Baba mellett mennyit szoktatok találkozni a legjobb barátnőitekkel?
Két közeli barátnőm van, akiket legjobb barátnőnek gondolok. Vagyis, gondoltam.
Az egyikkel nincs gond, de a másik nagyon megváltozott és naponta sírok miatta, olyan, mintha nem is a legjobb barátnőm lenne.
5 hónapja szültem, ezidő alatt egyetlen egyszer találkoztunk, amikor eljött megnézni a babát. Régen egész nap beszélgettünk, most örülök, ha napi egyszer visszaír, de hiába reagálok rögtön, arra már csak másnap válaszol. Akár hétköznap, akár hétvégén hívom valahová, vagy csak úgy lenni valamelyikünknél, ő nem ér rá. Mindig én hívom, ő magától soha... Ha igent is mond valamire, akkor tuti, hogy lemondja, általában aznap. És ilyenkor ez annyira rosszul esik, mert pici babával vagyok itthon, nekem sokszor az a heti 1 nagyobb kimenőm lenne, örülök neki, várom, erre előtte 1-2 órával ír, hogy mégsem.
Próbáltam erről vele beszélni, többször is. De nem jutottunk közös nevezőre, mert ő azt mondja, hogy sokat dolgozik, ez már nem az egyetem, nincs ideje minden nap barátnőzni. Mikor bántóbb volt, akkor egyenesen kiosztott, hogy ha ennyi a szabadidőm, akkor "húzzak el inkább dolgozni".
Én sem azt várom, hogy találkozzunk minden nap, de mondjuk 1-2 hetente jó lenne. Akár úgy, hogy eljön hozzánk, vagy én megyek hozzá (egy városban élünk, 5 percre egymástól).
Nagyon hiányzik és nem tudom, hogy én várok el sokat? Nektek baba mellett mennyi időtök van barátnőzni, vagy mennyit tartanátok elégnek?
A másik barátnőm 1 órára lakik, de őt sokkal többet látom. Múlt héten betegek voltunk, mikor írtam ezt neki, kérdezte azonnal, hogy hozzon-e, készítsen-e valamit, kell-e bármiben segítség? Hiába van messzebb, sokkal jobban képben vagyunk a másik életével.

Nem hiszem, hogy irigy lenne rám. Ő később szeretett volna amúgy is gyereket, de mondta, hogy abban sem biztos, hogy akar valaha.
2. válaszoló, szerintem visszavehetsz ebből a stílusból nyugodtan!
A gyerekemnek tökéletesen kompetens apukája van, ketten vállaltuk, ketten is látjuk el! Az, hogy anya vagyok, nem azt jelenti, hogy 0-24 itthon kell lennem a babával, bezárva és ha lenne egy 2 órás programom nélküle, akkor már menekülök előle. Ez nem így van, szinte mindenhová viszem magammal, de igenis van, mikor jól esik, hogy nem "anyaszerepben" vagyok, nem másért kell aggódnom minden percben, nem hozzá kell igazítani mindent.

Szerintem is irigység állhat a háttérbe.
Feleségem és a volt kolléganője legjobb barátnők voltak egészen addig amíg a feleségem terhes nem lett.
Azóta azt mondta romba dőlt az élete és temeti magában, hogy nem lehet több gyereke (4 van neki egyébként 4 apától). Állandóan a rosszfiúk kellenek neki, akik rendszerint megalázzák elverik...
3 hónapig alig szólt hozzá a munkahelyen... szerinted ezt hova lehet tenni?
Persze azóta jobb lett a helyzet de a távolságtartás megmaradt...

Engem nem érdekelne, hogy irígység vagy más-e az oka, egyszerűen csak tudomásul venném, hogy ez a kapcsolat felejtős.
Nekem egy igazán jó barátnőm van, már 2,5 éves a fiam, de nem nagyon telt el úgy hét a szülésem óta, hogy ne találkoztunk volna, vagy náluk, vagy nálunk, vagy a játszin, vagy a munkahelyén, gyerekkel vagy gyerek nélkül, de mindig sikerült időt szakítanunk a másikra.
Hozzátenném, hogy túl vannak a férjével 4 sikertelen lombikon, tahát nála még az irígység is érthető lenne, mégis (majdnem) ugyanolyan jóban vagyunk, mint szülés előtt (azért csak majdnem, mert több pletykából kimaradok így, hogy nem járok annyit társaságba, így picit kevesebb a közös téma 😂)
Ne emészd magad ezen a nőn, örülj neki, hogy nem maradtál egyedül, van normális barátnőd, koncentrálj arra, aki tényleg jó fej.
U.i.: ha valaki ilyen stílusban beszélne velem, ahogy te írtad a "kedves" barátnőd reakcióit, akkor valószínűleg akkor beszélne velem utoljára... jó nagy paraszt lehet alapból is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!