Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek mennyi pénz...

Szerintetek mennyi pénz ildomos manapság, 2024-ben egy barát esküvőjén bedobni úgymond a közösbe?

Figyelt kérdés

2024. aug. 13. 15:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
64%
30k/fő
2024. aug. 13. 17:14
 12/35 anonim ***** válasza:
81%
A legközelebbi barátoknak 100k körül adtam, mert ebben nyilván az is benne van, hogy tényleges nászajándékot at az ember. Másoknak 40k/fő mostanában. Egy sima éttermezés 20-30k, egy all inclusive dajdaj fotóssal, dj-vel, minden egyébbel nem lesz ennél olcsóbb.
2024. aug. 13. 17:45
 13/35 anonim ***** válasza:
18%

Azért az vicces, hogy elvileg meghívott vendég az ember egy esküvőn, de azért fizesse ki, sőt nem csak a saját részét, de még többet is.

Máshol is így szoktátok? Meghívjátok hétvégén az unokatesókat ebédre, aztán átnyújtjátok nekik a számlát? Az igen.

Ha már VENDÉG vagyok, akkor alap hogy a házigazda fizesse amit én is fogyasztok, ez a lényege a vendégségnek. Ha magamnak akarok fizetni, elmegyek egy étterembe.

Szóval én nem fizetnék egy fillért se. Ha ez valakit zavar, ne hívjon meg. Legalább kibújik a szög a zsákból.

2024. aug. 13. 17:50
 14/35 anonim ***** válasza:
85%
@13 Régen szokás volt nászajándékot adni, ami általában azzal végződött, hogy lett az ifjú párnak 12 étkészlete. Ez alakult át azzá, hogy pénzt adnak az emberek, annyira nem kéne megbotránkozni ezen.
2024. aug. 13. 17:54
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
20-25 fejenként, úgy rémlik egy százast dobtunk be 2 éve 4tagú családként.
2024. aug. 13. 18:20
 16/35 anonim ***** válasza:
13: Van összedobó típusú összeröffenés... Persze az más, itt pedig nászajándék helyett kialakult ez és igazából nászajándék legalább annyi vagy még több szokott lenni... Ezért mondták azt, hogy legalább annyiban gondolkodjon az ember. Felemás és visszás helyzetnek mondható, de nem érdemes ezen rugózni szerintem.
2024. aug. 13. 19:54
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
20 ezernél senkinek sem adtunk többet. A meghívás egyenlő azzal, hogy elvileg ők fizetik a költségeket. Semmi ésszerű ok nincs rá, hogy miért kellene többet adni. Valójában semennyit nem kellene. Akinek nem tetszik, nos nem kötelező meghívni. Pl Tavaly augusztusban ment férjhez a sógornőm, én csak a férjem miatt mentem el kísérőként, hogy ha már házas, ne egyedül kelljen mennie, ő mégiscsak közeli vérrokon, neki lényegében muszáj volt. De én meglettem volna a nagy tömeg, meg a dögunalom nélkül, amilyen volt a nagy része.
2024. aug. 13. 20:47
 18/35 A kérdező kommentje:
Ha úgy nézzük, fizessem ki a vacsorámat, az kb maximum 10.000 forint lenne. Egy átlag tál étel egy átlag étteremben azért nincs 5-6 ezer forint fölött egy személynek. Mellé max megiszok 1-2 kólát, meg talán 1-2 sütit még megeszek. 200 ezer forint körül keresek. Ha komolyan 20-30 ezer forintot kéne nekem minimum bedobnom, akkor inkább el se megyek.
2024. aug. 13. 21:13
 19/35 anonim ***** válasza:
73%
#17: Igazi partyarc lehetsz, ha lesz egyszer esküvőm, mindenképpen meghívlak, mert Nélküled nem lenne az igazi.
2024. aug. 13. 21:17
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
19. Kihagyom, köszi:)
2024. aug. 13. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!