Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Aki nem keres, annak nem...

Aki nem keres, annak nem hiányzol? Mit jelent ez egy barátságban? Avagy az életünk során minden barátságról kiderül, hogy nem is volt az?

Figyelt kérdés

Volt egy jóbarátom, tényleg, akiről azt hittem, annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy ez tuti életre szóló barátság lesz, mert senkivel olyan jól nem tudtuk megérteni egymást, mint vele. Én nő vagyok, ő férfi, mindketten családosak, és közös baráti társaságunk volt, aztán mi költöztünk, ő meg elvált a feleségétől. Tartottam benne a lelket, tényleg, volt, hogy az éjszaka közepén felhívott, hogy pánikrohama van, nem tud kivel beszélni, csak rám számíthat. A férjem meg mondta, persze, beszélj vele nyugtasd meg, mármint telefonon, félreértés ne essék tényleg csak jóbarátként gondoltam rá. És persze mivel nehéz helyzetben volt a válás miatt, hát segítettem, ahogy tudtam, sokszor órákig hallgattam telefonon. Na de. Kisgyerekes családanyaként az időm véges sőt folyton rohanásban vagyok, sokszor valami terhére tudtam időt szakítani rá. Utólag most már úgy látom, önmagamat szorítottam háttérbe, a férjem egyszerűen csak azt mondta, hagyom magam kihasználni. De hát azért vannak a barátok, nem? Kértem, hogy hétvégén ne keressen, mert a hétvége a családomé, megsértődött. Kértem, hogy írjon messengeren mielőtt felhív, hogy alkalmas-e, fel volt háborodva, ő nem fog írkálni, a barátoknak nem kell bejelentkezniük időpontra! És megkaptam a rosszalló kritikát, hogy mindig csak ő keres engem, én meg nem. Hát ezek után hívtam én egypárszor, amikor volt egy kis szabadidőm, hát képzeljétek, ha rosszkor kerestem, megmondta, hogy most nem ér rá, mert fáradt, aludni szeretne stb. Na akkor jött a pofára esés. Én a semmi szabadidőmből szorítok neki időt áldozatok árán, ő meg a tenger szabadidejében csak akkor beszél velem, ha neki úgy tartja kedve!!!

Egy idő után azért sok kis kétely volt bennem is. Apró kis odaszúrások, burkolt köntösben kritizálások, kezdtem úgy érezni, nem vagyok én itt megbecsülve, csak kihasználva. Kipróbáltam egy kísérletet. Megbeszéltük, hogy inkább én keresem telefonon, ha van egy kis szabad időm, de ő bármikor írhat, ha hiányzik neki egy kis beszélgetés, kerítünk rá időt, megerősítettem benne, hogy nyugodtan írhat. És innentől kezdve én nem kerestem. Megfogadtam, hogy nem keresem, csak ha ő fog. Mit gondoltok? Keresett? Hát nem!!! Ennek egy jó féléve, én csak vártam, vártam, magamban sokat gondolva rá, hogy így veszítek el egy örök(vagy annak tűnő) barátot. De miért? Kicsit fáj és veszteségként élem meg, a költözéssel így is elvesztettem pár jóbaráti kapcsolatot, és félek újakat kötni, az új munkahelyemen is távolabb tartom magam mindenkitől, pedig jó fejek, de félek már a csalódástól.

Meséljetek. Nektek volt ilyen, hogy legjobb barátban csalódtatok és hogyan éltétek meg? Szeretnék továbblépni, elfelejteni.

jan. 2. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Elege lett belőled.

Jobb ha belátod, hogy ez már nem az, ami volt.

jan. 2. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

"Megbeszéltük, hogy inkább én keresem telefonon, ha van egy kis szabad időm, ... És innentől kezdve én nem kerestem."

Akkor mi a kérdés?

jan. 2. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Én sem értem; leírtad, hogy megbeszéltétek, hogy te keresed őt, amit nem tettél meg, most meg ő rá vagy mérges, amiért ő nem keres téged.
jan. 2. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
Pasik vagyunk. Nekünk is jól esik ha a lány keres minket. Ne tudd meg beképzeltségből hány lányt szalasztottam el, mert nem írtam, de vártam hogy néha ők kezdeményezzenek.
jan. 2. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Olyan, mintha te nem barátként, hanem teherként gondolnál rá. Azt mondtad majd keresed, ha lesz időd, de sosem kerested – ergo nincs időd. Ki merne ezek után írni neked?

Nekem ha hiányzik valaki, de mégsem írok már, akkor előtte olyasmi történt, amiből arra következtettem, hogy nem szeretné ha keresném, vagy már addig is csak udvariasságból válaszolt, vagy kihasznált. És ha telik az idő és ő sem keres, akkor ezt bizonyítja is, úgyhogy nem is merem többet zavarni.

jan. 2. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

"Megbeszéltük, hogy inkább én keresem telefonon, ha van egy kis szabad időm, de ő bármikor írhat, ha hiányzik neki egy kis beszélgetés, kerítünk rá időt, megerősítettem benne, hogy nyugodtan írhat. És innentől kezdve én nem kerestem. Megfogadtam, hogy nem keresem, csak ha ő fog. "

Ennek semmi köze a főkérdéshez, megbeszéltétek te majd keresed telefonon, amit nem tettél meg. Ha ekkora teher ezt számodra megtenni, akkor úgy néz ki igen, nem is fontos annyira ez a barátság számodra.

jan. 2. 13:15
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es köszönöm az őszinteségedet! Ez jól láttatja velem a másik oldalt. Kár, hogy a többiek lepontoztak.

5-ös van némi igazad, hiszen a vége felé már tehernek éreztem a barátságot.

A többieknek kívánom, hogy adjon a Jóisten nekik több bölcsességet mint ami eddig van mert egy fél mondatot kiragadni a kontextusából és ítélkezni jó magyar szokás szerint azt könnyebb mint gondolkozni ám!

Nem vagyok egyszerű lélek tudom. Azt próbáltam részletezni a szövegemben, hogy sokmindent megtettem érte a barátságunk során, sok áldozatot hoztam érte, és nem kaptam viszonzást, ebből lett elegem. Tettem egy próbát, nem kerestem és rá kellett jönnöm, neki nem volt olyan fontos ez a barátság, hogy erőfeszítéseket tegyen érte, ennyi. Ez fáj nekem. Őszinteség kéne gyerekek, nem kritika. A 4-es példamutatóan őszinte.

jan. 2. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!