Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez egy őrültség, ami eszembe...

Ez egy őrültség, ami eszembe jutott?

Figyelt kérdés
Van egy barátom, pszichés beteg és az anyukájára tud támaszkodni aki nem fiatal már. Mindig attól fél mi lesz a gyerekével ha vele történik vele. Én szívesen vigyáznék rá, hogyha ott lakhatnék (nincs saját házam) és kellene akkor egy szerződés hogy lakhatásért cserébe vigyázok rá. Nem merem felvetni az anyukájának, pedig valamit ki kell előbb utóbb találni
nov. 20. 17:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ráadásul bevétele sincs neki semmi. Én javasoltam a leszázalékolást de még nem lett abból semmi.
nov. 20. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami szerelmi viszony? Hát ne kötelezd el magad, nem olyan könnyű kihátrálni, ha elvállaltad, és mégse jön be. Hogy tudtál beleszeretni egy magatehetetlen emberbe? Vagy az vezérel, hogy valakinek szüksége van rád?
nov. 20. 19:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy akarnál te valaki gyámja/gondnoka vagy bármi lenni, ha te magad is beteg vagy? Ez extrán durva felelőtlenség. Csak remélni tudom, hogy a rendszerben van valahol erre valami fék
nov. 20. 20:04
 14/18 Kései Sirató ***** válasza:
Ez a barátod gyámság alá van helyezve és az anyukája a gyámja? Ha igen, akkor vállalhatod te a továbbiakban a gyámságot (mármint ha az anyuka már nem fogja tudni ellátni, vagy meghal), beszéld meg ezt az anyukájával.
nov. 21. 08:55
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem áll gyámság alatt, de nem tudja magát egyedül ellátni
nov. 21. 11:25
 16/18 Kései Sirató ***** válasza:

OK, de nincs gyámság alá helyezve, akkor nem állhatsz felette gyámként, nincs hozzá jogod, meg lehetőséged.

A gyámság alá helyezés meg úgy 2 év, mire bírói határozat lesz belőle.

nov. 21. 12:29
 17/18 A kérdező kommentje:
De ha nem is lennék a gyámja attól még ha a lehetőségeim engedik segíthetek neki ha szüksége van rá barátként
nov. 21. 13:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Barátként segíthetsz.
nov. 21. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!