Hogy segíthetek egy gyászoló barátnak?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van egy barátnőm, aki nagyon közel áll hozzám, hiába lakik tőlem olyan nagyon messze.
Elhunyt az apja. Valamennyire fel volt rá készülve, ugyanis betegség miatt volt, de még én is lesokkolódtam, akkor bele sem merek gondolni, hogy ő mit érezhet.
Van bármi módja szerintetek annak, hogy ekkora távolságról tudjak neki segíteni, vagy csak adjak neki időt?
2023. márc. 7. 13:39
1/6 anonim válasza:
Megmondod neki, hogy itt vagy, számíthat rád és bármikor amikor úgy érzi, hogy szüksége lenne egy kis támogatásra, esetleg beszélgetésre, akkor nyugodtan írjon/hívjon. Ezen kívül heti egyszer mondjuk küldhetsz neki egy idézetet, ami témába vág (pl. kitartás, hogy maradjunk erősek) vagy egy emojit, amivel éppen csak azt tudatod vele, hogy gondolsz rá.
2/6 anonim válasza:
Miért gondolod, hogy segítened kell valamiben, amire nincs ráhatásod?
3/6 anonim válasza:
#1 vagyok, ami szerintem nagyon figyelmes gesztus lenne, ha a lakhelyén egy virágosnál rendelnél egy csokrot és kivitetnéd a temetésre, ha amúgy nem mész a távolság miatt.
4/6 anonim válasza:
Nem. Nem megmondod. Az isten áldja már meg az ilyen gondolkodást, komolyan nem értem.
Részvétet nyilvánítasz és megkérdezed, hogy van-e szüksége valamire. Ha nincs, akkor pont. Mi ez a fontoskodás?
5/6 anonim válasza:
megkérdezed hogy tudsz e valamiben segíteni, vagy szeretne e beszélgetni veled.... az emberek meglepő módon ki tudják nyitni a szájukat és meg tudják mondani, miben segíthetsz vagy mire lenne szükségük, ez a rákérdezés is inkább ilyen megerősítés, hogy nézd, itt vagyok, ha kellek gyere itt leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!