Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szinte az összes barátom...

Szinte az összes barátom elkopott mellőlem, magányos ez így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon régóta nem érzem magam teljesen felhőtlen boldognak - van most már több mint 2 éve párom, akivel minden nagyon jó, imádunk együtt programozni, és ilyen téren nem vagyok "magányos" , viszont az időnkénti csajos összejárások, filmnézések, mozizások, evések, nagyon hiányoznak. Volt egy barátnői társaságom,velem együtt 6-an, akikkel minden ilyesmit tudtunk csinálni - gimis társaság, de még egyetem alatt is együtt voltunk. Sajnos 1 lánynak, 2vel is lett összetűzése, ami miatt felbomlott az egész, tulképp ketté vált a társaság - 2 lánnyal külön jóban voltunk és 3asba lógtunk sokáig (az a lány akinek összeveszései voltak mindenkivel megszakította a kapcsolatot mert kiakart válni teljesen ebből a társaságból - de velem személy szerint nem volt konfliktusa, de azóta új barátai vannak).

Azokkal akikkel jóban maradtam,az egyik lánnyal összevesztünk, próbáltam békülni, de nem hajlandó velem beszélni, teljesen leépített, és mellé állt a másik lány is, így tulajdonképp mindenkit elvesztettem. (Egy olyan konfliktus adódott amiben több ismerősöm is nekem adott igazat, ennek ellenére én próbáltam bocsánatot kérni, hiába).

Vannak jófej munkatársaim, de nagyon más világúak mint én, nem érzem hogy barátság el tudna mélyülni. Az országban van még 3 barátnőm, messzebb laknak, így velük kb, 4 havonta vagy fél évente van 1 tali.

De ilyen több, barátnős, összejárós téma nem igen van és nekem ez borzasztóan hiányzik. Próbáltam fbkon barátnő keresős csoportból barátkozni végelkeseredésemben, tudtam is beszélgetni 1-2 lánnyal de az a tapasztalatom hogy itt se tud már úgy komoly dolog kialakulni, hanem inkább haveri szint. Nagyon irigy vagyok az olyan csajokra akik ennyien össze tudnak járni- kb ha lesz eljegyzésem, a lánybúcsúmra épp hogy 3 embert tudok majd összekaparni :(

Nagyon rossz érzés, régen tök sok barátom volt- nyilván elhiszem h esetleg most már én se vagyok mindenkinek a társasága, de félek velem van a baj, pedig úgy érzem mindig próbáltam sokat beletenni a baráti kapcsolatokba, programokat kitalálni, mindig lehetett rám számítani, lelkiismeretes vagyok , és annak ellenére hogy pasim van sem hanyagoltam el senkit.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Hiába van kapcsolatom, úgy érzem egy olyan barátnőm sincs aki igazán kíváncsi lenne rám.

27L

2023. jún. 5. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Érdeklődésednek megfelelően - vagy hobbik mentén - teljesen új barátokat próbálj keresni.
2023. jún. 5. 17:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai világban baromi nehéz barátokat szerezni.

Igazából tényleg csak ha van valami közös dolog pl hobbi,sport amin keresztül lehet megismerni embereket,bár ott sem egyszerű.

De pl hogy mondjak példát mennyire nem egyszerű.

Kutyásként össze ismerkedtem egy kutyás lánnyal, kutyáink hasonló habitusúak jól kijönnek, tökéletesen lefárasztották egymást a séták alatt mi meg jót beszélgettünk,majdnem minden délután együtt sétáltunk. Rengeteget beszélgettünk. Kezdtem úgy érezni,hogy barátságféle alakult ki,mert amúgy irkáltunk egymásnak pluszban. Ő meg a párja szilveszerezni is meghívott kutyástúl ami jó volt,meg hát hogy 5 percnyire laknak.

Aztán kezdett megváltozni a kutya is,meg ő is, már egy éve ismerjük egymást. De jó néhány hónapja a kutyája vállalhatatlanul kezdett viselkedni, ajánlottam trénert,aki nekünk is segített. Aztán nem sétáltunk együtt míg a tréning folyt. De közben beszélgettünk. Hazudni kezdett és stb hosszú lenne leírni, de sok mindent megbeszéltünk előtte,de most már jó ideje jó ha két hetente együtt sétálunk és annyi,beszélgetéseink,pedig full felszínesek

. Érdekes,hogy eleinte nagy volt összhang,ugyan azon az elven neveltük a kutyákat és tényleg tök jó volt minden kirándulni is eljártunk a Mátrába. Szóval nagyon örültem,hogy egy kutyás barátnőm lett,mert tényleg közös,hogy mindketten kutyázunk. De aztán valami miatt minden más lett. Hiába ha sétálunk már nem olyan mint előtte. Tény neki a megváltozott szemlélet módja nem igazán tetszik. Túlságosan gyerekként kezeli a kutyát amit rühellek.

Imádom a kutyákat,családtagok,mindent megteszek értük,de vannak szabályok,határok amit nem lépek át. Ő meg baratkozásunk elején ugyan így volt,de aztán valami elsiklott.

Csak azért írtam ezt,hogy baromi nehéz még közös érdeklődési körön belül is olyan embert találni akivel meg van az összhang,el lehet mélyülni stb.

Nekem van egy két nő akivel szoktam komolyabb témákról beszélgetni,nem mondom őket barátnőnek,inkább csak barátnőféléknek,mert teljesen megnyílni én nehezen tudok,de nekik már családjuk van. Nehezebb olyan embert elhívni aki örül,hogy hétvégén a párjával meg a gyerekeivel tud programozni,mert hétköznap dolgoznak.

Maradnak telefonbeszélgetések néhány emberrel,meg a csetelések. Párkapcsolatom jelenleg nincs,szóval időnként eléggé egyedül tudom magam érezni.

Én pl tökre szeretnék legalább két hetente valami lazulós,iszogatós,beszélgetős programot :) De hát egyszer csak lesz valami :D

Nem lehetetlen,csak bazi nehéz!

De ettől függetlenül mindig legyél nyitott és keres hobbit vagy bármi olyat ahol hasonló érdeklődésű emberek vannak,akikkel lehet beszélgetni,aztán talán elmélyülhet. Igazából egyszerűbb nyitni ilyen emberek felé.

Én is kutyással rögtön nyitott vagyok,kezdeményező. Alapjáraton nem igazán beszélgetnék csak úgy emberekkel :D

2023. jún. 5. 18:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is pont ezt tapasztalom.

Barátság: eleinte minden szép és jó, amíg a másik el nem kezd manipulálni, vagy kéretlenül megmondani, "nekem mi a jó", stb.

Minél több platformon és nagyon messze tudunk kommunikálni, annál magányosabbak vagyunk...

2023. jún. 6. 05:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Jézusom mintha az én sztorimat olvastam volna csak ott én voltam az az egy aki leépitette a többit, és emiatt fel is bomlott a csapat. Komolyan amíg nem olvastam hogy 27 vagy azt hittem hogy az egyik vagy a volt barátnőim közül.

Figyelj, én mindig is bánni fogom hogy így döntöttem, viszont a párom sokkal többet ér mint ők együtt értek.

És sok minden nem úgy alakult volna az életemben ahogy alakult hogyha maradok velük.

Ha meg keresnének elküldeném őket, és volt is rá példa tiltva lettek.

Ennek fő oka a manipuláció volt illetve a rám akaszkodás és kapcsolatomba való bele szólás volt. És ezért teljesen ki kellett őket zárnom az életemből.

Utánuk rengeteg új barátom lett de hát 25 éves vagyok, és már mindenkinek jön az első baba...

Lekoptak így van 1-2 barátnő akiknek a párjukkal közösen megyünk városba de nekem is kurv.ra hiányzik egy igazi csajos este vagy bármi pia nélkül is.

Én is próbálkoztam barátkozni de minél idősebb vagyok úgy érzem annál nehezebb...

Én az a fajta ember vagyok akinek ha hajnal 1kor szólsz én akkor is felveszem a telefont vagy beengedlek és minden kérdés nélkül meg ágyazok neked és csinálok egy teát nem számít mitcsinálok holnap.

És ezzel mindig mérhetetlenül vissza éltek/élnek.

Én meg hát hülye vagyok nem tanulok a hibámbólxddd

Kicsit hiszek a horoszkópban (Bika vagyok) az is full ezt írja barát szemszögből.

Tökéletesen kihasználható barát de ha én egyszer megharagszom, akkor az életbe nem bocsájtok meg 🤣

Meg hát ugye ritka aki időt szán erre és csak kapni akar adni meg semmit így azt az 1-2baratot úgy becsülöm ahogy vannak de ha valaki szeretne barátkozni és a szia mizu semmi veled nem sok oké beszelgetést át skippelné azt adnám.

Az 1-2 barátomnál az első amit leszögeztem, ha nem keresel egy hónapig vagy 1 évig de irnál irj. Nem történik semmi nem fogok senkit se számon kérni és te se kérj számon én örülök ha keresel és ha tehetem én is foglak de ha úgy adja az élet, nincs semmi gond de tudd bármi van rám számíthatsz.

Ha 2 hétben egyszer jövünk össze piálni attól még lehetünk jóba ne érezd azt hogy ivócimborák vagyunk, barátok vagyunk akik ritkán érnek rá de, akkor megosszuk a szabadidőnket és együtt közösen szórakozunk.

Meg nyerő volt az indításom mert ennek köszönhetően nem romlott soha se a kapcsolatunk.

Viszont szeretném én is bővíteni ezt a kört de abszolút nem találok erre nem hogy alkalmas személyt de még csak jelöltet sem mert mindenki Pesten lakik 😅

Szerintem alapkő hogy nyitottnak kell lenni, nem ítélni se külső se belső alapján hanem ismerkedni és ha total ellentét hagyni nem erőltetni.

Előző barátságokról is jó informálódni mert sok minden kiderülhet az adott személyről.

Meg facen van az asszony sutyorgók csopija ott könnyű barátkozni szerintem néhány netes barinőm van is onnan de nagyon messze laknak így inkább telefonon megy a panaszkodás 🤣

Bocsi hogy ha elején offoltam, de annyira nosztalgiába estem hogy valami eszméletlen hogy teljesen ugyan az történt mint velem, csak más helyzetben...:)

2023. jún. 11. 23:54
 5/5 A kérdező kommentje:
kedves utolsó köszi, ez is érdekes sztori volt meg érdekes volt belelátni így a másik oldalba, de nem itt nem történt olyan hogy valakinek beleszóltunk volna a kapcsolatába stb.
2023. jún. 16. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!