Hogyan, ne érezzem magam rosszul?
A legjobb fiú barátom jóval divatosabban öltözködik. Nincs köztünk semmi, mármint barátságon kívül. Természetesen nem arról van szó hogy ő lényegesen jobban néz ki. Szerintem mind a ketten jól nézünk ki a magunk módján. Alapvetően nagyon szeretem a stílusomat, egy kicsit Streetweares. Ha nincs a társaságban alapvetően én vagyok a társaság középpontjában, kinézet szempontjából is. A barátommal alapvetően ketten találkozunk csak. De ilyenkor mindig frusztrál az, hogy mennyire nem illik össze az oltozetunk, mert ő általában nagyon elegáns, és jóképű. Engem nagyon zavar hogy mellette nagyon furán nézek ki, jóval fiatalabbnak tűnök nála, és kevésbé divatosnak. Hogyan lehet ezt a frusztrációt legyőzni, másnak is van ilyen tapasztalata? Hogyan lehet ettől a zavartól megszabadulni?
A ruhataramat nem szeretném lecserélni.
Az lemaradt, hogy
L19
Az nem sokat segít, ha szép sorjában minden negyvenes palitol, kapok egy privatot, hogy milyen szép vagyok. Én egy pszihologia problémára keresem megoldást, és az nem megoldás, hogy nem a ruha teszi az embert.
Én egy pszihologia megoldást szeretnék, ami valóban segít, hogy ne érezzem rosszul magam.
Az önképeddel van probléma, amíg önmagadban vagy, önazonos vagy, addig minden ok, de ahogy megjelenik a srác, hirtelen kevesebbnek kezded érezni magad, zavar, hogy fiatalabbnak nézel ki nála stb. A külsőségek csak felszínes mutatói a belső bizonytalanságodnak, nem az a bajod a sráccal, hogy felnőttes, komoly és valószínűleg értelmesnek, határozottnak is tartod, hanem az, hogy magadban nem találod ezeket az értékeket és ezt kivetíted egy kézzel fogható dologra: az öltözködésre.
Valószínűleg elértél abba korba, amikor már nem vagy taknyos tini, de még nem is igazán vagy felnőtt nő, és most a múltbéli éned és a jövőbeli énedről alkotott ideálképed konfliktusba került, és egyelőre nem tudod, hogy melyikre hallgass. Maradj meg a régi - kissé talán még gyerekes - önmagadnak, akivel annyira tudtál azonosulni, vagy engedj a késztetésnek, hogy elkezdhess felnőni és ezzel óhatatlanul megváltozzon benned és rajtad minden.
Amikor ezzel a komolyabbnak, érettebbnek tűnő sráccal találkozol, már a puszta jelenléte felidézi benned ezt a belső konfliktust. Megoldás: leülsz önmagadban, végig gondolod, hogy mi az, ami a srác kisugárzásában (biztos nem az öltözet, az csak következmény), tulajdonságaiban annyira imponál neked, és megpróbálod felidézni, hogy benned megvannak-e ezeknek a tulajdonságoknak a csírái. Ha igen, akkor elkezdhetsz felnőni a feladathoz és úgy viselkedni, hogy ezeket a pozitív dolgokat magadban is megtalálhasd, felépíthesd, megerősíthesd. Ha nincsenek, akkor pedig azt gondold végig, hogy miben különbözöl te annyira ettől a sráctól és hogy ez önmagában problémát jelent-e.
A távdiagnózissal kapcsolatban fenntartom a tévedés lehetőségét, minden más esetben kérem, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!