Szakítsam meg a barátságot?
Ha számodra megterhelő ez a kapcsolat,és számodra több hátrányt nyújt, mint előnyt; és úgy érzed, úgy jobb lenne; nyernél vele; akkor igen, szakítsad meg.
Amúgy, lehet,hogy intelligenciailag nem vagytok egy szinten. Szerintem mindenkinek a saját "szintje" szerint érdemes barátkozni.
De,ha te szereted őt, akarsz még vele barátkozni; akarsz még a barátja lenni, akkor legyetek jóbarátok továbbra is; de egyébként szerintem meg is mutathatod neki ezt a kérdést, lehet, hogy belátná így kívülről ránézve, hogy tévedett;ha meg nem látná be, akkor így járt, akkor vagy elvesztett téged, mint barátod, vagy nem; az már rád van bízva. De ,ha ő ilyen kis oktondi; hát, akkor lehet, hogy ő dobna el téged, de lehet, hogy fel kéne karolni, tanítani kéne őt; ha nem akarod őt magát veszendőbe hagyni.
Ezt te tudod drágaságom!
Ne rajtunk múljon egy kapcsolatod. Mérlegeld, hogy mennyit adsz/ kapsz a kapcsolattól.
Simán lehet, hogy a barátodnak csak rossz kedve volt, fáradt volt avagy ahogyan írtad, ő ilyen.
Akkor kell teljesen megszakítani egy kapcsoltot ha nem kapsz ugyan annyit vissza mint amennyit beleteszel.
Ha nem tudod őt így elfogadni akkor szakítsd meg vele a kapcsoltot, de érdemes lehet először csak minimalizálni a kommunikációt ha semmi hiányérzetet nem vált ki az ignorálása akkor meg végleg leépíted.
Ne hozz SOHA semmilyen élethelyzetben ilyen váratlan lépést, mert visszafelé fog elsülni!
U.i.: nem csak fekete - fehér vagy igen - nem van a világban!
(magaddal cseszel ki ha így viselkedsz)
Akkor hagyjad,lehet,hogy csak kihasznál, ha nincs éppen másvalaki, akivel szórakoztat, akivel szórakoztathatja magát, akkor téged vesz elő, és ezen mulat, hogy sérteget, meg ""menősködik "" fölötted. Lehet, hogy csak simán lábtörlőnek használ;és te még ezt észre sem vetted. (?) Hogy pl megtapos , és beléd törli a mocskát, erre vagy neki jó; nem törődik az érzéseiddel, te igen az övével, de semmibeveszi, tojik rá, tojik a fejedre. Nekem ez ebből a leírásból olybá tűnik.
De először megpróbálhatod megértetni vele; hogy ez így nem jó, és meg fogod szakítani a barátságot,ha pl bunkóskodik, gorombáskodik veled; és akkor ha nem érti meg, pedig már te belefeccölted az erőt, hogy jobbá tegyed a barátságodat/barátságotokat, és nem értette meg, és fölöslegesnek bizonyult,és falra hányt borsó, és ő nem törődik veled, akkor hagyjad őt; majd vagy rájön, mit vesztett, és bocsánatot kér, vagy nem,és akkor így járt.
Nem tudom,ő mennyire fontos így neked, mert szerintem eléggé arcátlan a modora; mintha nem is lennétek barátok
egymással ti ketten.
*Ember a barátaival, szeretteivel egy "tesával"/"tesóval" így nem beszél. Akit értékel,aki fontos a számára. Hát akkor ne sértegessen már. Gyakorolja ,hogy mielőtt sértőd mondana, mielőtt sértő dolog hagyja el a száját, számoljon el százhuszonnyolcmillióig, és akkor már addig pont el is felejti, hogy milyen sértést akart volna pont a fejedhez vágni.
Ez így nem lesz jó, ez így nem barátság, ez az ő részéről így egy picit nekem talán kihasználás-szagú; vagy,ha nem , akkor neveletlen az ember. Mert olyan közegből jött. Ahol akik elvileg szeretnék egymást pl családtagok , azok is mindenki így beszél egymással, és azt hiszi, hogy mindenütt ez a normális,mertő ebbe szokott bele, ebbe nevelkedett bele, ebben nevelkedett fel; és nem tudja,hogy a másmilyen lenne a normális, ha jófej lenne azokkal , akiket értékel. Szóval nem tudja , nem lett megtanítva, hogy ez így nem helyén való, ebbe szocializálódott bele, hogy pl akár családtagjai mindenki így beszél egymással. Szóval neki ez a normális.
Vagy pl csak annyira el van fáradva, ki van égve, hogy mindenkivel baja van, de attól még emberelhetné meg magát, és nem kéne t@hóként viselkednie egy jóbaráttal, egy olyan emberrel, aki jót akar neki, akinek fontos ő, fontos az ő egészsége, stb. Szal aki támogatná,segíteni akarná őt mindenben , erre csak bántást kap (?).
"Aztán ő sértődik be ha nem keresem."
Akkó' hagy sértődjön. Ő baja. Ne játszmázzon már veled; akkor ezzel kábé érzelmileg zsarol, hogy "ő nem lesz a barátod"? Hát akkor nekem oké lenne, ha ennyi telik tőle. Ő sért meg, aztán még neki áll följebb, ha te nem keresed, nem akarsz vele beszélni, amíg nem kér bocsánatot? Őneki kéne nyitnia, de ha nem ismeri fel, hogy milyen bunkó volt,és ezért bocsánatkérés jár, akkor ő sajnálatos módon nagyon buta. Én asszem, nem barátkoznék ilyennel. Még viccből se szólogasson be nekem senki, aki velem barátkozni akar; mert az is lehet nagyon sértő. Szóval én már lehet, hogy az első ilyen beszólásos alkalom után már nem barátkoztam volna vele. Ilyen ember nem ér ennyit ,hogy emésszem miatta magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!