Milyen jelei vannak annak, hogy egy barátod irigy rád?
Szintén gimis barátnő:
a sulit szürke kisegérként kezdtem, amin gimi közepére sikeredett jó irányba változtatni, neki azonban nem. Ő erre volt féltékeny, illetve a tanulmányi eredményeimre és iskolán kívüli tevékenységeimre. Jött tőle elég sokféle dolog: voltak eleinte apró odaszúrások, szarkasztikus megjegyzések, amik a végére már kifejezetten erősek is lettek. Ha valaki megdicsérte valamimet a jelenlétében, minden túlzás nélkül 1 héten belül már neki is lett olyanja. Amikor valamelyik számonkérésre jobb pontot, jegyet kaptam, mint ő, ő is arcokat vágott, duzzogott, néha csapkodott is. Vagy a tanárt szidta, vagy olyanokat mondott, hogy "csak szerencsém volt".
Amikor másokkal beszélgettem, odament ő is, és vagy semmivel sem törődve szólongatni kezdett, vagy egyszer csak teljesen magára terelte a szót. Vagy, ha nem ment oda, akkor szólongatott, hogy menjek én oda hozzá.
Arra a pontra is eljutottunk, amikor már vagy az én eredményeim húzta le, vagy inkább rálicitált a sajátjával. A jéghegy csúcsa az volt, amikor elterjesztett rólam jókora és alaptalan hazugságokat, hogy mások szóba se álljanak velem, hogy csakis ő maradjon nekem. Szerencsére visszafelé sült el, de az volt az utolsó csepp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!