H lehet ezt feldolgozni?
pár évvel ezelőtt voltam egy évig külföldön és lettek ott barátaim. bekerültem egy nagyobb baráti körbe és nagyon jóban voltunk, miután hazajöttem is beszéltünk sokat, mostanára ritkult de néha azért szoktunk.
Ebben a csoportban volt egy srác 30 körüli, fiatalabb korában drogos volt de leszokott, és nagyon melegszívű volt, pozitív, sajnos pánikrohamai voltak a régi függősége miatt meg ilyenek de így fogadtuk el őt. Most beszéltem vele és teljesen megváltozott, kimaradt a többiek közül, nem dolgozik, láncdohányos, rettenetesen negatív, annyira kifordult önmagából h katasztrófa. És olyan rossz bolt ezt tapasztalnom, nem tudok rajta segíteni csak döbbentem hallgattam ahogy mesél és folytak a könnyeim. Azóta is bőgök, azt mondta nem hagyja h megműtsék inkább meghal stb..h lehet ezt feldolgozni h vki akit régen barátodnak hittél ennyire megváltozik és nem tudsz segíteni?
Fuss neki még egyszer, értelmesebben.
Mi közöd van a férfihoz? Ez nem barátság, hogy hébe-hóba írkáltok egymásnak.
Hogy jön a sztorihoz, hogy régesrégen "drogos"(?) volt?
Hogy jön a sztorihoz, hogy pánikrohamai vannak?
Hogy jön a sztorihoz a dohányzás?
Miért baj, ha kimaradt a többiek közül?
Milyen műtét?
Mit akarsz neki segíteni?
Szerintem, amit tenni tudsz, az az, hogy megpróbálsz neki valamennyi önbizalmat adni, pl. megdicséred rendszeresen, stb.
Én is csinálok ilyet olyanokkal, akik látom, hogy szerencsétlenek, vagy mondjuk nem kapnak máshonnan dicséretet, nem figyelnek rájuk.
De aki évek óta instabil lelkileg, azzal te skypeon nem nagyon fogsz tudni érdemlegesen segíteni.
A lényeg, hogy ebbe te ne betegedj bele, mert mindaz, ami az ismerősöddel történik, az ő saját akaratából történik, hiszen minden rossz az ő döntéseinek a következménye.
Ha vele sírsz, azzal nem segítesz, inkább dicsérd meg rendszeresen, stb. ennél többet nem nagyon tudsz tenni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!