Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért jó, ha az embernek...

Miért jó, ha az embernek vannak barátai?

Figyelt kérdés
Előnyök?

2023. márc. 11. 01:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Megtudjátok egymással beszélni a dolgaitokat, tanácsot/véleményt kérhettek a másiktól. Segíteni tudtok egymásnak.
2023. márc. 11. 01:38
 2/21 anonim ***** válasza:
75%
Mert különben egyedül lennél egész életedben. Család se kéne ennyi erővel, meg semmilyen kapcsolat.
2023. márc. 11. 01:54
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

Mert az ember alapvetően egy társas lény.

Ha vannak barátaid, valószínűleg nem leszel annyira zárkózott, magányos, ami a mentális egészségedre is kihathat. Ahogy azt már az előttem lévő is írta, meg tudod beszélni a barátaiddal a dolgaidat, gondjaidat, örömeidet, tudtok egymásnak tanácsokat adni, ha kell.

2023. márc. 11. 01:58
 4/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, számomra sosem volt előnyös egy barátság sem. A legtöbb "lelki" problémámat megoldottam magam, vagy az aktuális barátnőmmel, minden más területen meg csak én adtam (hozzáértés, anyagi javak stb.), ezért inkább mindenkivel tartom az ismerősi viszonyt, nem közeledek jobban senkihez, csak amennyire az érdekeim megkövetelik, mert általában a barátoknak is akkor vagy érdekesebb, ha nyújtasz valamit. De ha meg csak én nyújtok, mert ő nem tud, akkor minek tartsam fent a barátságot?
2023. márc. 11. 03:09
 5/21 anonim ***** válasza:
58%

Bizalom, kölcsönös tisztelet-elfogadás, lehet programokat szervezni, problémákat megbeszélni, van kire számítani...

Nekem sajnos nincsenek barátaim.

2023. márc. 11. 05:47
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
Lényegében semmi. Oké, amit írtak fenn a többiek, de lényegében az embernek saját maga kell szembenéznie a problémával, és megoldania, így nézve hót fölösleges ez a dolog. Nekem pont ezért nincsenek barátaim.
2023. márc. 11. 06:06
 7/21 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó:

Nemcsak a problémák orvoslására kellenek barátok.

2023. márc. 11. 06:09
 8/21 anonim ***** válasza:
81%
Egy csomóan akik írtak látszólag nem tapasztaltak még meg jó barátságot, ami azért elég szomorú.
2023. márc. 11. 08:13
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Olyasmi ihlette a kérdést, amit a 4-es írt. Nekem is mindig olyan barátaim voltak, akikkel legfeljebb időnként jól éreztük magunkat, de amint rosszabb időszakaim meg problémáim lettek, akkor már a kutya nem volt kíváncsi rám.
2023. márc. 11. 08:43
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Én próbáltam pozitívan írni (5. és 7. kommentelő vagyok), függetlenül attól, hogy inkább az ánryoldalait tapasztaltam meg a barátságnak.

Bizalommal való visszaélés (sok év "barátság" után, kihasználás, "csak akkor kereslek ha kell valami, egyébként hagyjuk egymást békén", "ha te hívsz, beszélhetünk, ha én hívlak, sajnálom rád a pénzt, gyorsan elhadarom miben kell segítség aztá' csá'" stb.

2023. márc. 11. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!