Csak szerintem nem számítanak ők barátoknak? (többi lent).
Tudni kell rólam, hogy zárkózott vagyok, és csendes. Nem voltak barátaim. Aztán 2 éve nyáron írt egyik régi ált. sulis o. társam (legyen Z), (akivel régen barátnők voltunk, csak 5-be elment az osztályból) mi lenne ha találkoznánk? Hát mondom oké. Találkozgattunk, egész jól elvoltunk, de nem tudtam megnyílni előtte sose. Ez visszavezethető arra, hogy nagyon zárkózott vagyok. Aztán szeptemberbe bevitt a baráti társaságába, ahol volt 2 lány (legyen X és Y). Így négyesben találkozgattunk, vásároltunk, stb. X-szel és Y-nal nem voltam "annyira jóba", mint Z-vel, szinte mindig csak akkor találkoztam velük, amikor négyesbe találkoztunk. De továbbra se voltam önmagam mellettük... pedig olyan kedvesek voltak, meg minden. De nem ment. Aztán 2012 novemberébe úgy volt, hogy találkozom X-szel és Z-vel, bementem a városba, de nem voltak a megbeszélt helyen, felhívtam őket hogy hol vannak, és csak röhögtek a telefonba. Nagyon rosszul esett. Úgy éreztem hogy csak berángattak a városba, és most meg jót röhögnek rajtam. Utána elindultam másfele, majd lassan haza, közbe ők meg hívogattak, de egyszer sem vettem fel a telefont, már csak azért se. Fb-n rám írtak, hogy jaj mi történt, azt hitték elraboltak meg stb... és még nekik állt feljebb. Azóta nem is találkoztam, nem is beszélek velük. Mint mondtam, X-szel és Y-nal amúgy se voltunk annyira jóba, csak néha találkoztunk. Z-vel voltam jóba, vele ritkán beszélek (Fb-n, elég vicces hogy 2 km-re lakik tőlem, de többet beszélünk neten, mint élőbe...), de most már nem is akarok vele. Igazából Z sose kérdezte meg, hogy mi van velem, hogy vagyok, ha elmondtam valami problémámat, csak egy hangulatjelet (:S) kaptam rá... én meg mindig próbáltam tanácsokat adni, segíteni neki.
Én reagálom túl az egészet? De ha nem is keresnek, nem is tőrödnek velem, akkor ők nem barátok?! Úgy érzem jobb nélkülük (X és Y), meg nélküle (Z). Igaz hogy akkor nem lesz barátom, de nincs arra szükségem, hogy kihasználjanak, és rajtam röhögjenek...
18/L
Egyszerű: ne barátkozz továbbra velük, éretlen, hülye pi*sák. Az ilyeneknek maximálisan csak kihasználásra, és lehúzásra kellesz. Azért ne lógj velük, mert most épp nincs kivel, pláne ha ilyenek. Nem éri meg.
Viszont mindenféleképp járj közösségbe, ahol tudsz emberekkel ismerkedni. Elhiszem, hogy nehéz, nehéz találni normális barátot, aki valóban az. Csak nyitott szemmel kell járni... ha megismerkedsz 10 emberrel, nem muszáj mind a 10el a kapcsolatot tartani, abból a 10ből szűrj ki 1-2 embert, akivel nagyjából egy hullámhosszon vagytok, és majd később kialakul, ha olyanok. A lényeg, hogy ne legyél zárkózott, semmiféleképp, mert ha ezt látják rajtad, ők sem fognak nyitni feléd.
Jó döntés lenne hagyni őket a fenébe. Ha velem csinálna valaki ilyet, mint ők veled én nem hezitálnék. Többet nem törődnék velük, nem érdemelnék meg az időmet, hogy rájuk pazaroljam.
Egyébként merre laksz kérdező?
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!