Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért jó, ha az embernek...

Miért jó, ha az embernek vannak barátai?

Figyelt kérdés
Előnyök?

2023. márc. 11. 01:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
5-ös, igen, a te válaszodat is köszönöm. Szerintem nem a válaszokkal van a baj, hanem velem, akinek a válaszokban leírt előnyök sajnos üresnek hangzanak. :-(
2023. márc. 11. 08:52
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Te mit várnál el egy barátságtól, baráti kapcsolattól?
2023. márc. 11. 09:20
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem manapság nagyon kevés embernek vannak igaz barátai, akikre tényleg számíthat. A legtöbb baráti kapcsolat sajnos felszínes, és csak addig vagy érdekes a másik számára, amíg valami érdeke fűzi ahhoz hogy ti úgymond "barátok" legyetek.

Nagyon szerencsés az aki elmondhatja, hogy vannak olyan barátai akikre mindig számíthat. Ezek szerintem többnyire több 10 évre visszanyúló kapcsolatok, amikor még talán nem éltünk ennyire felszínes világot. De manapság baráti kapcsolatot kialakítani kicsit veszett fejsze nyele szerintem.

2023. márc. 11. 09:56
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert akkor van olyan ember, aki közvetlen közelről szúr hátba - mivel bizalmas vagy vele és ezzel sok visszaél.

Keserű tapasztalat két barátról - volt barátról...

2023. márc. 11. 10:20
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
Azert jo, mert mindig van kivel elmenni szorakozni.
2023. márc. 11. 10:57
 16/21 A kérdező kommentje:

12-es Én azt várnám el vagy inkább olyan jó lenne, ha maguktól is eszükbe jutnék, igényük lenne arra, hogy gyakrabban beszélgessenek velem, akár írásban is, nem lenne minden találkozó úgy megszervezve, mintha valami gálaestről lenne szó - itt arra gondolok, hogy sok előkészületet igényel és ritkán van.

A legutóbbi találkozót az egyik barátommal azért mondtam le, mert 3x akart módosítani rajta (hívjuk xy-t is, nem jó a hely stb.), én mrg úgy éreztem, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. A könyvelőmmel többet kommunikálok, mint az ún. barátaimmal.

13- én pont az ellenkezőjét tapasztalom. A kb. évtizedes ismeretségeim hanyagolnak, mert már nem nyújtok semmi újat, kiismertek. Sok olyan felületes ismeretségem volt, akik teljesen váratlanul pl. egy szorult helyzetből kihúztak - ez elvileg a "barátok" dolga lenne, mégsem így történt.

2023. márc. 11. 11:13
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
4-es jol irod valojaban nem igazi barati kapcsolatok ezek.Ha van valami erdeke jo,ha pillanatnyilag nincs akkor a szemelyes talalkozot mellozi hetekig is csak iras szinten kommunikaltok mert epp akkor vannak masok is es akkor szemezgethet a talakozok kozul.
2023. márc. 11. 13:00
 18/21 anonim ***** válasza:
67%

Máté Péter remekül megfogalmazta, miért jó, hogy ha az embernek vannak barátai, íme:

„Azért vannak a jó barátok,

Hogy a rég elvesztett álmot

Visszahozzák néked majd egy szép napon.

Azért vannak a jó barátok,

Hogy az eltűnt boldogságot

Visszaidézzék egy fázós alkonyon.”

2023. márc. 12. 03:23
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi 18-as, ez egy frappáns válasz volt. :-)
2023. márc. 12. 07:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

17,

4 vagyok.

Nekem erre a megoldásom, hogy én is ezt csinálom, csak nem mutatom a jelét sem barátkozásnak. Ha van egy közös érdeklődési körünk és info kell valamelyikünkek, kérdezünk egymástól de semmi több. Ő sem ír, hogy valaki megsértette, meg én sem panaszkodok neki, hogy drága a benzin. Határozottan tartom magam mindenkivel az ismerettség határain belül és nincs gond.

16, egyet értek, ilyenem nekem is volt, együtt szilvesztereztünk, aztán majd legközelebb nyár elején leülünk inni, de ezt nem érzem annyira rossznak, mert tudjuk, hogy azért galiba esetén számíthatunk egymásra, amúgy meg mindenki éli a saját életét.

2023. márc. 12. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!