Szerintetek melyik fél a gáz ebben a sztoriban?
Kamuneveket fogok használni, hogy érthető legyen.
Nekem, volt egy barátnőm Anita. Anitával a szakítás engem nagyon megviselt, depresszióval diagnosztizáltak, sokat jártam pszichiátriára, ilyenek.
Egy suliba járok Anitával, és néha egy helyi kocsmában van egy nagy buli amit a suli szervez, mindig a nagy szünetek előtt, vagy nagy alkalmakkor.
Tavaly június közepén is volt egy ilyen. Én a barátaimmal voltam ott, Anita is a saját baráti körével. Ment az este, és észrevettem, hogy Anita kint cigizik és beszélget az én egyik haverommal, Józsival. Józsit nem mondanám a barátomnak, viszont előtte nyáron ismertem meg, és tisztelettudó, azt maximálisan megadó, jófej gyereknek ismertem meg. Félrehívattam Józsit egy közös baráttal, és megkértem hogy légyszi Józsi, akivel most te beszélsz, az az én exem, és nekem még nagyon nagyon fáj érte, kérlek ne menj rá. Józsi húzta a száját, azt mondta hogy nehéz helyzetbe teszem, de rendben. Csak próbáljam meg minnél előbb elengedni a csajt hogy ne fájjon nekem érte mégjobban. Elég lett volna ha szóban igent mond, de ő nyújtotta rá a kezét. Eltelt 1 hónap és hallottam a szóbeszédet hogy együtt vannak. Utána mikor összetalálkoztam az utcán Józsival, lehajtotta a fejét, a szemembe se mert nézni. Egyszer egy kietlen földes járdán jött velem szembe, direkt felnéztem a telefonomból a szemébe, de ő nem mert felnézni rám.
Szerintetek ebben a helyzetben jogos hogy elárulva érzem magam?
Az őszinte véleményetek érdekel, nyilván nem fogok senkit lepontozni azért mert az ellenkezőjét írja annak amit én érzek.
17/F
Józsi helyében én nem érezném fairnek, hogy azért ne beszélgessek valakivel, mert a te exed, de nem akarnék Anita miatt konfliktusba kerülni veled. Meg kellene mondanom, hogy bocs tesó, de tedd túl magad rajta, de akkor meg lehet, hogy összveszek veled. Ennyit nem ér nekem Anita. Akkor meg nem kellene beszélgetnem vele, de akkor meg saját magamat erőszakolom meg, hiszen nem értek veled egyet.
Az ilyen morális csapdahelyzetben, ha az ember nem elég tudatos, akkor könnyű belecsúszni abba, hogy csak akkor tartom be az ígéretemet, amikor nincs ott a következmény. Utána persze szégyelli magát Józsi, mert amúgy tényleg megígérte, de nem azért tette, mert egyetértett, hanem mert nem akart veled rosszban lenni.
Ez érthető, hogy neked rosszul esik, de érdemes egy kicsit kívülről is nézni. Bármennyire érthető a kérésed, szerintem nem magától értetődő kérés egy havert megkérni, hogy csak a te kedvedért nullára redukálja a kapcsolatot valakivel.
A csajról nem tudunk semmit, nyilván így ő nem gáz.
Te gáz vagy, mert szinte ismetetlenek magánéletét akarod irányítani
Józsi meg gáz, mert kvázi ismeretleneknek tesz be nem tartott ígéreteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!