Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lányok, hisztek a heteró...

Lányok, hisztek a heteró férfi-nő barátságban?

Figyelt kérdés
A legtöbb nő akit ismerek azt mondja hogy nem barátkozik férfiakkal, max csak meleg férfi barát jöhetne szóba. Ti hogy vagytok ezzel? Szerintetek nem szexista felfogás ez?

2024. júl. 5. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több nagyon jó férfi barátom van, akikkel soha nem akartunk semmi többet egymástól, sőt, a férjemet is ismerik, tisztelik, én meg az ő feleségüket, stb. Évek óta remekül megvagyunk, semmiféle dráma nem volt, sőt, sokszor azt érzem, pasi barátokkal talán egyszerűbb is. Nem gondolnám szexista felfogásnak, inkább mondanám azt, hogy kell egy bizonyos fokú érettség ahhoz, hogy férfi és nő barátok tudjanak lenni mindenféle hátsó szándék nélkül. Nyilván megeshet,hogy vonzalom alakul ki, meg hasonlók, de azért én hálistennek látok a sajátomén kívül pozitív példákat.
2024. júl. 5. 23:41
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Én úgy vagyok vele hogy hiszem ha látom, márpedig eddig még nem láttam. És nem, ez nem "szexizmus".
2024. júl. 5. 23:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor volt már ez kérdés a gyakorin. Bennem mindig az merül fel, hogy aki rávágja, hogy nem lehet férfi és nő között barátság, az vajon az ellenkező nemű testvérére is rámászna?...

Szerintem az 1-es nagyon jól mefogalmazta, egyetértek, kell egy érettség hozzá, és nem mindenki éri el ezt a szintet. Nekem alap volt, hogy fiú, majd férfi barátaim is legyenek, már gyerekkoromtól fogva. A szexuális vonzalom nekem nem ott kezdődik, hogy a másik emberileg szimpatikus. De sajnos tudom, hogy a népesség jelentős hányada nem így működik...

Egyébként az, hogy bizonyos nők kijelentik, hogy nem barátkoznak férfival (kivéve melegekkel), az nem biztos, hogy szexista gyökerű. Lehet, hogy több rossz tapasztalatuk is volt, ahol férfi barátaik túl rámenősen vagy kellemetlenül próbáltak közeledni hozzájuk, és ezért így védik magukat.

2024. júl. 6. 00:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen van ilyen. Az nem biztos, hogy bizonyos esetekben idővel nem alakul át mássá, de két férfi, vagy két nő között is létezik barátság és van hogy az is megszűnik. Tehát az, hogy létezik barátság bárkik között, nem biztos, hogy örökké tart.
2024. júl. 6. 00:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Hiszek.
2024. júl. 6. 06:07
 6/8 anonim ***** válasza:
27 éves fiú létemre az egyik leg jobb barátom egy 23 éves csaj, akivel annó részmunkaidős álláson ismertük meg egymást. Ennek már lassan 4 éve. Ő nem az esetem én nem vagyok az esete, de mint emberek nagyon meg találtuk a közös hangot. Ja és én heteró vagyok ő meg bi-sex.
2024. júl. 6. 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem mondom hogy ez egy elképzelhetetlen dolog, de szerintem nagyon ritkán alakul ki ilyesmi. Tőlem egy idő után mindig többet akartak.
2024. júl. 8. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy volt jó barátom, hogy mindketten kapcsolatban/házasok voltunk. Vagy valamelyikünk legalább.

Egyébként életre szóló tartalmas beszélgetésben csak ellenkező neművel volt részem.

Nekem nagyon hiányzik most is egy ilyen beszélgetőtárs.

2024. júl. 9. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!