Barátkozzak börtönviselt emberrel?
Szerintem te is tudod (belül, magadban) a választ a kérdésre, hogy nem kellene (hacsak nem akarsz te is ilyen körökbe kerülni, és vállalni mindazt, ami ezzel jár.)
Mindenkinek egy élete van, ahány ember, ahány sors, annyi életút, lehet meredeken felfelé ívelő is, lehet lapos, ha tetszik unalmas is, és lehet lefelé is ugyanígy.
Én nem akarnék rettegésben élni, hogy mikor mibe húz bele, mikor viszik el fejem fölül a lakást, házat, autót, bármit.
Ennyit nem ér meg az sem, ha a legújabb luxustelefonom van, vagy éppen egész falat betöltő 8K-s okostévém, teljesen programozható okosházam, stb. Nem éri meg azt a stresszt, hogy mikor tör rám a rendőrség, vagy a terrorelhárítás, hogy be kell vonulnom a börtönbe, bűnrészesség miatt,(és hát írod, hogy nem boltból való csokilopás miatt van priusza).
Nyilván az, hogy börtönviselt, nem a probléma, hanem a probléma egy tünete...
Van az a mondás, hogy "... embert a barátjáról".
Ne barátkozzál.
Egyrészt nem lenne jó, ha idővel neked ez egy megszokott közeg lenne.
Másrészt ha ilyen alakokkal barátkozol, akkor a normálisakkal utána már nehéz lesz. Azt hiszik, hogy te is ilyen bűnöző vagy.
Nem azt mondom, hogy ha valaki egyszer hibázott, akkor annak sose lehet már megbocsájtani meg esélyt adni. De nekem a leírásodból úgy tűnik, hogy ő továbbra is ezekben a körökben mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!