Kibeszélt a hátam mögött. Szembesítsem?
29F vagyok, és van egy nagyon kedves lány barátom (ő 32). Pár hete egy baráti nyaraláson elmentem a szobájuk ajtaja előtt, és azt hallottam, hogy épp rajtam élcelődik a barátnőjével. Mondtam neki korábban valamit, és ezt adta tovább, gúnyos hangnemben. Csalódtam benne.
Azon gondolkodok, hogy szembesítsem e, de közben én meg hallgatóztam, ami szintén gáz. Vagy inkább nyeljem le a dolgot, és ezentúl jobban vigyázzak, hogy mit mondok neki.
Miről volt szó?
Én mindenképpen jelezném neki, hogy csalódtam benne és megtenném azt is, amit írtál a második lehetőségben.. Nem bíznék benne, vigyáznék mit mondok el neki,.
Felesleges szembesítened.
Először is letagadja: nem mondta, nem úgy mondta, nem rólad mondta, rosszul hallottad.
Másodszor felelősségre von, hogy miért hallgatóztál, biztos megtetted máskor is, kémkedsz utána, hogy mit mond.
Most már tudod, hogy milyen, kétszer is gondold meg hogy mit mondasz neki.
Helyedben ezen a mondatodon is elgondolkodnék: "van egy nagyon kedves lány barátom"
Biztos hogy rólam volt szó.
Nem akkora ügy amúgy, egy szokatlan hétköznapi szokásomat mondtam el neki, és ezen röhögtek. Nem az a baj h elmondta, mert nem titok, csak az h röhögtek rajta, amikor a szemembe máshogy reagált.
Na az ilyen nem igazi barát.. Volt ilyenben részem. Csak én visszahallottam azoktól akiknek elmondta.
Szerintem szembesítsd. Nem kell mellé beszélni. Ha legközelebb találkoztok akkor mondod neki, hogy amikor elsétáltál az ablakuk alatt megütötte a füled az amit elmondtál neki és neked ez nagyon nem tetszik, hogy ilyen bizalmas dolgokat megoszt másokkal. Nagyot csalódtál benne. Ja és többet ne mondj el neki soha semmi olyasmit amit nem szeretnél, hogy más fülébe jusson.
Vagy ha mégsem akarod szembesíteni mert nem akarsz konfliktust akkor csak sz*rd le innentől fogva. Ne keresd, ne beszélj vele csak ha nagyon fontos. Aztán úgyis le fog esni neki, hogy mi lehet a bajod.
Ha valaki egy barátját a háta mögött rosszindulatúan beszéli ki, nevetségessé teszi mások előtt, az valóban nagyon súlyos jellemhiba. Ilyen nem fér bele a barátságba.
Szerintem meg kellene ezt beszélni vele. Vegye észre magát. Én nem is barátkoznék vele ezután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!