Legjobb barátnőmmel nagyon máshol tartunk az életben, és kezd fárasztani a különbség, hogy annyira más témáról beszélne ő, mint én. Ha emiatt hanyagolom, szar barát vagyok? Ő a legjobb barátnőm, de néha elkopnak barátságok. Több lenn.
27 vagyok, ő mindjárt 28, és gimi eleje, vagyis 2010 szeptembere óta vagyunk legjobb barátnők. Az bizony 13 év barátság, nem kevés.
Engem tavaly eljegyeztek, idén házasodok, 1-2 év múlva baba lesz.
Ő most szingli. 10 évet volt egy fiúval se veled, se nélküled kapcsolatban. Egyik buta döntést hozza a másik után, ha férfiakról van szó. Nagyon szeretne szerelmet, és 30 előtt akart volna gyereket, de naiv kislányként bolyong a világban, és semmi tartása ismerkedéskor. Pl. megbeszélik a pasival, hogy pénteken randi, mégis csak péntek este 7-kor ír neki a pasi, hogy este 10-kor jó-e. Ő meg ugrik. Meg eleve olyan hülye szempontok alapján ismerkedik, hogy legyen üzletember, aki öltönyben jár dolgozni, és azt viszont elnézi, ha otthon ő viszi a teljes háztartást, semmibe se segít be a pasi... Ez akivel 10 évig voltak on-off, ez már hányszor lekoptatta, ő meg visszakönyörögte magát. Múltkor is valaki akivel ismerkedett, megírta neki nem lett szerelmes, és a barátnőm azóta kuncsorog, hátha mégis beleszeret... Tényleg semmi tartása, borzalmas. Lefáraszt ezekkel az újabbnál újabb rossz döntéseivel. Ő akar gyereket 30 alatt, aki 28 éves létére otthon lakik, és még sosem élt együtt férfival? Mert a 10 éves kapcsolatában sem költöztek össze...
De kedvelem, mint embert, csak ez ne lenne... Én nem a Tindernél meg Bumble-nél tartok, meg én nem így ismerkednék a helyében, hogy üzletember legyen, és tartás nélkül takarítok rá... (A 10 éves kapcsijában átment hozzá takarítani, nem laktak együtt...)
Őt szeretem, de a béna magánélete lefáraszt... Ő lesz a koszorúslányom...
Szerintem tegyél neki szivességet azzal, hogy megszabadítod magadtól. Talán ez az egyetlen jó, amit tudnál vele tenni.
Hogy hogy értelmezed ezt, azzal a te fejedben van dolog. Természetesen te sem tudsz frusztraciót viselni, amikor van valakinek egy ellentétes véleménye, nem tudsz olyankor érvelni, jön a sértegetes. Ezt hívják érzelmi bántalmazásnak. Persze nem látsz rá, így nincs is illúzióm aziránt, hogy ez bemegy. Én igen. Ez a dolgom. Sajnálom, de nagyon szomorú életed lesz, érzelmek nélkül.
Tudnék segíteni, de nem tartasz ott jelenleg, hogy bármit is befogadj.
Nézd, olyan van, nem is ritkán, hogy egy barátság sokáig működik, aztán elválik egymástól az utatok. Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted többé a barátnődet, de mások lesznek a prioritások az életedben és az övében is, így már nincs annyi közös téma. Ez teljesen normális.
Viszon igazat kell adnom annak a válaszolónak is, aki azt írja: nagyon úgy beszélsz, mint aki megmondja a tutit, mert gyűrűt kapott, esküvő lesz, utána meg gyerek. Ez OK, szép dolog - de az se gond, ha valaki nem így éli az életét. Ha a barátnőd 28 évesen még vadul keresgél, az az ő dolga - mint ahogy az is, ha olyan pasikkal áll össze, akik szerinted nem megfelelőek. Tudod, neked semmi közöd hozzá. Ha pedig nem akarod hallgatni a siránkozását emiatt, akkor mondd meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!