Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi ennek az oka?Miért lehet...

Mi ennek az oka?Miért lehet ez(Bővebben lent?

Figyelt kérdés

Számomra mindig is fontosak voltak a barátaim és nem nagyon volt eddig sok.Leginkább úgy 2-3 barátom volt aki úgy barátnak voltak nevezhetők.Az utóbbi időben leginkább online barátkoztam mert sokkal nyíltabb is tudtam így lenni és könnyebb is volt.Van pár online barátom de amikor nem tudok nekik valamiben segíteni vagy félek hogy nem vagyok nekik elég jó akkor szinte mindig megől engem a bűntudat és nagyon haragszom is magamra ilyenkor eszembe jutt hogy bántsam magam mert megérdlem ezt.

Nem tudom hogy lehet-e ennek ahhoz köze,hogy a környezetem mindig engem egy opcióként kezelt és mindig eldobtak engem szóval lehet akkor ennek ez az oka?

Légyszi csak az írjon aki tud hasznos választ adni!

2023. okt. 9. 02:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Először is: senki/ semmi nem ér annyit, hogy bántsd magad. Ha ilyen eszedbe jut menj el futni, sétálj egy nagyot, hallgass

zenét vagy súlyzózz/ mozogj valamit.

Sajnos tudom, hogy miről beszélsz és erre nem igazán létezik gyors megoldás. Nekem az kezdett el ténylegesen segíteni amikor el tudtam járni pszichológushoz és végre teljesen meg tudtam nyílni neki (az elején nem ment valami könnyen).

Az már jó, hogy valamennyire fel tudtad ismerni, hogy mitől lehet ez, általában ez a fajta bűntudat pontosan ezért szokott kialakulni. Egy időben én is nagyon sokat barátkoztam online, de nekem többnyire negatív tapasztalataim vannak vele. A legtöbb embernek fontosabbak az olyan barátai akikkel rendszeresen tud találkozni, és ha neked ilyen barátaid nem igazán vannak per pillanat akkor ez elég nehéz ügy.

Hány éves vagy? Milyen közegekben mozogsz? (Gondolok itt arra, hogy pl suli, munkahely, "szakkörök"?) Van valahol esélyed személyesen barátkozni, fejleszteni a szociális skilljeid?

2023. okt. 9. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!