Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kollégiumi szobatárs, mit...

Kollégiumi szobatárs, mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Nehéz helyzetben vagyok, hosszú lesz. De őszintén kíváncsi vagyok mit gondoltok.

Az egyetem alatt kialakult egy 4 fős baráti társaság, aminek én is tagja lettem. A kollégiumban 2×2-es blokkok vannnak, tehát két szoba, amit egy közös fürdőszoba köt össze. Tavaly így éltünk, jó volt minden.

Ám az idei tanévben az egyik tag nem jutott be koliba. Az én szobatársam átpártolt a másik sráchoz, én egy teljesen ismeretlen szobatársat kaptam. Közben blokktársak maradtam velük. De nekem ez a dolog nagyon rosszul esett. Nem is az, hogy ő inkább a másikkal akar együtt élni, hanem az, hogy nekem erről nem szólt semmit. Én szeptemberben szembesültem vele, hogy már nem ő a szobatársam, pedig ő már ezt augusztusban tudta. De nem szólt semmit, így teljesen hideg zuhanyként ért a dolog.

És a dilemmám arról szól, hogy mi legyen jövőre.

Ők szerintem tervezik azt, hogy megint próbáljunk egy blokkba kerülni. Igen ám, de egyik se velem akar élni, mind csak blokktársként képzel el. Ez megint tapossa az önbizalmam, hogy írjak be olyan embereket, akik igazából nem szeretnének velem élni?

A másik lehetőség, hogy én megigénylek egy két ágyas szobát, saját fürdővel egy másik emeleten. Ennek legnagyobb előnye, hogy nagyobb esélyt látok arra, hogy egyedül legyek, szobatárs nélkül. Azonban itt is kaphatok egyet, aki nyilván ismeretlen lenne.

Az új srác egyébként nem lett rossz szobatárs, csak ő jövőre a barátnőjével akar összeköltözni, azért nem játszik hogy vele maradjak jövőre is.

Nem tudom mit tegyek. Egy részemnek jó volt ez a társaság, jó volt hogy bármikor átléphettünk egymáshoz dumálni. Ugyanakkor nagyon rosszul esik, hogy én vagyok igazából a felesleges kerék, és mindenki a másiknak akar lepasszolni.

Tehát a lehetőségeim:

Maradok velük egy blokkban. Így vagy megkapom azt a srácot aki idén nem jutott be, vagy ha idén se jut be egy random srácot. Esetleg lehet hogy ő visszamenne régi szobatársához, én meg visszakapnám az enyémet. De ezt nagyon nem szeretném, tudva, hogy nem szeretne velem élni.

A másik lehetőség a két ágyas, önálló szoba. Itt nagyobb esélyem van arra, hogy egyedül legyek, azonban így is valószínű, hogy kapok egy random fiút.

Nem tudom mit tegyek, azt látom, hogy helyzetem ígyis-úgyis bizonytalan. Lehet jobb lenne a blokk viszonylat fenntartása, de nem tudom meddig lehet a megsértett önérzetemet háttérbe szorítani, mennyi az amit még érdemes "benyelni", mi az amit már nem szabad.

Köszönöm ha elolvastátok, várom a válaszokat.

2024. máj. 19. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy rosszul esik és sajnálom! De figyelj, ez hogy ők együtt akartak lenni még nem azt jelenti,hogy veled nem! Ha még mondjuk ugyanúgy érdeklődnek felőled, elhívnak ide-oda, vagy a te hívásodat szívesen veszik, akkor egyértelmű talán.

A lényeg,hogy biztos nagyon értékes srác vagy. És hogy rajtad áll, kikkel barátkozol, s ne csak azt nézd,hogy kik hívnak ide-oda, hanem hogy jó hatással vagytok-e egymásra, passzol-e valamennyire az értékrendetek.

2024. máj. 19. 11:46
 2/4 Katona Dius ***** válasza:
100%
Hát én nem futnék olyan szekér után, ami nem vesz fel. Nincs olyan kolitársad, akivel jóban vagytok ezeken a srácokon kívül és közös szobát tudnátok igényelni?
2024. máj. 19. 11:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ne fuss a szekér után, a régi haverod után. A helyedben összebarátkoznék az új szobatárssal, ha jófej. Vagy keress esetleg mást, aki szimpatikus. Ha már koliban vagyok, akkor nem ajánlom, hogy egyedül legyél egy szobában, maradj a közösség tagja. Lehet van más is, aki egyedül van, hozzá csatlakozhatsz.
2024. máj. 19. 13:21
 4/4 A kérdező kommentje:

#2 Az a baj, hogy nincs olyan haverom rajtuk kívül, akivel össze lehetne költözni. Kevés barátom van, aki meg van, az vagy helyi, vagy a barátnőjével költözik össze, vagy van egy jól bejáratott szobatársa, aki mellől nem akar elköltözni.

#3 Összebarátkoztam az új szobatárssal, de inkább a csajával akar összeköltözni jövőre. Ezt egyébként teljesen meg is értem, örülök hogy ő legalább nyiltan meg tudta mondani mi a helyzet. Az egyedülléttel amúgy nincs bajom, én nem azért vagyok kolis mert szeretem, hanem azért mert muszáj az otthonomtól való nagy távolsag miatt.

2024. máj. 19. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!