Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szoktatok csalódni az új/leend...

Szoktatok csalódni az új/leendő barátokban?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egyetemen egy velem egykorú szaktársammal kicsit jobban, és elsőre tök szimpatikus volt.

Én egészen eddig az a fiú voltam, aki nem cigizik, nem szív semmit, nem rúg be minden hétvégén.

Megnéztem az "új ismerősöm" instáját, és ő szinte teljesen az én ellentétem, nem tudom, hogy én is olyan akarok-e lenni, vagy majd ő és a hozzá hasonlóak idővel átértékelik a dolgokat.

Olyan érzésem van mintha csalódtam volna valakiben/valamiben, de nem tudom, hogy benne-e, vagy saját magamban, esetleg az "egész világban".

22f

nov. 8. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen emberrel simán nem illetek össze

Olyan viszont van, hogy valaki pár hétig, hónapig a legszebb oldalát mutatja, aztán elcsúszik valami…

nov. 8. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Én többnyire erősen kételkedő vagyok másokat illetően. Nagyon sok idő és sokféle élethelyzet kell ahhoz, hogy az ember felismerje a másik erősségeit és gyengeségeit, valódi személyiségét. Ez a távolságtartás segít abban, hogy az ember ne csalódásként élje meg a másik ellenszenves tulajdonságait, hanem elkönyvelje azt, hogy "ez is benne van a pakliban".
nov. 8. 20:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, vannak ilyen dolgok. Fenntartással kell kezelni az új nagyon szimpi ismerősöket is... ez lenne a tapasztalatom, de ezerszer inkább megpróbálom beleélni magam. Inkább csalódok ezer emberben, hogy aztán 1 összejöjjön
nov. 9. 01:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miben csalódtál, ettől még lehet, hogy tök jól kijönnétek. Nem értem, miért baj az, ha ő ereszdelahajamozik minden hétvégén, és fogyaszt olyan dolgokat, amiket te nem, ez nem azt jelenti, hogy neked kötelező elkísérni hétvégén, és lerészegedni vele. Ha teszem azt, vegetáriánus lennél, akkor csak más vegákkal barátkoznál, és csalódnál mindenkiben, aki eszik húst? Mert ha igen, akkor egy nehéz és küzdelmes élet előtt állsz.
nov. 9. 03:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Tényleg, igazatok van, valamiért túlgondoltam a dolgot. És igen, nem is kell, hogy teljesen egyformák legyünk.
nov. 9. 08:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszból írom:

szerintem nem magában, a srácban, csalódtál, hanem a felé épített elvárásokban, a róla kialakított képedben, amit rövid időn belül állítottál fel róla.

Megértem a nézőpontot, a leírtak alapján nem passzol túlzottan az értékrendetek, de ettől eltekintve, még lehettek jó haverok is. Akár még barátok is. Szóval nem biztos, hogy ezt a haverságot temetni kell. Csak azért azt ne hagyd, hogy átragadjon rád pár szokása - nem azt mondom, hogy biztosan ilyesmi fog történni.

nov. 10. 11:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Jöttem megerősíteni a 6-os válaszoló utolsó bekezdését.

Én életvitelem inkább a kérdésben vázolt szaktárséhoz hasonlít, a legjobb barátom szilveszterkor koccint egy pezsgővel, ebben kimerült minden alkoholfogyasztása, bulizni nem jár, a nagy tömeget alapvetően nem szereti, nagyon fegyelmezett, egészséges életmódot folytat, és eléggé introvertált. Neki jót tesz, hogy én időnként "elrángatom" helyekre, nyáron rengeteget strandoltunk, ősszel túráztunk együtt, télen megyünk kiállításra, múzeumba, ha találunk valami jót, de általában egyikünk lakásán beszélgetünk, kártyázunk. Nekem meg jót tesz, hogy pl. legalább heti kétszer látok edzőtermet belülről, mert ha egyszer megígértem neki, hogy megyünk, akkor már nem nyomom ki az ébresztőt és fekszek vissza, mint ahogy akkor tettem, mikor egyedül próbáltam rászánni magam - a kocsmatöltelék haverok meg szintén nem fognak edzeni menni reggel :D Illetve kifejezetten élvezem, hogy vele tudok értelmesen beszélgetni, nem az van, hogy úgy próbáljuk túlordítani a zenét, hogy kimondjunk valami baromságot, amit az alkoholban fuldokló agysejtjeink kiokádtak magukból, hanem rendes, mély, komoly beszélgetéseink vannak.

nov. 10. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!