Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátnőm boldogtalan. Ezzel...

A barátnőm boldogtalan. Ezzel segíthetek neki legalább egy kicsit?

Figyelt kérdés

A barátnőm mostanában eléggé maga alatt van. Végzősök vagyunk gimiben, szóval az is benne van a dologban hogy lassan vége lesz, és teljesen új környezetbe kerül mindenki, ez amúgy engem is egy kicsit szomorúsággal tölt el, gondolom normális ilyenkor. Ehhez még párosul a téli depresszió, fiúproblémák, önbizalomhiány, és bizonytalanság a jövőjével kapcsolatban. Rossz nézni ahogy próbálja mutatni hogy minden rendben, de tudom hogy boldogtalan. Arra gondoltam, hogy minden nap kis szívecskés post-itekre írok neki valami biztatót. Ebben kérek segítséget. Neten keressek motivációs idézeteket és a naphoz legjobban illőt írjam rá, vagy én írjak minden napra valami biztatót (pl tulajdonságait amiket szeretek benne), vagy együtt átélt emlékeket/vicces szituációkat írjak fel amikor mindketten vidámak voltunk? Esetleg egyik nap ez másik nap az?

18/l

2019. febr. 3. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkit azzal tehetünk boldoggá, ami az elsődleges szeretetnyelve.

Ez a fogalom ugyan elsősorban párkapcsolati aspektusokra lett kitalálva, de érvényes minden relációra.

Az öt szeretetnyelv a következő:

Elismerő szavak

Minőségi idő

Ajándékozás

Szívességek

Testi érintés

Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges és egy másodlagos szeretetnyelve, amelyek mélyebben hatnak ránk az összes többinél.

És ha tudod róla, akkor már tudsz helyesen cselekedni.

Pl nekem a minőségi időtöltés a legfőbb, az ilyen szívecskés lófassokkal a viágból ki lehetne kergetni. De mindenkinek más jön be.

2019. febr. 3. 18:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod :)

Egyszer kitöltöttünk egy ilyen tesztet és neki első helyen az elsimerő szavak másodikon a minőségi idő jött ki.

2019. febr. 3. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szupi. Akkor fókuszélj mindig valami jó dolgára és tedd szóvá. Illetve teljes figyelemmel tölts vele időt, amennyit csak tudsz úgy, hogy neki is jó, tehát nem rátelepszel. És ki fog jönni a depiből.
2019. febr. 3. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó ötlet, minden elismerésem, hogy így figyelsz a barátnődre, igazi jó barát vagy!! :)
2019. febr. 3. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Erről a szeretetnyelvről mindenki úgy beszél mintha egy válságos helyzetben bármt érne. Az hogy foglalkozunk valakivel az fontos, de nem minden. Azt kell kideríteni mi teszi elégedetté a hölgyet. Ha az megvan, akkor könnyebb lesz tovább.
2019. febr. 3. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
És azóta mi van veletek? 😊
2021. aug. 21. 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!