Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hetenkénti kommunikáció egy...

Hetenkénti kommunikáció egy online baráttal (?)

Figyelt kérdés

Van nekem egy online barátom. Régebben ismerkedtünk meg, még amikor barátokat neten is keresgéltem (és persze nyilván ő is). Kedvelem őt, sok tulajdonságában hasonlít rám, ami úgy általában véve elég ritka jelenség.

Az a helyzet ezzel a baráttal, hogy ő az esetek túlnyomó részében mindig csak hetenként ír vissza. A legérdekesebb benne az, hogy ezt nem azért teszi, mert nem szeret velem beszélgetni, le akarna rázni, vagy bármi hasonló (erre így konkrétan rákérdeznem nála, úgyhogy ezt a megállapítást nyugodtan vehetjük készpénznek); egyszerűen csak így jön ki a számára tetszőleges időbeosztás, vagy nem is tudom pontosan, miért teszi, de stabilan 2–8 napos intervallumokon belül mindig visszaírogat; és ilyenkor tényleg nem spórol a betűkkel, mindenre részletesen kitér.

Ha rajtam múlna én majdnem minden nap beszélgetnék vele, ugye mindenkinek mások az igényei (találkozunk is már személyesen 1-2 alkalommal), viszont ezen szokásából kifolyólag muszáj vagyok igazodni az ő hetenkénti üzenetváltási rendszeréhez.

Párszor előfordult már, hogy úgy gondoltam, nem szeret velem beszélgetni, és nem tudtam mi a tökömért nem ír vissza másfél-két hétig, de azután végül kivétel nélkül mindig visszaírt, és mindig meg is indokolta nemírásának okát.

Az lenne a kérdésem, hogy az Egyensúly fenntartása érdekében esetleg nekem is érdemes lenne-e ilyen kis időbeosztást kialakítanom, hogy pl csak hétvégente válaszolok neki, holott hétköznap is simán ráérnék ilyesmire.

Nem hiszem, hogy érdemes lenne elveszíteni egy ilyen jó barátot (sok közös tulajdonsággal), aki idővel mindig visszaír, csak ugye az igényeink mások egy picit. Nem tudom, ez mennyire jelenthet problémát.

Minden tanácsot, ötletet, meglátást, véleményt, személyes tapasztalatot örömmel fogadok. A válaszokat előre is köszönöm.

2023. aug. 16. 00:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit.
2023. szept. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!