Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek működik a barátság...

Szerintetek működik a barátság teljesen más helyzetű és világnézetű emberek között?

Figyelt kérdés
Hozok példákat. Családos-egyedülálló, húsevő-vegán, állatbarát-kutyás/macskás, introvertált-extrovertált, dolgozó-munkanélküli, jobboldali-baloldali, spóroló-költekező, fitneszbolond-lusta. Nektek melyikre van példa ezek közül? És mennyire működőképes az adott kapcsolat? Mit láttok a környezetetekben?

dec. 9. 17:08
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És a fő kérdésem: érdemes megváltozni a másik kedvéért? Érdemes idomulni a másikhoz? Érdemes feladni a saját személyiségedet, hogy plusz pontokat szerezz a másiknál?
dec. 9. 17:12
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Ha mindkét fél kellően intelligens, és elfogadja olyannak a másikat, amilyen, akkor igen.

Az én barátnőim pl. szöges ellentétei annak, amilyen én vagyok, de tökéletesen megvagyunk egymással.

A másik kedvéért pedig soha ne változz meg. Ha nem képes elfogadni téged olyannak, amilyen van, akkor az nem is igazi barátság.

dec. 9. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több olyan barátom is van, akikkel valamelyik megvan ezek közül. Szerintem amíg el tudod fogadni a másikat és nem próbálod ráerőltetni a saját váleményed, nézeted, akármit (és persze ez visszafelé is megvan), addig nem probléma, működhet.

Ne változz meg, nem kell idomulnod hozzájuk.

dec. 9. 17:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Én lehet adott esetben képes lennék feladni az elveimet, vagy legalábbis engedni belőlük, hogy megmentsem a barátságot. Mit érnek az elvek, ha az ember egyedül marad miatta?
dec. 9. 17:22
 5/11 A kérdező kommentje:
De lehet igazatok van..
dec. 9. 17:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy igazi barát nem várja el tőled, hogy feladd a saját elveidet. Elfogad olyannak, amilyen vagy, és elsősorban azt tartja szem előtt, hogy te boldog legyél. Épp ez a lényeg.

Mondok egy saját példát. Az egyik barátnőm rettenetesen imádja az ilyen nyálas, boyband típúsú együtteseket. Sokszor elmegy egy-egy ilyen koncertre, hallgatja a dalaikat, stb. Az ilyenektől én viszont a falra tudnék mászni, soha nem szerettem ezt a stílust. Legtöbbször metalcore-t szoktam hallgatni, ami meg neki rettenetesen idegen.

Mint láthatod, a zenei beállítottságunk kb. szöges ellentéte egymásnak, de sosem bántottuk egymást emiatt. Én elfogadtam, hogy a nyálas popot szereti, ő pedig azt, hogy én a metálban találtam magamra. Ettől függetlenül remekül kijövünk egymással, jókat tudunk beszélgetni, stb.

dec. 9. 17:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem párkapcsolatnál ez sokkal nagyobb problémát jelentene.

Az egyik legjobb barátom is sok mindenben különbözik, néha nem is értem, hogy miért vagyunk jóba...

Sem barátért sem párkapcsolatért nem változnék meg.

dec. 9. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem teljes mértékben, de működhet.
dec. 9. 18:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Működhetnek ilyen barátságok, amennyiben a felek megértőek, elfogadóak egymással szemben és tiszteletben tudják tartani az ellenkező véleményt, meglátást, és kellően intelligensek is ehhez.
dec. 10. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én világomban" sajnos nem működik.

Pl jobbos- balos esetében témakörben nem tudtam igaz köteléket kialakítani, de ebben én is benne voltam, mert más nézeteink vannak, és elég sokszor azt jegyeztem meg adott témában, hogy nem értek egyet, a nézeteit hallgatva, meg hogy ez akkora badarság, amit beszél, hogy csak megsértődött. Vagy emiatt egy másik esetben csak háta mögött mondtam a negatív véleményemet, az meg nem igazi barátság.

Én pl szeretek sportolni, de volt már lustább barátnőm. Ebből nem volt nagy gond, mert néha azért ő is bevonható volt ebbe kisebb intenzitással, vagy egyedül vettem részt ilyen programokon.

A többi felsorolt ellentét is szerintem működőképes volt

eddigi életemben.

Annyira a bulifüggő- bulikerülő ellentétben nem tudtam még igaz kapcsolódást kialakítani.

dec. 19. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!