Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Így hogyan barátkozhatnék?

Így hogyan barátkozhatnék?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem magamon azt hogy egy embert kiválasztok magamnak és tök jól elvagyok vele, sokszor meg is öleljük egymást. Viszont ha ez a személy nem próbál meg velem beszélgetni a barátságunk legelején, minden nehézség ellenére is, akkor hiába szimpatikus,nem barátkozok vele.

Annyit beszélek amennyi szükséges ahhoz hogy megértsék mit akarok, ha valaki barátkozni próbàl velem akkor én gyilkos szemekkel ránézek és így tudatom vele hogy "Ne csináld, rossz ötlet" de nem szólok hozzá, mert félek hogy beszélgetni kell vele.

Ha valaki hozzám ér miközben kommuninálok vele akkor elhúzódom onnan és nem szólalok meg neki az istenért sem, miközben nagyon csúnyán nézek rá így próbálom tudni vele hogy "Húzzál innen míg pofán nem váglak"

Ha véletlenül érnek hozzám akkor is kiakadok.

Viszont van egy barátnőm akit nagyon szeretek, ragaszkodom hozzá, gyakran megölelkezünk (elköszönés stb), pedig még egy éve sem ismerjük egymást. Ha valaki aki tudja milyen vagyok akkor értetlenül kérdezi a barátnőmtől hogy ezt mégis hogy érte el.

A kérdésem azt hogy ki mit gondol erről az egészről? Miért vagyok ilyen? Hogy próbáljak meg más emberekkel is barátkozni?

#barátság #zárkózottság #Problémásviselkedés
2023. jan. 18. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem mindenki szereti ha beleérnek a személyes zónájába. Hasonló emberekkel kéne barátkoznod, akik ugyanígy vannak, mert ösztönösen eldöntjük elsőre, valaki szimpatikus-e számunkra vagy nem. És ez nem véletlen. Olyannal kell, aki elsőre de többedszerre is az. Introvertált lehetsz, néha meg kéne próbálni kezdeményezni a beszélgetést és felidézni, mi okozhatja akár a múltból ezt az elkerülő viselkedést. Mintha tudat alatt mégsem szeretnél igazán barátkozni, vagy csak minimálisan engedsz közel bárkit is. Volt valami sérülésed amitől tartasz, vagy trauma?
2023. jan. 19. 00:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Monogám vagy úgymond, csak egy bizalmas és félsz, hogy bántani fognak.

Aki kitartó, az le tud ásni benned.

Szerintem rendjén van, mivel így tényleg csak azt engeded magadhoz, aki ténylegesen nem bánt és komolyan barátkozni akar Veled.

Csak ne ess a ló túloldalára, hogy ezzel tartod sakkban a barátnődet :/

Az viszont gond, hogy azonnal egyhez ragaszkodsz, mivel ugye átverhet.

Jól figyeld ki inkább a ragaszkodás előtt a másikat.

2023. jan. 19. 00:41
 3/8 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló

A barátnőm hozzám nagyon hasonló, viszont ő nem zárkózik el másoktól, csak elviseli.

2. Válaszoló

Együtt dolgoztunk, bármi volt kiállt mellettem, hiába alig ismert, próbálkozott mindíg kitartóan, fogalmam sincs mit látott bennem, ezért is kezdem el ragaszkodni hozzá.

Nem gondolom úgy hogy sakkban tartom, meghallgassuk egymást, segítünk egymásnak, viccelődünk sokat, nem vagyok azért befásulva, és nem érzékeltetem vele azt hogy én csak vele barátkozom.

2023. jan. 19. 01:03
 4/8 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Nem bántásból mondtam Neked, vagy általánosításból, hanem hogy képes átfordulni kicsit az ember, csak olyan intelemként mondtam.

De ez egy jó barátság akkor teljesen ❤

2023. jan. 19. 01:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd ezt a "monogám" kifejezést

Párkapcsolatban ismerem a jelentését, ott ez a normális.

De barátságban hogyan értelmezzem?

2023. jan. 19. 01:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Neked elég egy barát, aki megért, kb mint a párkapcsolatnál, hogy hűséges vagy egy fix baráthoz 😊

Én hibám, nem tudok erre sajnos jobb szót :')

2023. jan. 19. 01:25
 7/8 A kérdező kommentje:
2# Köszönöm
2023. jan. 19. 01:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit Kérdező 😊
2023. jan. 19. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!