Mennyit adnál egy barátodnak?
11/52 A kérdező kommentje:
Nos, az illető átmenetileg munkaképtelen vagy nagyon gyatrán fizető munkát talált csak...és senki más nem hajlandó segíteni neki. Ha nem pénzeled, lecsúszik a semmibe, mert az állami háló semmit nem ér, nem ad esélyt a talpon maradáshoz...Azt viszont nem értem, miért pontoztátok le az 5-öst, 6-ost.
Akkor adtam mikor találtam neki munkát és az elindulását segítettem de így találomra nem adok.
2024. ápr. 22. 09:16
"Nos, az illető átmenetileg munkaképtelen vagy nagyon gyatrán fizető munkát talált csak"
Nagyon nem mindegy. Ha tudna találni melót persze, hogy nem kap állami segítséget. És ha lenne lehetősége melót vállalni de direkt nem teszi nem adnék pénzt. Ha rossz fizut kellene kiegészíteni más lenne a helyzet
2024. ápr. 22. 09:31
Nem tennék ilyet. Nagyon lecsúszott? Én több, mint egy évig nem dolgoztam, párom sincs, aki eltartott volna, éltem a megtakarításomból. Az a lecsúszás nagyon rég elkezdődhetett, ha hirtelen el kell tartani.
2024. ápr. 22. 09:49
Egyszeri összeget adnek, havonta biztosan nem
2024. ápr. 22. 09:59
2024. ápr. 22. 10:50
Tervezel neki segiteni, kerdezo? Amennyiben ez egy valos kerdes, persze.
Csak ugy erdemes segiteni, annyival, amennyit amugy is elb*sznal, nem fog hianyozni. Mert arra nincs garancia, h valamikor majd meg is adja. Erdemes megvizsgalni a csaladi korulemenyeit, miert nem onnan ker (kap) segitseget elsosorban. Hacsak nem arva es nincs elo rokona, azt is el tudom kepzelni, h veluk ezt mar tobbszor eljatszotta, igy rajuk mar nem szamithat.
Mindenki maga donti el, h mennyit tud es akar segiteni masokon, tenyleg csak ugy tedd, ha semmit nem varsz vissza. Mert lehet hogy csalodas lesz a vege.
2024. ápr. 22. 20:35
Nagyon pocsék dolog hálásnak lenni. Lehet,hogy a haverod megutál, és ha már nem támogatod többé anyagilag, a haragosod lesz. Pláne ha te is kérsz tőle valamilyen szívességet. Legalább is én már több ilyen esttel találkoztam.
2024. ápr. 23. 00:03
19/52 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Nagyon érdekes volt megismerni mások tapasztalatait, gondolatait. Mivel ez a "segélyezési" ügy kisebb-nagyobb méretekben már fél éve húzódik és úgy egy milla már ráment, most közöltem az illető barátommal, hogy mi az a csökkentett összeg, ami nekem még átmenetileg belefér. Javára legyen mondva, egyáltalán nem méltatlankodott, elfogadja és ezért is hálás. Még mindig jobb, ha Te adsz, mintha Te szorulnál rá, hogy mások adjanak...
A legközelebbi családtagoknak adnék pénzt kölcsön maximum. De manapság már inkább érdemes azt az alapszabályt betartani anyagiak tekintetében, hogy családnak, barátoknak, ismerősöknek pénzt kölcsön adni TILOS! Vagy csak akkor ha írtok róla papírt, mert aki tartozik valakinek az hajlamos "elfelejteni" azt. Utóbbi sajnos saját tapasztalat és olyan embertől akitől nem számítottam erre.
2024. ápr. 23. 14:28
Kapcsolódó kérdések: