Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mitcsinaljak ha nagyon szerete...

Mitcsinaljak ha nagyon szeretem ezt a baratnomet, de tul tokszikus? (Hosszu sztori, de legyszi adjatok tanacsot)

Figyelt kérdés
Tehát van egy barátnőm Magyarországon, tudni kell hogy en németbe lakok, de sokat jarunk haza szunetekbe magyarba, es kb 3 evvel ezelott uj szomszédok koltoztek be, es en az előző szomszéd lannyal is jo baratsagba voltam, valahogy vele is jo barátnő lettem, ő az a lany volt aki veszekedett miattam, ki ált értem, és énis érte, tenyleg nagyon szerettük egymast, de rengeteget veszekedtunk, tudni kell hogy neki olyan családja van, akik veszekednek de elég durván, ő ilyenbe nőt fel, szeretethianyos lány, kicsit mentális problémái is vannak ahogy észrevettem 3 év allatt. Állandóan a középpontban akar lenni, es nem bírja elviselni ha nem rá írjak hogy jó. Ezzel a lannyal osszevesztem 1 éve, de nem csak en, meg a szuleink is (de nem miattunk) nagyon nagy botrány lett ebből, es a szuleim azt mondtak hogy soha többet nem beszelgethetek ezel a lannyal, nem azert mert osszevesztek az en szuleim az övével, hanem mert o is tinilány létére bele szólt, meg veszekedett meg ilyenek, oke nyilvánvaló mindenki megvédi a szüleit, de istenem egy 15-16 éves lány mit szol bele a felnőtt emberek veszekedesebe? Ezt neki kell el intézni, én pl szemelyszerint nem szóltam volna bele, igy lettem nevelve. Ezután az egesz nagy veszekedes uttán nagyon haragba voltam ezzel a lannyal, nem is ertettem hogy tudtam vele baratkozni, mert tényleg neha nagyon túlzasba viszi mar neha pszhihés eset. De mégis Ezután az egész uttán, valahogy osszehozott minket a sors ugymond, mert interneten felvettek minket valami csoportba, megint elkezdtunk beszélgetni es újra barátnők lettunk, de ezt a szüleim nem tudták. Csinaltunk közösen egy csoportot Messengeren, ahol random emberekkel baratkoztunk ossze, es igazából ők is leginkabb engem bírtak, mindenki eszrevette a csapatbol hogy valami nem stimmel ezzel a lánnyal. Olyanokat csinalt h pl valamelyik pali be kulte a barátnőjét, és igy random elkezdte h "de csunya, en szebb vagyok" vagy pl elmondta őket minden pattanasosnak, de így a semmiből elkapta öt az 5 perc. Folyamatosan rola szólt minden, középpontban tette magát Állandóan, az en ötletem volt ez a csoport létrehozás de ő ugy adta elő mindenkinek, de sztem meg o maga is elhitte hogy ezt az egesz csoportot ő találta ki egyedül. En rengetegszer probaltam vele erről beszélni, es tudom h valamibe enis hibas vagyok mert olyan nincs hogy mindig csak az egyik fél hibás, en ezt tudom teljes mértékben, es le is írtam neki hogy mik a gondok vele, aztan meg azt irta hogy ő meg azt vette észre h en akarok lenni a középpontban, tehát magyarul mondva, amiket en le írtam neki rola, amiket észrevettem rajta, azokat le írta hogy szerinte meg en csinálom mindig ezt, volt olyan is hogy kavartam egy gyerekkel, es csak azert mert neki nem jott ossze az o palijaval, azert nekem is olyanokat mondott h "jaj ugyse szeret teged" meg hasonlok uttana meg bocsanatot kért mert h o megvolt bolondulva direkt irta ezeket,es nem gondolta komolyan. Mindenesetre ennek a lanynak voltak nagyon sok jo tulajdonsagai is, tényleg éreztem h azert ő szeret engem, es jó barátnő, ki állt értem nagyon sokszor, mindent el tudtam neki mondani, ő volt az a barátnőm aki a családi életemrol is tudot. Megint ossze vesztem vele amúgy de kb mar 3 hónapja, nagyon csúnyán el hordtuk egymást mindennek, de most tenyleg nagyon csúnyán osszevesztunk. De en most megint gondolkoztam es megint azt erzem hogy ki akarok vele békülni, de nagyon csúnyán elhordott mindennek amugy, meg el árulta a titkaimat is, es valójában ezek után talán mar nem is bíznék meg benne annyira, csak az a fura hogy ezzel a lannyal akarhanyszor vesztem eddig ossze, mindig a régi tudott lenni a kapcsolatunk. Visszont néha tenyleg nagyon rossz hatassal volt ram, es vele nem lehet meg beszélni a rossz tulajdonságait. Mindig elhatarozom hogy tobbet sose bekulok ki vele, es nem ertem hogy tudtam a baratnoje lenni, de a végén mindig hianyzik, es o az a baratnom akihez "mindig vissza tudok menni" ugymond. De talan most máshogy lenne.
2023. okt. 24. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Ennyi zagyvaságot elolvasni sem lehet..

Hogytudtad ezt összehozni?

2023. okt. 24. 22:46
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Héja nász az avaron. Gyönyörű dolgok ezek! Ja várj, mégsem.
2023. okt. 24. 23:16
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Detoxikálni kell, és megvan oldva a probléma.
2023. okt. 25. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Hallgassatok közösen sok zenét.

Pl. a Britni Szpírsztől, a Tokszik című számot.

2023. okt. 25. 11:10
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Először is megyek, kinyitok egy üveg bort, mert lelkiismeretesen végigolvastam az egészet, szóval megérdemlem.

Most, hogy ez megvolt: a helyedben alapvetően nem az érdekelne, hogy anyám szerint ne barátkozzak vele, mert egyszer beleszólt a "nagyok dolgába" (gyerekként is rühelltem ezt a kifejezést, és a mai napig rühellem), hanem az, hogy te hogy érzed, van-e energiád az ökörségeivel küzdeni, és állandóan összeveszős-kibékülőset játszani. Nekem nem lenne. De te tudod, hogy neked mi fér bele, ha neked csúnyán mondva megéri ennek a lánynak a barátsága, akkor ez van.

"olyan nincs hogy mindig csak az egyik fél hibás" - de, van. Konkrétan miben gondolod, hogy te hibás vagy a kettőtök kapcsolatában? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak abban vagy hibás, hogy mindig elgyengülsz és kibékülsz vele, de ha bármit elhallgattál, szólj most, vagy hallgass örökre.

U.i.: Könyörgöm ne használj olyanokat, hogy "németbe", meg "magyarba", iszonyú proli. És kérlek, tanuld meg tagolni a szöveget, egyrészt úgy sokkal több értelmes választ kaptál volna rá, mert többen elolvasták volna, másrészt szerintem már olvastam itt tőled kérdést, és ha én felismerlek a stílusod alapján, akkor más is, márpedig, ha az életed legintimebb részleteit teregeted épp ki egy névtelen fórumon, akkor nem szerencsés, ha idegenek a stílusod alapján profilt tudnak alkotni rólad.

2023. okt. 25. 17:45
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Ebben csak Zacher Gábor tudna megfelelő tanácsot adni.
2023. okt. 25. 18:03
 7/9 A kérdező kommentje:
5. Eloszor is köszönöm a valaszt, masodszor ez az első hogy erre az oldalra írok, harmadszor meg Németországba kezdtem mar az ovit, ezért se tudok úgymond "jól fogalmazni" es a kérdésedre válaszolva, azon kívül hogy mindig ki akarok vele bekulni, nem igazan csináltam más "rosszat"
2023. okt. 25. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor te is tudod azt, hogy van olyan, hogy nem mindig mindkét fél a hibás. Általában igen, de előfordul, hogy az egyik fél egyszerűen szívás. Ahol laksz, ott vannak barátaid? Mert ha igen, nem értem, hogy miért ragaszkodsz ennyire ehhez a lányhoz. Nyilvánvalóan neki vannak más barátai, vagy ha nincsenek, megoldja. Mondjuk ez az idegenekkel írogatunk csoportokba nekem kicsit fura, de lehet, csak azért, mert egyel idősebb generáció vagyok, mint te.

Lényegtelen, ha te úgy érzed, hogy jót tesz neked a barátsága, akkor békülj, ha megterhelő (annak hangzik), akkor pedig ne.

Én nem is a fogalmazást emeltem ki, az egyébként kiváló, pláne annak a fényében, hogy nem itt nőttél fel, mint ahogy most a válaszodban írtad. Hanem hogy tagold a szöveget. Én értem, hogy neked ez a gondolatfolyam van a fejedben, de szedd bekezdésekbe, hogy egy pici témakör, az egy pici bekezdés legyen, így jobban átlátható, könnyebben emészthető a szöveg. Ez minden nyelvben így van, ha németül írsz, akkor is, ha angolul, akkor is.

Volt itt egy lány pár hete, ő is kb. középiskolás lehetett az írása alapján, ő is Németországban élt, és ő is egy barátnőjével kapcsolatban tett fel kérdést, és ugyanígy egy nagyon hosszú, ömlesztett szöveget írt, szóval ha nem te voltál, akkor vele tévesztettelek össze, és ezért elnézést kérek.

2023. okt. 25. 19:45
 9/9 A kérdező kommentje:
8. Semmi gond, en is olvasgattam itt pár kérdést, es tényleg nagyon sokan laknak Külföldön fiatalabb fiúk lányok, meg sok kérdést láttam valakik Angliába, valakik Németországba éltek. Igazából itt rengeteg barátnőm van, nagyon kedves, tisztelettudo lanyok, es valamilyen szinten tudok velük beszelgetni, de valahogy érzem hogy nem az igazi. Veluk nem tudok ugy nevetni, hülyéskedni, mint pl a Magyarországi barataimmal. Nem tudom miért de az itteni barátaimmal nem talalom meg az összhangot, fogalmam sincs miért de valamiért, ragaszkodok a Magyarországi ismerőseimhez/barataimhoz, ez amugy nem tudom hogy miért van, lehet en raktározom el így a fejemben tudattalanul, fogalmam sincs. Mindenesetre koszonom a segítségedet. Gondolkoztam és rá jöttem hogy inkább várok új barátokra, mint hogy egy régivel probalkozak megint, aki amugyse egy épp ésszel rendelkező lány, bérmennyire is hiányzik.
2023. okt. 25. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!