Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem tudok barátokat...

Miért nem tudok barátokat találni?

Figyelt kérdés
Alapvetően zárkózott ember vagyok, talán azért mert általánosban, és középiskolában is kiközösítettek. A valódi okát nem tudom, igazából semmi rosszat nem tettem ellenük. Talán a szüleim nem foglalkoztak velem eleget, így nem tudtam társaimmal viselkedni normálisan, nem tudtam szocializálódni a környezetemmel. Elég sok zűrzavar volt gyermekkoromban a szüleim életében- öngyilkosság-, de tudom, hogy nem mentegetőzhetek ezzel, mert már felnőtt vagyok.Mostanában jóval zárkózottabb lettem, mert senkiben nem tudok megbízni, mert visszaélnének velem, mindenkinek meg akarok felelni, pedig tudom semmibe vesznek, sőt, tudják, hogy hülye vagyok. Teljesítőképességem és gondolkodásom lelassult egy buta libának tartom magam.Nem merem az embereket visszautasítani, mindenkivel próbálok kedves lenni. Nem tudom magam teljes értékű emberként elfogadni magam,mert félek, hogy konfliktusba kerülök és én semmit nem tudok érvelni magam mellett. Csődtömegnek gondolom magam.Nagyon érzékeny vagyok, szinte mindenen elsírom magam, mint egy kisgyerek.Úgy érzem, ha bátor vagyok és kimondom a gondolataim, egyenlő az önzőséggel, és sokszor pesszimistán gondolkodom. Sokszor szeretethiányom van, pedig tudom, hogy nem megoldás, hogy megszeretgetnek, mégsem tudok magamon változtatni. 24 évesen úgy érzem, hogy épp ideje/vagy késő változtatni, mert így nem lehet egy életet leélni.

2013. máj. 21. 23:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem, az új divat a "beszólok mindenkinek, mert az olyan menő, és különben is, én okosabb vagyok mindenkinél, tehát ítélkezhetek a monitor mögül"... ja, bocs, ez nem is olyan új.
2013. szept. 17. 12:43
 12/12 anonim ***** válasza:

"Tudom, mit élsz át, az én sztorim - azt leszámítva, amit a szüleiddel kapcsolatban írtál - egy az egyben ugyanaz, mint a tiéd. Megoldást én sem tudok, általában elfoglalom magam valamivel (segítek a családnak, tanulok, dalszöveget fordítok, stb.), és így nem jut időm töprengeni ezeken a dolgokon. Arra jutottam, hogy az emberek többségükben nem méltóak a bizalmamra, így hát ha ők nem keresnek, nem is foglalkozom velük. Társaságnak itt van a család, meg az a 2 ember, akiben úgy-ahogy megbízom, és akikkel néha agyonüthetem az időt.

Ha gondolod, írj privátban, beszélgethetnénk.

24/L"

sztem az a kulcsmondat, amit írtál. én is úgy érzem, h az emberek nem méltók a bizalmamra, ez nem nagyképűsködés, de egyszerűen nem találkoztam még olyan emberrel ( 1 kivétellel, de ő messze lakik), aki alkamas lenne igaz barátnak.

"Valami új divat, ez a "magamba fordulok, mert minden ember szemét, nem méltó a bizalmamra, én kivételes vagyok, mindenki hülye..."-dolog?"

igen, ez új dolog, ugyanis ma az emberek nagy része annyira felszínes, önző és egyszerű, h aki igényesebb és érzelmesebb + van némi sütnivalója, az inkább magába fordul, és otthon üldögélve álmodozik.

kérdező: önbizalomhiányod van, így persze nehezebb is barátokat találni. a probléma az,h a legtöbb embernek nem kellenek barátok, csak emberek, akikkel lehet sz.exelni meg pár ivócimbora. és te még érzelmes/érzékeny is vagy, a az emberek nagy része nem akar meghallgatni, meg úgy általában a legtöbb ember nem kíváncsi a másik problémáira. ha igaz barátot akarsz, aki mindig melletted van és el is fogad, borzasztóan sokáig kell keresgélni, pláne itt Magyarországon, ahol a legtöbb ember suttyó. ha pedig lány vagy, akkor készülj fel arra, h a férfiak nagy része csak sze-x reményében fog közeledni, még akkor is, ha nem vallja be.

nem mai a kérdés, azért érdekelne, h azóta változott-e vmi.

2014. okt. 15. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!