Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Milyen tapasztalataid voltak...

Milyen tapasztalataid voltak a barátkozással? A többi kérdést a Megjegyzésben találod. F/39, Budapest

Figyelt kérdés

Az ember néha úgy érzi, hogy bár próbálkozott, valami mégsem sikerül a barátkozás terén.

Lehet, hogy a szociális helyzetekben való komfortérzet hiánya, vagy a bizonytalanság nehezíti meg a kapcsolatok kialakítását.

A barátkozás sokszor nem megy olyan könnyedén, ahogyan szeretnénk, és az ember magányosnak érezheti magát, miközben azt látja, hogy mások könnyedén találnak társaságra.

Valahol ott van a vágy, hogy nyitottabbak legyünk, de a félelem vagy a kudarcélmények visszahúznak minket.

✓ Nekem is nehéz a mások felé nyitás, de bennem van a vágy, hogy barátokra leljek.

✓ Hasonló személyek véleményére lennék kíváncsi. Ha szívesen beszélgetnél privátban, arra is lehetőséged van.

Kérdések, amikre szívesen várom a válaszodat, véleményedet:

? Mi akadályozza leginkább a barátkozásban?

? Hogyan érzed magad, amikor új emberekkel beszélgetsz?

? Mi segíthetne abban, hogy könnyebben ismerkedj?

? Milyen tapasztalataid voltak a barátkozással?

? Mi a legfontosabb számodra egy barátságban?

? Mennyire vagy nyitott új emberek megismerésére?

? Van valami, amit elvársz egy barátságtól, de nem találod meg?

tegnapelőtt 07:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A hátrányom a szinte mérhetetlen mértékű szóf.sásom.

Nemre, korra, színre, fajra való tekintet nélkül.

Kb isten irgalmazzon annak, akivel valamilyen formában találkozom.

tegnapelőtt 08:05
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a bizalom a legfontosabb egy barátságban. Kicsit visszafogottabb típus vagyok, ami nem azt jelenti, hogy ne tudnék beszélgetni másokkal, de az elején mindenképp csak olyan semleges témákról, magánéleti dolgokat nem szoktam elmesélni, ahhoz több idő kell, hogy megnyíljak. Barátságban is leginkább a minőségi idő az egyik legnagyobb erősségem, jól tudok figyelni a másikra.
tegnapelőtt 08:30
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ó Kérdező, ezt nem lehet megmondani. Bizalom, bizalmatlanság nálam egyaránt jelen van. Nekem inkább az a problémám, hogy rá tudok unni hamar valakire, ha üres a beszélgetés. Fontos, hogy értelmes legyen a másik fél (helyesírás, mondanivaló). Humoros nővel még nem találkoztam - ez a másik, a humor, amit még nem találtam meg, pedig nagyon fontos, hogy egy szinten legyünk. Külön probléma, hogyha másik nemhez tartozóval beszélsz, könnyen tévútra mehet a dolog. Na ez is egy hátrány.
tegnapelőtt 08:55
 4/17 anonim ***** válasza:

Egy barátságban fontos a bizalom, az őszinteség, a kölcsönösség, a szimpátia, szavahihetőség, a közösen eltöltött minőségi idő, hogy figyeljünk a másikra, egyik fél se akarja elnyomni a másikat, vagy vele versengeni.

Nekem az is nagyon fontos, hogy az illető ne csak remek beszélgetőpartner legyen (tehát rendesen vegyen részt, aktívan, a beszélgetésben), hanem a közös programokra is kapható legyen. Itt most nem iszogatásra, hanem kirándulásra gondolok például.

Nyitottnak gondolom magam az offline ismerkedésre, és örülök neki, ha valaki szimpatikusnak, rendesnek gondol ahhoz annyira, hogy barátkozni szeretne velem. Viszont én már egy ideje elzárkózom a netes ismerkedéstől, mind párkapcsolati, mind baráti síkon. Ennyire azért nem is bízom már az emberekben, valamint.. nem egy olyan netes "barátom" volt, akivel extrém sokat beszélgettünk min. 4-5 éven át, aztán egyszer csak felszívódott, nem írt többet. Pedig közösségi felületeken, ahol követtük egymást, aktív volt. Szóval ilyenekre sincs már szükségem.

tegnapelőtt 12:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Barátságot én is keresek.

Beszélhetünk ha gondolod, persze ha még nem találtál senkit.

Szép napot :)

tegnap 06:23
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az a baj, hogy rengeteg ember inveszticiónak veszi a barátkozást. Pl, ha én ennyi idöt és energiát fektetek bele, ezt és ezt várom el, ezt és ezt kapom meg. Úgy ahogy az iskolában is tanitották. Ha eleget tanulsz, ez és ez leszel. Ha nincs meg az érettségi, akkor nem értem célba. (Mintha az a négy év alatt nem is tanultál volna semmit.) Ezt sokan igy látják, ha körülnézek. Ezután kötelezö minden gyereknek, hogy tudja mi szeretne lenni 30 év múlva. Netán, ha valaki a második egyetemi szak után váltani akar, azt már kudarcként kezelik. És ez a nevelés kiséri az egész életedet, mindegy, hogy miröl Van szó. Házasság, tanulás, munkahely stb.
tegnap 14:34
 7/17 A kérdező kommentje:

#5. Merre valósi vagy? Melyik korosztály?

Aki nyitott barátkozásra, bátran jelezze!

ma 04:46
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia

39 éves vagyok. Budapest. Férfi

ma 07:42
 9/17 A kérdező kommentje:
#5 Írtam privát üzenetet.
ma 15:16
 10/17 anonim ***** válasza:

Megkaptam az üzenetet.

Köszönöm.

Én is ugyan abban a kerületben lakom. És este ugyan megyek mint te.

Kicsit furcsa volt olvasni :)

Meg azért írok itt mert nem mertem ott.

ma 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!