Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen esetben hívnád mindenhov...

Ilyen esetben hívnád mindenhova a legjobb barátodat?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy van több baráti társaságod (3-4), mindenhova “beviszed” a legjobb barátod. A legjobb barátod viszont téged semmilyen körökbe nem visz be, jó ha ismered 2 barátját. Amikor nem érsz rá, akkor mindig van kivel lógnia, viszont ha te ráérsz és valamelyik baráti társaságoddal találkoznál, akkor elvárja, hogy ő is hívva legyen, amikor egyáltalán nem tagja a társaságnak. Ez néha frusztráló, mert nem igazán találja fel magát olyan emberek társaságában, akik nem állnak hozzá közel, ezáltal vele kell beszélgetnem a legtöbbet, amikor másokkal is szeretnék, pl olyanokkal, akikkel nem találkozom gyakran, mint a legjobb barátommal.

Van értelme mindenhova elhívni? Szívem szerint nem hívnám mindig mindenhova, de akkor meg megsértődik, pedig én életemben nem lógtam együtt egyik haverjával sem, míg fordítva számtalan ilyen eset volt. Egyszer még nyaralni is eljött velünk, én meg a legtöbb barátját max névről ismerem.

2023. febr. 22. 10:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem neveznék “legjobb barátomnak” olyan embert aki ennyire lesz@r és nem nagyon hívnám ide-oda.
2023. febr. 22. 10:12
 2/17 anonim ***** válasza:
44%
Ő nem a legjobb barátod, benned meg az erkölcsi fal miatt nem épült ki a határmeghúzás és a nyílt kommunikáció.
2023. febr. 22. 10:14
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne bárhova is magaddal vinned? Nekem is van több társaságom, egyáltalán nem keverem őket. Nem is igénylik, csak kínos lenne. Én se szeretném, hogy a barátnőim a teljesen máshonnan ismert barátaikkal összehozzanak.

Nyugodtan menj el bárhova a barátnőd nélkül, és hagyd, hogy ő is menjen.

2023. febr. 22. 10:16
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az lemaradt, hogy neki nem igazán vannak társaságai, max különálló barátai, tehát ha találkozik valakivel az általában 1-2 személyt jelent, míg az én esetemben sokkal többet. Lehet emiatt nem szeretne hívni?

2023. febr. 22. 10:17
 5/17 A kérdező kommentje:
#3 teljesen jogos a kérdésed. Csakis azért hívom (inkább hívtam) mindenfelé, mert általában nekem panaszkodott, hogy mennyire rosszul esik neki, hogy az xy nem hívta el valamerre.. emiatt kicsit kötelességemnek éreztem, hogy mindenhova hívva legyen, ahova megyek, hogy ne érezze magát kihagyva.
2023. febr. 22. 10:22
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Te nem gondolod őt a legjobb barátodnak, csak kötelességből foglalkozol vele. Te fárasztónak és hátráltatónak érzed őt. Nyilvánvalóan különbözőek vagytok, amit te nem tudsz áthidalni, ne erőltesd meg magad. Nekem nem kéne ilyen barát, mint te.
2023. febr. 22. 11:53
 7/17 A kérdező kommentje:
#6 nehogy már még én legyek a szar, amikor mindenhova hívom, gondolok rá. Év vicce. Neked nem kéne ilyen barát, mint én? Valahogy csak túlélem a nagyjából 15 barátom mellett.:)
2023. febr. 22. 12:20
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Pont erről beszéltem. Neked sok felszínes kapcsolat kell, ő nyilvánvalóan a mélyebb barátságokat részesíti előnyben. És igen, itt rinyálsz, hogy a terhedre van, nekem kösz, de havernak sem kellenél
2023. febr. 22. 14:03
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy

"nehogy már még én legyek a szar, amikor mindenhova hívom, gondolok rá. Év vicce."

--->>>

"Csakis azért hívom (inkább hívtam) mindenfelé, mert általában nekem panaszkodott, hogy mennyire rosszul esik neki, hogy az xy nem hívta el valamerre.. emiatt kicsit kötelességemnek éreztem, hogy mindenhova hívva legyen, ahova megyek, hogy ne érezze magát kihagyva."

Ez az év vicce, hogy magadat milyen húde jó barátnak gondolod.

Meg most máshogy fogalmazva tetted fel ugyanazt a kérdést, mint korábban, ahol minden válaszoló egyből levágta a szitut, és szétoltott. Kicsit átfogalmaztad, hogy önigazolást találj.

2023. febr. 22. 14:09
 10/17 A kérdező kommentje:

#9 senki nem oltott szét, mivel ebben a témában ez az első kérdésem lol. Kicsit paranoiás vagy, nem?

Egyébként igen, hű de jó barátnak tartom magam, mert én még mindig elhívtam őt mindenfelé, ellentétben viszonzást nem kaptam. Úgyhogy csűrheted-csavarhatod, akkor sem én leszek a rossz, ha ellenérzéseim lesznek a helyzettel kapcsolatban. Amúgy nem véletlen 0%-os a válaszod.:D Neked ilyen attitűddel biztos nincs egy barátod se, úgyhogy itt le is zártam veled a vitatkozást, mert a véleményed teljességgel inkompetens a témában.

2023. febr. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!