Leépítenétek egy haverotokkal emiatt a kapcsolatot?
A lényeg, hogy az egyetemen van egy srác aki úgy érzem rasszista.
Járnak az egyetemre ugyebár Afrikából meg az araboktól külföldiek és amikor meglát egyet elmenni akkor ő mindig elsüt valami olyat, hogy "na ez se a napon barnult így le" vagy "ni csak a mamut vadászt. Lándzsát hol hagyta?" illetve "na Anulu kiszabadult Afrikából".
Ilyen megjegyzéseket tesz ahányszor elmegy egy ilyen afrikai vagy arab színes bőrű emberke és eléggé kínosan érzem ilyenkor magam.
De múltkor pl beszélgettünk arról, hogy Balatonon szállás üzemeltetésénél azért oda kell figyelni kinek adjuk ki a szállót és neki erre egyből az ugrott be, hogy "ja hát igen a cgányokkal sok baj van".
El is csendültem teljesen inkább mert kínos volt. Főleg úgy, hogy más is hallotta.
Már gondolkodtam azon, hogy le kéne építeni ezt a barátságot. Ti mit gondoltok?
Csak azért nagy dilemma mert amúgy meg nagyon jó arc velünk. Rengeteget tesz azért, hogy ebben a kis haveri közösségben amiben vagyunk mindenkinek könnyű legyen a dolga. Folyton megosztja a jegyzeteit, kocsival furikáz minket és állandóan segít meg kedvünkbe jár valamiben és sose kér pénzt mert azt mondja, hogy számára ez öröm ha segíthet másokon és ez érződik rajta, hogy komolyan gondolja aztán ez meg olyan jól eső dolog.
Csak ezekkel az állandó rasszista beszólásaival kiidegel néha.
Ti mit tennétek?
Első mondat nekem elég volt az "Igen"-hez!
Nekem elég annyi, ha képes egy ember békével, megjegyzések nélkül elmenni más mellett, - nem illeszthető bele az életvitelembe, értékrendembe, hogy az ismeretségi körömből bárki is gyűlölködjön olyan emberek irányába, akik semmit nem ártottak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!