A kérdések olvasgatása közben eszembe jutott valami. Mi róla a véleményetek?
Nincs rossz válasz, ha valaki normálisan válaszol, egyetért, esetleg megcáfolja és rendesen érvel mellette megy neki a zöld kéz :) Kíváncsi vagyok, hogy van-e valóságalapja a gondolatomnak.
Sok embernek (kérdések leszűrése után) nincs barátja. Ha van, akkor is hozzá teszik, hogy nem a legjobb barátom, meg sokan vannak, de még sincs egy igaz barát sem közöttük. Inkább haver, mint barát és sorolhatnám.
Nekem sincs egyébként igaz barátom. És arra jutottam. Ugye, hogy haverok vannak sokan. Suliból, más falukból, városból, ismeretségi körből. De ezeket az embereket nem mondanám igaz barátoknak. Találkozok velük néha, bulizgatunk, iszogatunk, beszélgetünk. Néha bizalmas dolgokról is, mégsem mondom őket igaz barátomnak. Miért nem??? Mert nem egy helyen lakunk.
Olyan személyt tudnék elképzelni igaz barátnak, aki ha bajom van mellettem van, ha baja van, mellette vagyok. Annyit mondok neki 5 perc múlva a szokott helyen és ott van. Aki bejelentés nélkül megjelenik a kapuban. Akihez bejelentés nélkül át lehet menni. Nekem nincs ilyen. Ahol lakom, a faluban mindenkinek meg van a maga kis társasága. Nekem is volt régen egy ilyen társaságom, de ennek vége. Azóta nincs senkim.
Azok, akiket barátnak nevezek, nem igaz barátok. Ha rossz kedvem van, nem tud rögtön jönni, hogy kisírjam a bánatom.
Szerintem sok embernek ezért nincs igaz barátja. Mert szó, mi szó azokkal az emberekkel akik ott laknak egy helyen velük jobban és hamarabb el lehet mélyíteni a kapcsolatot, mint egy olyannal akihez menetrendet kell nézniés utazgatni kell.
Barátomat hoznám fel példának. Megvannak az általános, gimi és egyetemi haverjai is. Néha találkozgatnak. De! mégsem olyan a kapcsolatuk, mint azzal a személlyel, aki egy utcával arrébb lakik tőle. Akihez átmegy sörözni bejelentés nélkül és pár óra múlva meg már szomszéd faluban kötnek ki és buliznak.
Aki nem ott lakik vele egy helyen, azzal szervezkedni kell, buszt nézni, aztán úgy megoldani, hogy mindenki ráérjen. Elveszik a spontaneitás.
Én nagyon vágyom egy ilyen személyre, aki mindig itt van mellettem és a legjobb barátomnak mondhatom és ő is engem. Nem kell nekem egy egész társaság. Csak egyetlen egy személy, akivel elmegyek fagyizni, biciklizni, sétálni, sörözni, csillagokat nézni. Jó helyen lakom, mégsem tudom kihasználni, mert nincs kivel..
19L
Van benne valami,de szerintem az ilyen ritka.
Mondjuk idősebb korban már jobb,pl. ha van kocsi,de addig meg marad ez.
Mondjuk még lehet ilyen az ember párja is,de sajnos az is ritka,amikor amellett,hogy kapcsolat,mellette a legjobb barát is.
Ez inkább fejtegetés, int konkrét kérdés. Mindemellett egyetértek.
Nekem első osztályig volt egy legjobb barátom. De az eltérő iskola tönkretette a kapcsolatot. Ő azóta szert tett egy nagyon kedves, jófej új legjobb barátra, nekem gimnáziumig, mártirkodás nélkül, jószerivel csak a szenvedés, csúfolás, kiközösítés maradt. Ötödikben találkoztunk ismét, azonban akkor már hozzám sem szólt egy évig, kibeszélt és pletykált rólam. Azt hiszem 1-2-3 évembe került "jó haver" szintjére feltornászni a dolgot.
Nem vagyok egy szentimentális, érzelgős ember. Rémisztően nem.
...Viszont valamiért sajog... a belsőm amikor visszagondolok. A lelkem legmélyebb bugyraiban azóta epekedek, veszettül epekedek legalább egy "barát" után.
Ezzel együtt nem akarom, hogy sajnálj. Nincs szükségem rá, és jobb sem lesz.
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.
Annak örülök, hogy van barátom. Nem csak a szerelmem, hanem tényleg a legjobb barátom is. De egy barátnő is jó lenne, ha lenne. Barátommal nem lehet pletykálni a csajos dolgokról.
Én is csak tapasztalatból írtam meg ahogy olvasgattam a kérdéseket így eszembe jutott ez az egész.
Születésemtől fogva volt egy barátnőm. Unokatesóm is egyben, szóval együtt nőttünk fel. Ahogy bekerültünk gimibe, mindketten máshova, teljesen eltávolodtunk egymástól és megszakadt a barátság, annyira hogyha ma már találkozunk nincs miről beszélni, mindketten megváltoztunk. Gimiben is volt egy legjobb barátnőm, együtt buliztunk, együtt lógtunk suliból, sok mindent együtt csináltunk, de gimi után elköltözött Pestre. Még az elején mindennap beszéltünk face-n vagy telefonon. Ha hazajött találkoztunk. Most már havonta egyszer ha beszélünk. Múltkor hazajött, de még csak keresni sem keresett...
Tavaly nem vettek fel az egyetemre ezért elkezdtem egy szakmát csinálni. Az osztályból összehaverkodtam négy csajjal. Suliidőben eljártunk ide-oda, beszélgettünk egy csomót. De nyári szünetben csak az egyikkel találkoztam kétszer.
Most is olyan jó lenne kimenni és beszélgetni valakivel..
Szia!
Nekem az éve elején lett egy ilyen barátnőm mint akiről most írtál. Itt lakik az utcában és még az éve elején kimentünk este sétálni beszélgettünk annyira jó volt :) Bármikor átmehettem hozzá ő is hozzám. Csakhogy ez megváltozott..Már nem járunk ki sétálni g holott mikor még suli volt azt vártuk, hogy nyár legyen, hogy kimehessünk minden nap sétálni. Most a barátjával találkozik 2-3 naponta oké nem hanyagol el de már minden más :( Lehet el is fog költözni és akkor már buszhoz kell kötni a találkozást. Szerintem mindenki szeretne egy olyan barátnőt amilyet te leírtál. 21/L
Hűű, de jól jönne nekem is egy ilyen legjobb barátnő!
Mondjuk van egy személy, akit majdnem testvéremnek tekintek, csak az a baj, hogy több mint három órányi utazásra él tőlem.
Voltak helybeli "barátaim" is, akikben megbíztam, de a szünidő beálltával mindenki eltűnt, mint szamár a ködben. Egy 13 éves barátságot is banális dolog miatt kellett kidobnom a nyáron, az okot nem részletezném. És ő tényleg egy ilyen spontán barátnőm volt.
Viszont egyetértek veled abban, hogy minden embernek jól jönne egy ilyen barátság, hogy gondolok egyet, elmegyek a barátomhoz/barátnőmhöz aztán vele elvagyok amíg nem kutatják át utánunk az országot (na jó, nem ennyire:D).
Részben ezért nem szeretem a nyarat: ilyenkor mindig kiderül kik az igaz barátok, a végeredmény meg fájdalmas.:)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!