Hogy érdemes lezárni egy barátságot ? Vagy érdemes e ebben az esetben ?
Van egy barátom akit kb 8 éve ismertem meg.
Ebből kb 5 évben nagyon szoros volt a barátságunk szinte mindent megbeszéltünk és tudtunk egymás dolgairól. Ez 3 éve megváltozott amikor a barátom egyetemre ment. Itt először még az volt hogy 1-2 napig nem írt vissza aztán 1-2 hétig. Aztán megszaladt a beszélgetés. Tavaly még írtunk egymásnak születésnap , névnap, karácsony meg ilyenek miatt és ilyenkor beszéltünk pár mondatot. Idén már én írtam csak neki és habár próbáltam beszélni vele de 5 hét alatt után sikerült neki válaszolni arra amit írtam de akkor is azert mert névnapja volt és én kerestem. Szerinte ő fent akarja ezt tartani de nincsen ideje a suli miatt. Itt érdemes lezárni nekem a dolgokat ? Ha igen hogyan írjak neki valamit vagy csak tűnjek el én is és ne keressem ?
Én csak simán nem keresném. Ha komolyan gondolja, akkor előbb-utóbb úgyis keres ő, ha nem, akkor úgyis megszakad.
Biztos nem írnék neki azért, hogy tudassam vele, hogy nem vagyok többet a barátja...
Ha már ilyen hosszú ideje nem keresett magától, és még csak meg sem próbálta megmagyarázni esetleg az okát ennek, akkor felesleges ezzel a barátsággal többet foglalkoznod.
Az egyetem meg a tanulás tényleg sok idejét elveheti az embernek, de ebben az esetben naiv lenne azt gondolni, hogy csak erről van szó. Ha neki is fontos lenne a barátságotok legalább annyira mint neked, akkor megpróbálna időt szakítani rád. Szerintem egyszerűen ne keresd többé, ha ő ír neked vagy ilyesmi akkor beszéljetek, de nincs értelme egy ilyen egyoldalú barátság fenntartásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!