Milyen tapasztalataid voltak a barátkozással? A többi kérdést a Megjegyzésben találod. F/39, Budapest
Az ember néha úgy érzi, hogy bár próbálkozott, valami mégsem sikerül a barátkozás terén.
Lehet, hogy a szociális helyzetekben való komfortérzet hiánya, vagy a bizonytalanság nehezíti meg a kapcsolatok kialakítását.
A barátkozás sokszor nem megy olyan könnyedén, ahogyan szeretnénk, és az ember magányosnak érezheti magát, miközben azt látja, hogy mások könnyedén találnak társaságra.
Valahol ott van a vágy, hogy nyitottabbak legyünk, de a félelem vagy a kudarcélmények visszahúznak minket.
✓ Nekem is nehéz a mások felé nyitás, de bennem van a vágy, hogy barátokra leljek.
✓ Hasonló személyek véleményére lennék kíváncsi. Ha szívesen beszélgetnél privátban, arra is lehetőséged van.
Kérdések, amikre szívesen várom a válaszodat, véleményedet:
? Mi akadályozza leginkább a barátkozásban?
? Hogyan érzed magad, amikor új emberekkel beszélgetsz?
? Mi segíthetne abban, hogy könnyebben ismerkedj?
? Milyen tapasztalataid voltak a barátkozással?
? Mi a legfontosabb számodra egy barátságban?
? Mennyire vagy nyitott új emberek megismerésére?
? Van valami, amit elvársz egy barátságtól, de nem találod meg?
A hátrányom a szinte mérhetetlen mértékű szóf.sásom.
Nemre, korra, színre, fajra való tekintet nélkül.
Kb isten irgalmazzon annak, akivel valamilyen formában találkozom.
Egy barátságban fontos a bizalom, az őszinteség, a kölcsönösség, a szimpátia, szavahihetőség, a közösen eltöltött minőségi idő, hogy figyeljünk a másikra, egyik fél se akarja elnyomni a másikat, vagy vele versengeni.
Nekem az is nagyon fontos, hogy az illető ne csak remek beszélgetőpartner legyen (tehát rendesen vegyen részt, aktívan, a beszélgetésben), hanem a közös programokra is kapható legyen. Itt most nem iszogatásra, hanem kirándulásra gondolok például.
Nyitottnak gondolom magam az offline ismerkedésre, és örülök neki, ha valaki szimpatikusnak, rendesnek gondol ahhoz annyira, hogy barátkozni szeretne velem. Viszont én már egy ideje elzárkózom a netes ismerkedéstől, mind párkapcsolati, mind baráti síkon. Ennyire azért nem is bízom már az emberekben, valamint.. nem egy olyan netes "barátom" volt, akivel extrém sokat beszélgettünk min. 4-5 éven át, aztán egyszer csak felszívódott, nem írt többet. Pedig közösségi felületeken, ahol követtük egymást, aktív volt. Szóval ilyenekre sincs már szükségem.
Barátságot én is keresek.
Beszélhetünk ha gondolod, persze ha még nem találtál senkit.
Szép napot :)
#5. Merre valósi vagy? Melyik korosztály?
Aki nyitott barátkozásra, bátran jelezze!
Megkaptam az üzenetet.
Köszönöm.
Én is ugyan abban a kerületben lakom. És este ugyan megyek mint te.
Kicsit furcsa volt olvasni :)
Meg azért írok itt mert nem mertem ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!