Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátok nélkül 40 felett...

Barátok nélkül 40 felett mindhalálig?

Figyelt kérdés
40 múltam (férfi), de sosem voltak igazán hosszú barátságaim (inkább felesleges harmadik voltam), pár haverság alakult ki a neten keresztül, találkoztunk is néhányszor, de ezek szinte semmit nem tesznek hozzá az életemhez, hiába igényelnék és adnék ennél többet, ha ebben a másik fél nem partner, és magamnál is gyengébbnek érzem őket, mert még jobban begubóznak. Egyik-másik csúnyán is ért véget, de úgy érzem főleg nem az én hibámból, vagy nem passzoltunk. Főleg fizetett programokon/tanfolyamokon is összeismerkedtem már emberekkel, de azokból sem lett semmi, legfeljebb pár beszélgetés egy kis ivás mellett. Egyesek szerint nem találkoztam még a megfelelő emberekkel, vagy bennem nincs meg a képesség a szorosabb kapcsolatok kiépítéséhez (kicsit talán nehezen nyílok meg) vagy nem érdekelnek a túl átlagos/tucatemberek (többé-kevésbé kilógtam sok közösségből), meg a közhelyes ismerkedési sémák. Nincsenek érdekes/különleges hobbijaim, mert társaság nélkül nincs hobbi és vica verza, segíteni meg senki nem akar, hogy egy eddig ismeretlen tevékenységet elsajátítsak, ha esetleg lenne hozzá érzékem, érdeklődésem. Szinte egyik napról a másikra élek, persze tudom hogy így nem fog változni semmi. Elvagyok egyedül is ha kell, de nem vigasztal, hogy sokan járnak hasonló cipőben. Egyedül nem szeretek eljárni sehová, csak a munkahelyre, bevásárlásra, postára, egyéb elintéznivalókra korlátozódik ez. Munkahelyen jól elvagyok sok kollégával, de azon kívül sosem találkozunk, nem járunk össze. Idősebb rokonaimtól is csak azt hallom, hogy nem irigylik a generációm, mert nagyon nehéz akár párt, akár barátokat találni ebben a világban. Nem válaszolnak az útitárskereső hirdetéseimre sem (vagy értve olvasás nuku), ahol bármilyen kapcsolat kialakulhatna a közös utazások során. Ki hogyan kezeli ezt a helyzetet? Próbál tenni ellene, vagy beletörődött, hogy ennyi idősen már örökre egyedül marad, leszámítva az esetleges párját, családját?

2023. máj. 13. 23:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

40 felett vagyok, aki barátnőmmel (nő vagyok) utoljára megszakadt a barátság, nem érdekeltem már. Nem voltam sosem társasági típus, elég egyéni utakon jártam. Aki ismerőssel, akivel utoljára barátság is lehetett volna, leértékelte a zöldebb világlátásomat és elképzeléseimet és életformámat, úgyhogy el is váltak útjaink. Hogy hasonló életfelfogásúakkal beszélni tudjak, elmentem pl. néhány fb-csoportban szervezett találkozóra, de ott alig néhányan jöttek el egy tekintélyes létszámból, és a szervezőknek rögtön elment a kedvük, hogy újabb alkalmat szervezzenek, vagy már én nem mennék, mert rögtön kezdődött az irigykedés, stb.

Kissé sötéten látom már ezt a barátkozás-kérdést, nagy szerencse kellene hozzá.

2023. máj. 19. 13:12
 12/18 Barnabas333 ***** válasza:
11es gondolom férfivel, meg nem szeretnél barátkozni.
2023. máj. 20. 14:55
 13/18 anonim ***** válasza:

#12 Valóban női barátra gondoltam.

11es

2023. máj. 20. 18:26
 14/18 anonim ***** válasza:
En itt a gyakorin talaltam 30 eves korom korul baratokat. Es ez mar sok eve volt. De erdekes dolog a baratsag, mert az emberek valamiert baratkoznak veled es ha valtozol, akar jo, akar rossz iranyba, azt nem ertekelik. Pont egy masik kerdesnel is ezt irtam le. Hogy nagyon depresszios voltam, egeszsegtelen kajakat ettem stb. Ok is hasonloak voltak, ugyanazok voltak a problemaink, igy lettunk joban. Es amikor en ebbol nagyjabol ki tudtam maszni, hat nem orultek neki. Nagyon meglazult az egesz azota.
2023. jún. 29. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is tapasztalom, hogy elkopnak a barátok, elég szomorú, de nem nagyon lehet ellene tenni. Ha valaki nem keres, meg érezni rajta, hogy csak illemből hallgat meg, de amúgy nem érdekled, esetleg csak a saját dolgairól beszél, és csak akkor keres, ha baja van, de különben nem válaszol a leveleidre, az ilyeneket hagyni kell szerintem.

Egy barátomat én hoztam össze a barátnőjével, régen napi szinten beszéltünk, online játszottunk stb.. Ma már a leveleimre sem válaszol, ha felhívom, érezni, hogy nem szívesen vette fel, nem keres stb.. Fáj, de ha menni akar, hadd menjen. :o(

2023. szept. 1. 20:19
 16/18 anonim ***** válasza:
15. Sajnos en is tapasztaltam ilyeneket 😟 meg az emberek valtoznak (mi is) es sajnos nem ugyanabba az iranyba valtozunk. Pl akivel gimiben tokre egy huron pendultunk, hat most mar nem. Alig ertunk egyet valamiben. Meg amiket itt elottem is irtak mar masok, hogy lesz baratjuk/baratnojuk meg gyerek meg minden es leszarjak az embert. Aztan persze egy szakitas/valas utan elo tudnak kerulni, az is eleg erdekes dolog.
2023. szept. 2. 03:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Meg regen konnyebb volt mert kb csak egyfele elet letezett. Mindenki ugyanugy elt, egy sablon elet szerint. Ezert nyilvan kozos tema is tobb volt akar egy eleten at. De ma mar ezerfele keppen lehet elni, van 600fele vilagkep, 850fele nezet, az egyik ember gyereket akar, a masik ember gyerekmentes, az egyik oltas parti, a masik oltatlan, az egyik vegan, a masik mindenevo, stb es szerintem ezek is mind mind annyira megosztjak az embereket h talan ezek miatt is nehez baratkozni meg ismerkedni.
2023. szept. 2. 03:17
 18/18 anonim ***** válasza:
17: Ez nagyon igaz, jó, hogy felvetetted. Erre nem is gondoltam, de tényleg, ez is lehet az oka, hogy az emberek nem értik megh egymás életformáját, emiatt nehezen is barátkoznak idegenekkel.
2023. szept. 9. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!