Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Embert barátjáról?

Embert barátjáról?

Figyelt kérdés

Sokan azon a véleményen vannak, hogy ha valaki valamit képvisel, ami rossz (most itt ne menjünk bele abba, hogy mi a rossz), én ugyan nem képviselem azt, de az illetővel barátkozok, akkor az engem minősít.

Ez egyike azoknak a kérdéseknek, amiben megmondom őszintén, hogy nem tudok jól állást foglalni.

Nyilván attól is függ, hogy mennyire rossz az a dolog, amit az illető képvisel. Például ha valakit tök jófejnek tartanék, de megtudnám róla, hogy ártatlan embereket gyilkolt, akkor egyértelműen nem barátkoznék vele a továbbiakban.

De ha mondjuk például szélsőjobbos, én meg mondjuk liberális vagyok, akkor az mennyire minősít engem? Mondhatom azt, hogy félretesszük a politikát, és azt leszámítva jófejnek tartom őt? Tuti lesznek olyan emberek, akik azt mondják, hogy te liberális létredre ilyenekkel lógsz... Ezt nem tudom eldönteni, hogy ebben kinek van igaza.

#Madarat tolláról #embert barátjáról
2023. jan. 16. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Magyarul nem tudod, mi az a barátság. Azért nyugtass meg, ha teszem azt gyereked születik, és lesznek olyan emberek, akik azt mondják, a gyerek felesleges, te nem fogod kukába dobni.
2023. jan. 16. 20:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én unokatesóm 7 éve börtönben ül, májusban szabadul,és előtte is ült már 2x 1 évet

Nagyon szeretem, nagyon közel áll hozzám.

Nyilván nem emberölés miatt ül stb

De van barátnőm aki eléggé kicsapongó életet él ami sok embernek nem szimpatikus.

Nyilván van aki miatta/uk nem akar velem ismerkedni stb, de azt gondolom az ilyen emberekért nem kár

Senkinek nincs köze hozzá,és senkit ne érdekeljen én kivel barátkozom.

Az a normális ha azzal foglalkoznak én milyen vagyok, hogy viselkedem, milyen ember vagyok

Aki mások alapján minősít engem,és nem saját magam miatt azért részemről nem kár ha nem akar megismerni.

2023. jan. 16. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudnék mélyen barátkozni olyannal, akinek az értékrendje fenekestül felfordult az enyémhez képest. Kisebb fajsúlyú különbség lehet, például ő vallásos, én nem.
2023. jan. 16. 21:11
 4/6 A kérdező kommentje:
#1: sajnos nekem nem lehet gyerekem. Ha valami csoda adná, hogy lehessen, akkor szeretném a gyerekemet minden körülmények között. Akkor is, ha autista lenne, akkor is, ha meleg lenne, akkor is, ha alkoholista/drogos lenne, akkor is, ha börtönbe kerülne. Erről ennyit. Te meg egy troll vagy.
2023. jan. 17. 11:58
 5/6 A kérdező kommentje:
#2: igen, én is közelebb állok ehhez a véleményhez. Csak hát nem egyszer megkaptam már az emberektől, hogy "milyen barátaid vannak"...
2023. jan. 17. 12:00
 6/6 anonim ***** válasza:

"Tuti lesznek olyan emberek, akik azt mondják, hogy ... Ezt nem tudom eldönteni, hogy ebben kinek van igaza."

Nem csak azt nem tudod, mi a barátság, hanem úgy általában nem érted a világot, de rettentően meg akarsz felelni mindenkinek. Egyszerre mindenkinek megfelelni semmiképpen nem lehet. Ha azzal töltöd az életed, hogy "mások" véleménye miatt aggódsz, biztos, hogy nem fogsz boldogan élni.

2023. jan. 17. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!