Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy győzhetném le a féltékeny...

Hogy győzhetném le a féltékenységem?

Figyelt kérdés

Egyetlen egy barátnőm van aki már olyan mintha a testvérem lenne és mikor látom hogy van valakivel (kirakja instára vagy elmeséli )akkor nagyon féltékeny szoktam lenni és mindig úgy érzem hogy én csak egy selejt vagyok akivel csak muszájból van….

És ez az utóbbi időben egyre gyakrabban van

17/L

2023. febr. 18. 15:09
 1/7 anonim válasza:
100%

Keress te is valakit aki szimpatikus és akivel boldog lehetsz, és így talán megtanulod értékelni a barátnőd örömét.

Az se túlzottan jó ha valakivel túl sokat vagy együtt...

2023. febr. 18. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Fogadd el, hogy a barátság nem egy kizárólagosságon alapuló kapcsolat. Az embernek lehet több barátja is és az egyik nem veszít az értékéből csak azért, mert a másikkal is jó időt tölteni. Nem érdemes hasonlítgatni, féltékenykedni, mert ennek semmi köze hozzád, ez így természetes. Dolgozz az önbecsüléseden illetve ne tedd egy személytől függővé az életed, a boldogságod, az értéked. Nyiss más emberek felé, keress saját hobbit, te is tölts időt másokkal.
2023. febr. 18. 17:22
 3/7 A kérdező kommentje:

De nem tudok

Próbáltam neten ismerkedni emberekkel

2 nap elteltével senki nem írt vissza

Próbáltam élőben

Viszont ott meg mindenki a szavamba vág, észre se vesznek sokan még köszönni se köszönnek vissza….

2023. febr. 18. 17:38
 4/7 anonim válasza:
100%

Neten ismerkedni 17 évesen, hogy barátokra lelj, nem a legfényesebb ötlet.

Általában hobbi, érdeklődési körnek megfelelő eseményeken vagy adott foglalkozás/kurzus keretein belül szoktak tartósabb barátságok születni.

2023. febr. 18. 17:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Én is tudom

Olyan hobbijaim vannak amik nem ~tömeghobbik~ és így elég nehéz hasonló érdeklődési körű embert találni…

2023. febr. 18. 18:15
 6/7 anonim válasza:
100%

Senki sem mondta, hogy ez egy egyszerű folyamat lesz... nekem is volt anno egy nagyon jó barátom, akivel egészen óvodás korunktól fogva a gimnáziumig legjobb barátok voltunk, ám sajnos érettségi után elváltak útjaink - ő is másik egyetemre ment, megismert új embereket, és én is máshová mentem és kevesebbet beszéltünk, végül feledésbe merült az 1000 éves barátságunk, mert egyre kevesebbet és kevesebbet beszéltünk, őt más dolgok érdekeltek már, stb (pokolian fájt, és sajnáltam az egészet).

Nem mondom, hogy rád is ez vár, de ez is benne lehet a pakliban (az iskolai barátságok ritkán maradnak fenn felnőttkorban).

Tehát fel kell készülnöd arra, hogy akármennyire is most úgy érzed, hogy a barátnőd konstans eleme az életednek, el kell fogadnod, hogy egy értelmes, okos, értékes lány vagy, és ugyanúgy megérdemled azt, hogy boldog légy mint bárki más, ehhez pedig meg kell hoznod egy döntést, és el kell határoznod magad, hogy valóban független akarsz lenni, és ezáltal nyitsz a világ felé... vagy nem lépsz túl a helyzeten, és maradsz hosszútávon boldogtalan a barátnőd árnyékában... a Te döntésed.

Írtad, hogy a hobbijaid nem "tömeghobbik"... viszont a legtöbb egyedül végezhető hobbi is köthető valamilyen témához/témakörhöz - kivéve ha állatokat preparálsz, amit nem hiszek -, amire lehet hogy vannak csoportok, közösségek stb. ahol szintén találkozhatsz olyan emberekkel, akikkel egyezhet az érdeklődésed, és így már kevésbé válik olyan erőltetetté az ismerkedés menete.

Röviden: rengeteg lehetőséged van, akarsz változtatni az életeden vagy sem? A kettő közti ingázás nem hoz semmi jót a jövőre nézve...

(1-es és 4-es voltam)

2023. febr. 20. 00:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem erre ment rá a barátságom az egyik legjobb barátnőmmel, úgyhogy ezzel gyorsan állj le.kb azt vágta a fejemhez, hogy en csak kihasználom, és azért vagyok vele hogy legyen valakivel beszélni, pedig én tényleg szerettem, és azóta is hiányzik, de nem tudtam vele mit kezdeni.
2023. febr. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!