Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szakítsam meg a barátságot?

Szakítsam meg a barátságot?

Figyelt kérdés
Az egyik barátomnak 2 hete műtötték a kezét. Érdeklődni szoktam, hogy hogy van a keze? Azt mondta hogy x napra rendelték vissza varratszedésre. Aznap este megkerdeztem, hogy minden rendben, kivették a varratokat? Azt mondtan nem vették ki. Érdeklődtem hogy miért nem? (Azt hittem nem gyógyul rendesen, vagy akármi.)Azt nem tudja, nem mondták meg neki, és nekiállt szídni az egügyet. Én: megkérdezted az orvost hogy mi az oka annak hogy nem aznap szedték ki, hiszen azért hívtak be arra a napra. Azt válaszolta hogy nem kérdezte meg, mert én is tudom milyen az egügy, és hogy a doki úgysem válaszolt volna. Erre annyit feleltem, hogyha meg sem kérdezed hogy mi az oka annak hogy nem szedik ki a varratokat, akkor az orvos nyilván válaszolni sem fog, hiszen meg sem kérdezted. Erre nekem esett hogy lenke vagyok eszetlenke, és egyéb sértéseket vágott hozzám, majd közölte hogy nekem semmi közöm ehhez. Azt meg úgy elfeledi, hogy amikor műtötték, aznap küldött egy fotót a műtött kezeről még a kórházból. Kérdeztem hogyan tud hazamenni, mert ha nem tud vezetni ilyen kézzel, akkor elmegyünk érte, és hazavisszük. Ezek jól estek neki, most meg hozzám vágta azokat amiket csak azért, mert megkérdeztem miért nem kerdezte meg az orvost arról, hogy miért nem szedték ki a varratokat ha direkt amiatt rendelték be. A szokása sajnos az, hogy képtelen belátni ha valamiben téved, valamit rosszul lát, és akkor azonnal jelzőkkel illet, sérteget, provokál. Arra gondoltam, hogy jobb lesz ha hanyagolom, vagy ha meg is szakítom vele a barátságot. Szerintetek?
2023. aug. 19. 14:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Az érzelmi zsarolást is gyakran éreztem. Ha meg egy ideig nem keresem, rá írok hogy hogy van, akkor első mondata: na mi van, eszedbe jutottam?

Volt olyan hogy azzal vádolt letiltottam messengeren, pedig nem, csak a messengerem hasznalhatatlan volt. Erre emailben közölte velem: látom letiltottál.

2023. aug. 19. 15:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem azért teszi ezt veled mert engeded.

Mond meg vagy írd meg neki, hogy neked is van méltóságod és nem esik jól ha tiporják és ha a részéről ez meg egyszer előfordul írásban avagy szóban akkor többet nem fogod keresni a társaságát és nem fogsz az ő megkeresésére sem reagálni.

Mennyi idős vagy, nemed, testvéreid, barátaid vannak, dolgozol vagy tanulsz, ...?

2023. aug. 19. 15:28
 13/16 1112 ***** válasza:

Hát akkor ő is kereshetett volna, mit gunyoroskodik ezzel az "eszedbe jutottam"-os dumával (?). Akkor asszem,tényleg nem érdemes rá időt fecsérelned ;maradjon magának. Szerintem simán lehet, hogy te vagy az egyetlen ,aki még kitart mellette; akit még érdekel a hogyléte, és téged nem becsül meg. Lehet,hogy nem érdekled,és kicsit örülne is,ha eltűnnél az életéből, de inkább használ, és játszmázik veled, és ezen szórakozik, hogy beszól;és utána kíváncsi rá, megnézi, mennyi idő után keresed újra. Csak nekem egy idő után elfogyna a türelmem ettől a játszmázástól/ebben a játszmázásban. Hogy én rajtam szórakozzon így valaki, ez igazából kizárt dolog. Ezt max egyszer lehetne eljátszani velem; de inkább egyszer sem. Mert én egy ilyen bunkóskodás után nem írnék rá soha többet. Max ha kéri, hogy talizzunk, és élőben is bocsánatot szeretne kérni, és valóban, őszinte megbánást tanúsít azzal kapcsolatban;hogy hogyan beszélt velem ; de azt te szerintem őtőle várhatod. Sose fog megtörténni. Magától nem jut eszébe,ha meg te kéred/mondod neki,hogy mondja,hgoy "bocsánat", akkor az nem érne semmit; mert úgyis csak nyomásra/kérésre tenné; nem gondolná komolyan. Ha nem szívből magától jön ez neki, akkor az kellemetlen,és nem is igazi;olyan ,mintha meg sem történt volna.

Akkor ti szerintem nem is barátok vagytok, ő lehet, hgoy kábé a kiskutyájának gondol, aki hűséges talpnyalója hozzá, akivel ha amikor kedve van , eljátszik, de amikor nincs kedve, akkor meg le van tojva; meg a másik érzései is.

2023. aug. 19. 15:28
 14/16 A kérdező kommentje:
Pont az a gondja hogy mindig megmondtam neki a véleményem, es kiálltam önmagamért. S valóban az lesz a legjobb, ha megszakítom ezt a barátságot.
2023. aug. 19. 15:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező jól döntesz(remélem) és barátkozz velem.

Írj rám, ha Budapesten laksz!

2023. aug. 19. 16:08
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem, nem ott lakom.
2023. aug. 19. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!