Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van egy nagyon büdös lány...

Van egy nagyon büdös lány barátom, hogyan jelezzem neki hogy büdös?

Figyelt kérdés
Nagyon jóba vagyunk és nagyon szeretem őt, de nagyon büdős izzadságszagú. Ha elhívom és együtt megyünk valahova egy társasággal, akkor utána a társaság szól nekem hogy milyen büdös volt. Fiatal lányról van szó, hogyan lehet neki úgy jelezni hogy ne sértődjön meg? Illetve ti mit csinálnátok, ha tényleg nagyon közel állna hozzátok de ilyen probléma merülne fel?

okt. 28. 11:12
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

Egyszer vásárolnék valami jobb minőségű fújós dezodort és amikor kettesbe vagyunk valami női csacsogás közepette, oda adnám neki hogy “nem használod el csak egyszer próbáltam ki de nekem nem tetszik az illata, vagy nem jó a bőrömnek..”

Nagyon kellemetlen egyébként az egyik kollegám is ilyen. Dolgozik egy kicsit és máris érzem rajta.

okt. 28. 13:59
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Sehogy. Ne mondjad neki, ne célozgass. A büdös szót pedig kifejezetten kerüld. De leginkább minden mást is, ami az illatokhoz, szagokhoz, parfümökhöz, tisztálkodáshoz, mosáshoz kapcsolódik stb. Ha szégyenérzetet ébresztesz benne, azt nem fogod tudni helyrehozni.

Hogyan segíthetsz mégis? Írj neki egy hamis e-mail címről. De ne te írjad, mert fel fogja ismerni a helyesírási hibáidat. Hanem kérjed meg a ChatGPT-t, hogy írjon egy nagyon kedves, udvarias, segítőkész, konstruktív levelet egy X éves, Y nemű személynek, miközben önmagát egy olyan nagymamának adja ki, aki nem ismeri őt, csak pár hónapja egyszer egymás mellett álltak, az e-mail címét meg egy iskolai ismerősétől kérte el, de a témát nem említette neki, hanem csak valami tankönyv visszajuttatására hivatkozott. De ellenőrizd a nyelvezetét, hogy ha nagymama, akkor ne tiniszlenget használjon.

Ha nem szűnik meg a szaga, akkor amikor 1 hónap múlva egy zajos tömegben mentek együtt, akkor hirtelen lepődj meg, röhögd el magad, és amikor megkérdi hogy min nevetsz, akkor mondd hogy az egyik kissrác rád nézett, és azt mondta hogy testszagod van tesó, és meglepődtél hogy milyen kis pimasz. És aztán említsd meg neki, hogy ha tényleg több öblítőt, vagy több tusfürdőt kellene használnod, akkor szóljon neked bátran, mert nem vagy sértődékeny, és nincs túl jó szaglásod. De ne hozd szóba őt, ne részletezd a dolgot, csak hagyjad hogy természetesen másra terelődjön a téma. Ha ráékérdez, hogy ő büdös-e, vagy kér hogy jelezd bátran bármikor, akkor mondd hogy oké persze szólsz majd, de tagadd le hogy valaha akár egy kicsit is kellemetlennek érezted volna az illatát, sose szagoltad meg, de szólsz ha bármit érzel. (Ne szólj, ha nem akarod hogy megszakadjon a kapcsolatotok.) De félő, hogy átlát a színészkedéseden, szóval próbálj okosabb módszert találni.

Persze ha az e-mailt se kapta meg, és a testszag témát finoman felhozva se gondolkodik el, akkor hatásosabb módszer kell, pl. névtelen levelet a táskájába csúsztatva, csakhogy ez egyrészt nagyon lebukás veszélyes, meg eleve gyanús, másrészt nagyon erős félelmet is kelthet benne, ha úgy érzi hogy egy olyan személy figyeli és szagolja őt, aki fizikailag közel van hozzá és még a táskájához is hozzányúl stb. Szóval ezt mégse kellene, azt hiszem. Lehet, hogy mégse marad más megoldás, mint őszintén megmondani neki. Bár akkor már lehet, hogy inkább úgy kellene csinálni, hogy téged X kért meg arra, hogy szólj a csajnak. (X egy névtelenséget kérő ismerős, lehetőleg olyan, aki előtt ez nem kínos, pl. iskolán kívüli személy, aki már öreg, és nő nemű stb.) De ez esetben fontos kiemelned azt, hogy a személynek bár megígérted hogy átadod az üzenetet, de egyből jelezted hogy ez biztos hogy téves üzenet, mert te sose éreztél még enyhe kellemetlenséget se, ellenben a "feladónak" tényleg brutál szájszaga volt, mert dohányzik.

Ha ezek a módszerek nem tetszenek, akkor próbálj valami tapintatosabb, empatikus megoldást találni, amivel nem keltesz se félelmet, se szégyenérzetet stb.

okt. 28. 13:59
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Mikor csak ketten vagytok, mondd el neki, hogy " Kérlek ne vedd ezt támadásnak, tudom, hogy te nem érzed, de van egy kis testszagod. Tudok néhány jó illatú dezodort és parfümöt, ha jobb illatot szeretnél. "

Szerintem ez így elég tapintatos közlés.

okt. 28. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is a névtelen levélre szavazok, ha nem mersz elé állni és közölni vele.
okt. 28. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló gyakorlatias, és a harmadik is jószándékú. De sajnos szinte borítékolható, hogy ez erős szégyenérzetet fog kelteni, talán konkrét sértődést is, de minimum távolodási szándékot stb. Kicsit olyan ez, mint szólni valakinek, hogy van a szemhéján egy szúnyog, ne vegye támadásnak, de CSATT, már megy is az ütés. Sajnos az emberek érzelmei ugyanolyan érzékenyek, mint a szemhéjuk. Szóval hiába az előzetes figyelmeztetés és a segítő szándék. Az eredmény mégis problémás. Én a második válaszoló vagyok, és igazából én sem tudom, hogy mi lenne a legbiztosabb megoldás. De nyíltan megemlíteni szerintem túl kockázatos.
okt. 28. 14:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Megint a második vagyok. Köszi #4. A levél elég melós, de enélkül túl kockázatos, szerintem. Ilyenkor nem is saját magát félti az ember, hanem a másik személyt, nehogy kínos legyen számára a beszélgetés. Az a baj, hogy a legjobb barátságot is meg tudja pecsételni egy ilyen apróság, mert a szégyenérzettel járó helyzeteket elég alaposan megjegyzi a legtöbb ember, és ha harag nem is ébred bennük, attól még kialakulhat egy elkerülő, távolságtartó magatartás, megszűnik az érzelmi biztonságérzet stb. Ennek ellenére az #1 és #3 is hasznos az én véleményem szerint, de azt hiszem bölcsebb lenne sokkal óvatosabb megoldást választani, akkor is ha fárasztóbb.
okt. 28. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:
aBŰŰŰŰZaZZZZLLLLEEEEEEEEEESSSSSZZZZZa!!!!!!!!!!!!a
okt. 28. 14:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is ismerek nagyon erősen testszagú nőt.

Mi irodában dolgozunk, értelmiségi, diplomás nőről van szó.Fiatalabb korában is ismertem, nem volt vele ilyen gond.

Azt is biztosra tudom, hogy mossa a ruháit, fürdik, használ dezodort.

Mégis olyan szúrós, penetráns, büdös testszaga van, hogy marja az ember szemét.

Nekem meggyőződésem, hogy ennek valamilyen hormonális zavar/betegség áll a hátterében.

Azt viszont nem tudom, hogy miért nem megy el orvoshoz, hogy kezeltesse magát, mert úgy gondolom, talán lehetne ezt valahogyan legalább mérsékelni.

Szóval oda akarok kilyukadni, hogy aki tényleg ilyen iszonyat büdös, de amúgy igényesnek néz ki, az nem azért van, mert nem használ dezodort.Ez nem fogja a problémáját megoldani.

Ez olyan, mint mikor valakinek mondjuk refluxa van, kib*szott büdös, sz*arszagú szája, és fogmosást ajánlgatnak neki.Nyilván fogatmos, nem is attól van olyan iszonyatos szájszaga.

okt. 28. 17:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha a barátom, akkor leülnék vele és finoman, de öszintén megmondanám mi a probléma és hogyan lehetne segíteni ezen. nem kell kertelni, meg elmaszatolni a dolgot.
okt. 28. 18:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ő nem igényes tehát nem hormonális probléma. Nem ad a higéniára, se a megjelenésre, de attól függetlenül meg okos, kedves amúgy.
okt. 29. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!