Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Amikor terhes voltam, nem...

Amikor terhes voltam, nem foglalkozott velem a barátnőm, most ő terhes és elvárja a törődést. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Amikor terhes voltam, volt hogy lemondta a találkozókat, olyan is volt hogy fél órát késett (akkor már bőven a 8. hónapomban voltam), és végig azt éreztem, hogy oké, örül nekem de nem érdekli az, hogy én min megyek keresztül a terhesség alatt. Ha visszagondolok erre az időszakra, én úgy érzem, tényleg próbálkoztam. Annak ellenére, hogy szuper fáradtnak éreztem magam, elmentem a megbeszélt találkozóinkra, elmentem bulizni is vele amikor táncolni akart. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól, hogy terhes lettem, nem az volt, hogy minden gondolatom a babám körül forgott, hanem igyekeztem más témákkal előrukkolni (de beismerem az utolsó hónapomban nem történt semmi velem mert itthon voltam, járni alig tudtam a hasam miatt és nagyon babamódban voltam…első terhességem, első baba) szóval ha nem is voltam tökéletes barátnő de igyekeztem és próbálkoztam fent tartani a barátságunkat. Megszületett a baba és nem keresett, nem kérdezősködött, kb két havonta taliztunk egy órára mert neki menni kellett mindig máshova. Most ő terhes és elmondta a hírt, gratuláltam neki stb, és el kezdett keresni meg mondogatni, hogy olyan jó lenne, találkozni. Őszinte leszek, vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban mostmár. Amikor nekem kellett a támogatás, akkor ő nem volt ott és fájt, mert jó lett volna beszélgetni valakivel erről (és ő közel állt hozzám nagyon) aztán most fordult a kocka és mivel tudom mivel jár terhesnek lenni és mennyit jelentenek a kedves, bátorító szavak ezért nem akarok bunkó lenni és olyan mint amilyen ő volt , de a gonoszabbik felem meg azt mondja, hogy hát igen, karma létezik…miért kéne nekem támaszt nyújtanom neki, amikor ő se tett értem semmit? Miért mindig nekem kell annak lennem, aki megértő?

2023. ápr. 30. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Hasonló helyzetben voltam a noveremmel, csak ő nem terhes most, viszont nehéz időszaka van. Én őt ignorálom, nincs szükségem ilyen emberre. Ugyanígy gondolom, hogy a karma működik.
2023. ápr. 30. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Minek segítenél? Utána úgyis lesz4rna megint. Addig lennél jó, amíg kihasználhatná a segítségedet
2023. ápr. 30. 12:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt hasonló, csak egy szomorú történéssel kapcsolatban. Amikor elhunyt az édesanyám, a barátnőm letudta annyival, hogy "jobb így neki". Ennyivel lerendezte a dolgot, pedig tudta, hogy mennyire fontos volt nekem az anyukám, aki ráadásul viszonylag fiatalon halt meg. Amikor pedig az ő nagyija halt meg, akkor teljesen kiborult, nekem pedig sajnos csak ez járt az eszemben, hogy ő mennyire nem érzett velem együtt, amikor én gyászoltam. Akkor jöttem rá, hogy nincs szükségem ilyen önző, érzéketlen emberekre, mint amilyen ő is.
2023. ápr. 30. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezt csak te hitted, hogy közel áll hozzád nagyon.

Egy igazi erdekember. Gondolom akikkel eddig lógott letojják, mert unalmas egy teehes nő számukra.

Egy percig se gondolkozz, hagyd a fenébe!

Ha túl lesz a magányon, ugyan úgy le fog téged tojni!

2023. ápr. 30. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
22%

Én azt nem értem, hogy amikor terhes voltál, miért mentél bele olyan programokba, amelyek neked kellemetlenséget okoz.

Ismertem olyat, aki szeretett mártírt csinálni magából, elment a párja haverjaival bulizni, pedig utálta, aztán egy idő után nem értette, más miért nem akkora balek, mint ő, miért nem hozott áldozatokat.

De a lényeg, hogy olyan, mintha akkor inkább Te tepertél volna, most viszont neki tényleg igénye van a társaságra. Szóval nem teljesen ugyanaz a helyzet.

Az ami akkor volt, azt akkor kellett volna megbeszélni (pl. miért késett fél órát), illetve tisztázni, mit jelent még ez a kapcsolat. Ha Te nem vágysz a társaságára, felesleges erőltetni.

2023. ápr. 30. 12:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fordított a helyzet. A barátnőm amikor terhes volt állandóan ott voltam neki és a gyerek első 1 évében is (aztán költöztem külföldre, de egyébként mindig kerestem stb.)

Én most vagyok a 9. Hónapban, hát meg tudom számolni 1 kezemen hányszor szakított rám barmilyen formában időt. Én is az ignorálás mellett döntöttem. Egyrészt már nagyon sok "barát" lekopott valamilyen formában (ez az élet rendje), másrészt meg van jobb dolgom minthogy azon tűnődjek hogy most akkor miért nem beszélünk meg mit csináljak hogy jó legyen...

2023. ápr. 30. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Esetleg a terhességed alatt nem lehet, hogy a terhességed meg a baba volt a fő témád? Sok kismama ilyen, anélkül, hogy észrevenné, persze érthető módon... de az, aki még ezt nem élte át, nem igen tud hozzátenni egy ilyen beszélgetéshez, max hümmög, meg "aha-persze, az jó lehet, biztos". Plusz azért várandósan kicsot túlpörögnek a hormonok is és lehet túlreagáltad te is a dolgokat, ha már nem dolgoztál, akkor esetleg azért is rosszabbul élted meg, ha lemondtak egy programot vagy késtek...

Most, hogy benne van a baba projektben a barátnőd is, legalább tapasztalatból tudsz neki dolgokat mondani és tudtok érdemben erről beszélgetninés mindketten hozzászólni a témához.

De az is lehet, hogy a barátnődnek akkor szimplán rossz időszaka volt, nyomasztotta a munka, baj volt otthon, csak ezt egy kismamára mégse zúdítja rá az ember.

Ha egyébként ráérsz és van kedved, beszélgess vele, kár sértődésekkel elrontani valamit, ami amúgy működhet. Ha meg nem megy, akkor nem megy. Felnőtt emberek vagytok, majd túléli mindenki. Egy felnőtt barátság azért már nem olyan, mint alsóban, amikor öribarik mindent együtt csinálnak. Vannak hullámvölgyek, de ettől még lehet jó barátod is akár.

2023. máj. 2. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!