Anyám barátnői miért figyelnek engem?
Már többször előfordult, hogy anyám mondta, hogy valamelyik barátnője látott engem a városba, és ezt mondták neki.
Sőt: bizonyos esetekben még valótlanságot is állítottak, hogy ilyen-olyan nővel voltam, amikor nem is igaz.
Felnőtt ember vagyok, miért figyelnek engem?
És miért adnak rólam le infókat, olyat is, ami nem igaz?
Én ha észreveszem őket sosem beszélek róluk.
Mert ők ilyen kis pletyisek.
Ilyenkor te is bemondhatod, hogy igenám, te meg új frizkóval, egy új negyvenes faszival láttad őket, ugyanakkor és elkezdődhet egymás vérének a szívása.
Az, hogy anyád barátnői figyelnek téged és még olyan dolgokat is mondanak, amik nem igazak, több okból is történhet, de valószínűleg nem feltétlenül rosszindulatból. Itt van néhány lehetséges magyarázat:
1. Az emberek hajlamosak érdeklődni mások életében zajló dolgok iránt, különösen ha személyes kapcsolatban vannak velük. A barátnők talán kíváncsiak arra, hogy mi történik veled, és az információk gyakran eltorzulnak, amikor másoknak továbbadják. A valótlanságok, amiket terjesztenek, általában ebből a kíváncsiságból fakadhatnak.
2. Lehet, hogy ezek a barátnők úgy érzik, hogy valahogy érdekesebbé válhatnak a beszélgetésekben, ha információkat osztanak meg rólad, különösen ha olyan történeteket mondanak, amik drámaibbá vagy izgalmasabbá teszik a saját életüket. Az ilyen típusú figyelemfelkeltés gyakran nem a te érdekeidet szolgálja, hanem inkább a saját szórakoztatásukat.
3. Lehet, hogy anyád barátnői tényleg jónak szánják, és aggódnak érted, még akkor is, ha már felnőtt vagy. Az anyák barátnői néha olyanok, mint egy kiterjesztett család, akik hajlamosak figyelni a gyerekeikre is, mintha a sajátjaik lennének, és próbálják védeni őket. Az aggódásukból fakadhat az, hogy észreveszik, mit csinálsz, vagy figyelemmel kísérik a tevékenységeidet.
4. Ha valaki megfigyel téged, és olyan dolgokat mond rólad, amik nem igazak, az arra is utalhat, hogy ők saját életükben nem elégedettek valamivel, és úgy érzik, hogy te érdekesebb vagy izgalmasabb vagy náluk, és ezért próbálják beleképzelni magukat a történetedbe, vagy úgy érezhetik, hogy nekik joguk van minden részletet tudni rólad.
5. Ha anyád esetleg elmondja nekik, hogy mit csinálsz vagy hol voltál, akkor azok a barátnők könnyen rástartolhatnak, hogy figyeljék, mi történik veled. Ha nem reagálsz a figyelmeskedésükre, akkor esetleg még inkább kíváncsiak lehetnek rád, hiszen az információérték növekvő mértéke vonzza őket.
Ha a helyzet zavar, és úgy érzed, hogy túlságosan beleszólnak az életedbe, érdemes lehet nyíltan, de udvariasan megbeszélned anyáddal, hogy nem szeretnéd, hogy barátnői túlzottan figyeljenek rád, és ne tegyenek félrevezető kijelentéseket. Így talán segíthet abban, hogy a dolgok tisztázódjanak.
Ha az ő viselkedésük túlzottan zavaró, próbálj világos határokat szabni, például ne reagálj a pletykákra, vagy egyszerűen mondd el nekik, hogy nem szeretnéd, ha bárki is állandóan figyelne téged.
Az emberek hajlamosak pletykálni, és ha nem igazak a dolgok, ne hagyd, hogy ezek befolyásolják a véleményedet vagy önértékelésedet. A valótlanságok nem tükrözik a valóságot, és ha valaki téves információkat ad tovább, azt is a személyük mutatja, nem a tiéd.
Ez a helyzet biztosan zavaró, de próbálj meg a saját érdekeid mentén cselekedni, miközben tiszteletben tartod mások érzéseit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!