Csak szerintem olyan passzív agresszív támadás és bizonygatás ez a gyermektelen, de gyermekre vágyó barátnőmtől?
Van egy barátnőm (akit már nem is vagyok benne biztos, hogy annak nevezhetek mióta megszületett a kislányom), aki szeretne gyereket, de eddig nem jött nekik össze. Nekem van egy 1 éves kislányom. Amióta megszületett, a barátnőm eltávolodott tőlem. Részben megértem, de részben nagyon rosszul esik, hogy nem keres, nem érdeklődik. Én szoktam felőle érdeklődni, az utóbbi hónapokban hanyagoltam, mert valahogy azt éreztem, hogy egyoldalú nagyon a dolog.
Most tettünk ki a gyerekem életében először képeket róla instagramra, családostul. Oda írtam leírásban, hogy “happy family” mert nyaraltunk.
Pár nappal később a barátnőm is ment nyaralni a férjével és a 2 mentett kutyájukkal.
Majd tett egy olyan leírással ellátott képet az instára, hogy “boldog család, nyugodt nyaralás”
Csak én érzem azt, hogy ez valamiféle beszólás lett arra, meg védekezés, hogy ők gyerek nélkül nyugodtan nyaralnak, és neki is van “családja” (a 2 kutya meg a férj). Mintha az én kiírásomat támadásnak vette volna.
Primitív és nagyon irigy szegény. Kell ez neked? Ilyen barátnőre vágysz?
Mit tehetsz te arról, hogy nekik még nincs gyerekük?
Szükséged van neked ilyen odaszúrásokra? Én szépen lekapcsolnám az ismerőseim közül. Ne lásson bele az életedbe.
Beteg. Ezen változtatni nem tudsz. A határtalan boldogságodat ne hagyd megzavarni.
Ő riválist lát benned. Oldja meg az életét.
Te jó ég, mennyivel is jobb volt mikor még nem volt insta face és társaik, és nem az interneten vagánykodtak az emberek hogy hól nyaralnak, a hülye idézeteikkel, meg kiírásaikkal. Mikor még tényleg az emlék miatt csinálták, az emberek a képet, és nem azért hogy vad idegenektől lájkokat gyüjtsenek..
De most tényleg.. Ennyire zavar hogy kiírt egy mondatot egy kép alá? És ha semmi köze hozzá? De ha igen és tényleg "bosszú". Bocsi hány évesek is vagytok? 10-18 éves korosztály szokott összeveszni azon, hogy ki mit posztol.. De az érettebek már ebben a korosztályban is elengedik az ilyet.
Szóval ne foglalkozz vele.. Ha úgy éezed baja van kérdezz rá.. Ha ennyire gyerekes el kell engedni, lesznek még barátaid.
Ez ilyen általános , akinek nincs gyereke irigy arra akinek van , a másik akinek nincs arra meg az irigy akinek van :D Szerintem a kulcsa mindennek nem kellene a másikkal annyit foglalkozni. Meg a facebookot is kevesebbet kellene bújni , meg ott amúgy is mindenki olyan rohadt “boldog”
Az hogy nem keres az már más tészta, az meg hogy mindenki happy meg boldog hashtaget használ egy fotó közzétételekor totál normális. Az hogy valóban azok e már más kérdés :) Légy nagyon boldog a pici lányoddal és éld meg az anyaság minden örömét.
Ez a "passzív agresszív támadás"-os címkézés túl kemény.
Barátnődnek biztos eléggé fáj, hogy nem jön össze nekik a gyerek, így nehéz felhőtlenül örülnie e téren barátai sikerességének. Húgomnak is volt egy-két ilyen cipőben járó barátnője, akikkel akkor lett újra közelibb a viszonya, amikor nekik is sikerült a gyerek.
Képmutatóbb lenne, ha megjátszaná magát.
Ami meg a képet illeti, az simán lehet tényleg kompenzálás arra, hogy barátai közül többen mostanában boldog családi nyaralásos képeket posztolgat.
Embernek természetes tulajdonsága, hogy mások sikereinek akkor tud örülni, ha életében az alapvető dolgok rendben vannak. Ez alól gyakorlatilag nincs kivétel, azaz jó vagy rossz ember. Csak van aki ügyesebb szerepjátékos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!