne akarj beletartozni.

Azt mondtad, a lány azt szereti benned, hogy komoly vagy, racionális, és van rálátásod dolgokra.

Akkor tegyél a kedvére azzal, hogy egy ilyen ovis helyzetben is komoly és racionális maradsz. Ha tényleg ez tetszik neki benned, akkor ezzel fogsz győzni. Nem azzal, hogy belemész egy ilyen bugyuta játszmába, és egy gonosz kislány haját huzigálod, mert elvette a nyalókádat... Persze, hogy elbizonytalanodik, ha lesüllyedsz a kicsinyes barátnője szintjére...

2013. szept. 5. 11:08
 4/7 A kérdező kommentje:

-> #1

Nem minősítgetést kértem, hanem tanácsot a helyzet megoldására. Hidd el, nem esik jól ilyen "undorító" módon viselkedni, pont ennek szeretnék véget vetni, de anélkül, hogy elveszítem a barátom.

-> #2

Ezek jó tanácsok, köszönöm. Igyekszem megfogadni őket.

-> #3

Pont azért írtam ide, mert szeretnék pontot tenni a végére. A csitri barátnővel egyáltalán kommunikálni sem akarok, nem hogy a jövőben bármibe is belefolyni. Egyszerűen azt szeretném elérni valahogy, hogy egyszer és mindenkorra hagyja abba a szarkeverést. Ezt nyilván nehezen lehet. :) Szóval ha nem akarok belefolyni, akkor a 18 éves lánybarátomra kell olyan hatást gyakorolnom, hogy ne bizonytalanodjon el, ha a csitri kever. De folyamatosan kever és olykor fogalmam nincs, mikor mit, csak azt látom, hogy flegma velem a lánybarátom és van hogy egy egész este (mondjuk egy buliban) hozzám se szól. Ha kérdem, mi baja, jön a "ja semmi" meg a szokásos válaszok és néha olyan stílusban, mintha csak a csitrit hallanám válaszolni.

2013. szept. 5. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező: azon azért gondolkodj el, hogy egy ennyire befolyásolható csaj kell-e neked? mert ha tegyük fel összejöttük, 16éves csaj eltűnik a színről, akkor ugyan úgy jöhet más (szülei, más barátok stb) aki befolyásolhatja.
2013. szept. 6. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

Háááááááát. Ezt hagyd. A 18 éves csajnak kell rájönnie hogy valójában milyen. Ha te teszed nemcsak a 18-as csajt, hanem a 16-ost is magadra haragítod.

Elég lehetetlen helyzet, nem tudom mástól milyen tanácsot fogsz kapni, de szerintem ez jelen esetben és még igencsak huzamos ideig felejtős. :(

2013. szept. 7. 23:07
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

a kiszemeltednek kb nincsen érdeklődése feléd,ha egy barátnő befolyással tud lenni rá,ellened.

az meg,hogy leállnál itt háborúzni tinilányokkal ennyi idősen az tényleg kész.

a te korodban az ilyen kiscsajokat meghívtam egy kajára,elmentünk kocsikázni ha nagyon nem lehetett leválasztani a másikról.

aztán felmentünk hozzám.

megdugtam az egyiket a hálóban,addig a másik tévézett,aztán kimentem a tv nézőhöz és őt is megdugtam,de minimum kiverte a farkam.

szóval nagyon pitánerben nyomod,túl komolyan veszed a kislányokat.

nekik egy kegynek kellene lennie,hogy te szóba állsz velük,veled lehetnek,veled kocsikázhatnak,felmehetnek hozzád,nem az,hogy még te itt pedálozz meg harcolj,mint az idióta korosztályában lévők.

és persze semmi tekintélyed sincs,ha felnőtt ember létedre így mer veled tiszteletlenkedni a csaj,uh hajlok a felé hogy igaza van a kis bulának,semmi keresni valója a köreikben egy ekkora béna f-a-sznak.

2013. szept. 16. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!