Gyerekes és gyermektelen párok között meddig tartható
fenn barátság, mik a tapasztalatok?
Ameddig a gyerekes pár szentel időt a szociális életnek is, nem csak a gyerekeknek. Nagyon egyéni.
2023. febr. 8. 12:19
Tudatosan gyerekmentes vagyok, barátnőimnek (több évtizedes barátság)van gyereke.
N
2023. febr. 8. 12:23
Nekünk volt gyermektelen házaspár barátunk. Az úgy nézett ki, hogy szombat este átjöttek és másnap ebéd után mentek el. Közben a gyerekeinket is elláttuk. Sokszor egész éjjel fent voltunk ők elmentek aludni én meg kezdtem a szokásos tennivalókat a gyerekeinkkel, főzés stb. és csak vasárnap este kerültem ágyba.
Kimerítő volt és így visszagondolva bunkók is voltak. Persze néha jólesett a társaság, de nem ilyen formában.
2023. febr. 8. 12:25
2023. febr. 8. 12:47
18 éves vagyok, van 2 tesóm. A szüleim 47 és 48 évesek és vannak barátaik, csinálnak programokat, kerti partykat. Gyeremekes és gyermektelen emberekkel is.
2023. febr. 8. 18:16
Fenntartható, de nehezen. Nálunk szerintem két gyerekkel is mi voltunk jófejebbek, többet alkalmazkodtunk. Ők meg valahogy nem akarták megérteni, hogy szeretjük őket, de a fontossági sorrendben a gyerekek az elsők. Mikor már többedszer olyan alkalommal akartak gyerekek nélkül találkozni, ami nekünk fix gyerekes program, pl. Mikulás, az már nem tetszett, és nem erőltettük a dolgokat.
2023. febr. 8. 23:26
7/11 A kérdező kommentje:
Nálunk most nagyon lebeg egy barátság, mert hogy csak max havonta 1x tudunk találkozni és akkor is délután, nem alkoholizálunk úgy, nekik sokkal többre lenne igény (kb 2 hetente). Két 2 éven aluli gyerekkel már nem tudunk taxival átugrani iszogatni szombat este csak úgy és ezt sérelmezik. Sajnos nem értik hogy ha mi szombaton este kirúgunk a hámból és mama vigyáz a két gyerekre, attól még másnap nincs 9ig alvás, regenerálódás.
És heti 6 napot én vagyok a két gyerekkel kb 0-24be, egy napom van erőt gyűjteni egy újabb ilyen héthez.
Valtozo,biztosan mas ritmusban folytatodik utana egy baratsag.Egy baratnomnek most ment ferjhez az egyik baratnoje meg egy honap mulva lesz baba is.O nagyon szomoru volt azt mondta szerinte mar nem olyan lesz az a baratsag mert mas lesz az elet ritmus.
2023. febr. 9. 14:03
Persze ember tipustol is fugg.De biztos az adott baratno nem fog szinhazba,koncertekre jarni vele,meg lehet sokszor vagy sose nem fognak gyerek nelkul talalkozni.
2023. febr. 9. 14:05
Attól függ milyem barát. Nekünk mikor nem volt gyerek, abszolút mi alkalmazkodtunk. Sőt nagyon sokat segítettünk a gyerekekkel is , vigyázzunk rá ha betegek voltak, és sok minden más. A legtöbb ember önző, és nem akarja megerteni, hogy ez egy más helyzet. Na nekünk amikor lett gyerek, szakadtak le a nagy baratok. Ugyanez.. Elvarta volna, hogy pár hónapos babával BKV ám át az egész várost télen a hidegben, egy kávéra, és szar voltam amiért nem vállaltam. Ilyen ez.. Csak azok a barátságos maradtak meg akik hasonló gondolkodásuak mint mi, vagy én. Mert én maximálisan megertettem a barátnőm, hogy nincs bulika minden hétvégén, a gyerekei az elsők.A barátság nem ott kezdődik, hogy bulikanal vagyunk csak egymás mellett, hanem rosszban is, bajban is, ha segítség kell akkor is.
2023. febr. 9. 18:38
Kapcsolódó kérdések: