Mit tennétek, mennyire befolyásolna titeket a továbbiakban az, ha rájönnétek egy nagyon közeli barátotokról, hogy nárcisztikus?
No kontakt. Mindenhol ezt tanácsolják. Megszakítani a kapcsolatot vele (baráti kapcsolat, szerelmi, családi) a lényeg, hogy ne hagyjuk, hogy a mi energiánkat szívja.
Én nagyon gyorsan leépítem az emberek magam körül, aki egy kicsit is mérgező, így én nem vagyok "veszélyeztetett".
Nehogy azt hidd, hogy te kivétel vagy, mindenki más pedig nem. Egy nárcisztikus sok esetben addig nem árt, míg haszna van belőled. Miért tenné? Nem akarja ezt elveszíteni. Viszont, ha valami neki nem tetszőt mondasz, vagy teszel, akkor készülj arra, hogy olyan dolgokat fogsz magadról visszahallani, amiknek semmi valóságalapjuk. Hiába nem osztasz meg vele érzékeny információkat, neki teljesen mindegy.
Az egyik legjobb barátom rokonságában van nárcisztikus, aki még a barátom anyját is megpróbálta besározni a munkahelyén, mert egyszerűen irigy volt rá, mindezt úgy, hogy a testvéréről van szó. Kettőből kettő férje és egy élettársa öngyilkos lett, mindhárom gyereke érzelmi roncs, ebből kettő általános iskolás alsó tagozatos. Az anyjára rávert egy több, mint 15 milliós adósságot, és elnézegeti, hogy emiatt pártízezer a nyugdíja és nyomorog. A családját a gyerekek láthatóságával fenyegeti, ha nem úgy táncolnak, ahogy ő fütyül, és szó szerint minden kis hatalmával visszaél.
Ha az ismerősöd nem gondolkozik el az orvosi és pszichológiai kezelésen, akkor reménytelen eset és a saját védelmed érdekében lassan, fokozatosan építsd le vele az ismeretségedet, úgy hogy ez őt ne érje hirtelen kellemetlenségként, máskülönben jó eséllyel megpróbál kicsinálni, hogy önmagához láncoljon, míg szüksége van rád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!