Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Létrejöhet barátság, lelki...

Létrejöhet barátság, lelki társi kapcsolat egy tinédzser, és egy felnőtt között?

Figyelt kérdés
Egy 16 éves lányról és egy 35 éves férfiról lenne szó. Hasonlóan álmodozó típus mindkettő, és van köztük valami emberi szimpátia. Nem párkapcsolati vonzalom, hanem, afféle kölcsönös tisztelet. A férfi szereti a lányban azt az üde, romlatlan világot, a tiszta álmokat, életenergiát. A lány pedig szereti a férfiban az élettapasztalatát, afféle mentorként tekint rá, aki már túl van sokmindenen, és anélkül, hogy elspoilerezné a fontos dolgokat, inkább csak igyekszik felhívni a lány figyelmét az életben valóban fontos, hosszú távon is értékes dolgolra. A kapcsolat kimerül abban, hogy heti 1-2 órán keresztül beszélgetnek egy publikus helyen. Azon kívül természetesen mindkettejüknek megvan a maga koroaztályából is a baráti társasága, ez a kapcsolat csak egy kis bónusz esszencia az életben. Törekvés olyan ingerekért, amiket máshonnan nem kapnak meg. Egyikük életében sem jelentős túlzottan, de mégis egy kellemes epizódja a hétnek. Szerintetek van ebben bármi kivetni való?

2023. dec. 22. 14:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért jegyezzük meg, 9-es, hogy a pedofil nem 16 évessel kezd, az már nem gyerek.
2023. dec. 22. 15:05
 12/32 anonim ***** válasza:
34%

13-14 voltam, amikor a szembe szomszéddal így barátkoztunk.

Ő 27-28 volt. Anyám forgatta a, szemeit, és letiltott a pedofilról. (persze, nem volt az, sosem közeledett úgy felém)

Felnőtt fejjel, én is pont ezt tenném a lányommal, ha lenne.

Nem egészséges egyáltalán.

2023. dec. 22. 15:06
 13/32 anonim ***** válasza:
27%

A kérdésre válaszoltam, nem a kérdésed alatti utolsó kérdésre.

#1 voltam.

A 35 éves ember egyszerűen szeretné kompenzálni a 35 évét egy 16 évessel, akit könnyebben befolyásolhat.

Fiatalabbnak hiszi magát ha egy fele akkora korúval ismerkedik.

Már 5-10 év, vagy pl. ha 1-2 házzal arrébb lakik valaki világrendi különbségek vannak ember és ember között.

Lelki társ? Ezt komolyan gondolod?

Esélytelen. Idővel majd rájöttök, hogy csak az időtöket pazaroljátok.

2023. dec. 22. 15:07
 14/32 anonim ***** válasza:
11%
Mifelénk az a volt a divat, hogy az azonos korú 10-14 éves gyerekek nem játszhattak együtt, mármint a fiúk a lányokkal. Gondolom féltek a nyomorgók, hogy nyomorgókkal jönnek össze a gyerekeik:) Aztán baromira jól sikerült a 3 lányka élete, mindhárman elváltak, van aki többször is, volt haláleset stb és továbbra is nyomorognak. Én mondjuk nem nyomorgok.
2023. dec. 22. 15:09
 15/32 anonim ***** válasza:
69%
Egy 35 évesnek eszébe se juthatna, hogy egy 16 évesnél kell keresni az "üde, romlatlan világot".
2023. dec. 22. 15:10
 16/32 anonim ***** válasza:
32%
35 éves férfi egy 16 éves lánytól szerintem csak szexet akar. A 16 éves lány napközben iskolában van, a szülei eltartják, nem akar gyereket, elég elvinni a mekibe és moziba aztán szex.
2023. dec. 22. 15:44
 17/32 anonim ***** válasza:
57%

Simán. Sőt, több is.

Én 35 vagyok, a párom 18. Abszolút lelki társnak érzem, és sülve-főve együtt vagyunk, nagyon őszinte és jól működő kapcsolat. Sajnálom azokat a hozzászólókat, akinek nincs annyi érzelmi intelligenciája, tapasztalata, és nyitottsága hogy kezelni tudjon egy generációs vagy kulturális különbséget, és ezt valami hátráltató tényezőnek fogja fel, izgalmas felfedezni való helyett. Két ember őszinte kapcsolatában tök mindegy az életkor, amíg megtalálják a közös nevezőket.

Volt már kelet-ázsiai párom is, sőt valószínű többször éltem más kontinenseken mint az itt hozzászólók összeadva.

Egyébként akadémiai hátteremből fakadóan mentorálok középiskolásokat, lassan egy évtizede, és akikkel évekig dolgoztunk együtt, igenis kialakul egyfajta semleges, de pozitív, sokakkal baráti kapcsolat is, többükkel (fiúk, lányok is) évek múltán is aktívan jóban vagyunk és össze-összefutunk. Tényleg sajnálom azokat akik képtelenek a saját kis gyökkettő méretű buborékukon kívüli emberi kapcsolatokat felfogni/elfogadni. Kívánom hogy találjátok meg a boldogságot ti is, úgy, mint azok, akikről mondjuk a kérdés szól.

2023. dec. 22. 15:44
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más a lelkiviláguk, az élettapasztalatuk, minden. Mégha baráti is a kapcsolat, ami férfi és nő között kizárt, se tartana sokáig.

A lány képzel ebbe a kapcsolatba többet,a férfi meg élvezi a lehetőséget.

2023. dec. 22. 15:56
 19/32 anonim ***** válasza:

#17 attól, hogy valakinek hasonló véleménye, hasonló ízlése van még nem lesz lelki társ. Nyilván nem barátkozni fognak. 🙂

Nem kell a sajnálatod, ha valaki akarna maga mellé valakit, az keres/talál.

A legtöbb ember nem fele akkora idős lánnyal alakít ki baráti vagy képzel el egy "lelki társ" kapcsolatot. Ha a kérdező és még pár ember akik csak így tudnak keresni, találni maguknak társat és a törvény nem tiltja, azoknak sok boldogságot. Nem kell foglalkozni mások véleményével, ha nektek jó így. Vagy csakazértis a társadalmi átlag ellen menni, mert hogy mennyire szeretik egymást.

A generációs vagy kulturális különbségekről pedig, ha mindketten kölcsönösen szeretik egymást és nem okoz nagyobb problémákat, akkor hajrá. Az apakomplexusos fiatalok száma sem annyira ritka.

A #18 jól írja. Vén kecske is.. 🤢

2023. dec. 22. 16:22
 20/32 A kérdező kommentje:
Miért kéne rögtön szexuális dolgokra gondolni? Arra ott vannak a saját kortársaik. Egy ilyen emberi kapcsolat egész más miatt érdekes. Egy felnőtt már nem biztos, hogy képes olyan rózsaszín szemüvegen át nézni az életet, mint egy fiatal. Kicsit visszarepül általa abba az életkorba, mikor még bármi lehetséges volt az életben, és ez egy jó életérzés. Mialatt a lány, aki tele van kétségekkel a jövőjét illetően, számára megnyugtató lehet egy olyasvalaki társasága, aki már sokkal előrébb jár, ismeri az élet buktatóit, ismeri a gyógyírt sok lelki fájdalomra, stb. Ez a lényege a dolognak. Nyilván a férfinak kell észnél lenni, ha ebből kiindulna valami testi vonzalom is, és idejében lehűteni a kedélyeket.
2023. dec. 22. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!