Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha lelkileg rossz passzba...

Ha lelkileg rossz passzba vagytok és egy baràtotok nem veszi figyelembe az érzéseiteket az mindig azért van mert cserbenhagy vagy nem tud mit reagàlni?

Figyelt kérdés
Csalódott vagyok kissé,mert mikor ő volt rossz passzban,öngyilkos gondolatai voltak,az élet értelméről beszélt meghallgattam,bàtorítottam.Ő mintha terelné a témàt pedig csak egy kérdést tettem fel pl.akkor elkezdett írni az édesség vàsàrlàsról.Nem is vàrom hogy hosszan lelkizzen velem- amit én megtettem sokszor vele...de jó lett volna ha legalàbb azt mondja gyere igyunk meg egy kàvét,sétàljunk egyet.Annyi elég lenne.Meg hogy tudjak kicsit beszélni erről.Ma küldött egy szép videot a csuggedesrol hogy ne feledjuk el a megtett utat es szeretve vagyunk meg fontosak ebben a vilàgban.
2023. jan. 7. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki te, hogy találkozzatok, igyatok meg egy kávét. Ha ezt akarod. Ne várd, hogy más kitalálja, hogy te mit szeretnél.
2023. jan. 7. 18:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Kerdeztem a napokban azt mondta talalkozunk a lanyos osszejovetelen meg nem tudja lesz-e ideje.
2023. jan. 7. 18:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Neha ugy erzem jobban arrol szol az egesz,hogy ot emelem fel,forditva nagy ritkan ez nem mukodik.
2023. jan. 7. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen komoly gondjai vannak, amit írtál, akkor nem biztos, hogy tőle kéne támogatást várni. Talán nincs olyan állapotban. Vagy egyszerűen nem tudja, mit mondjon.

Más barátod nincs, akivel beszélhetnél?

2023. jan. 7. 18:45
 5/9 anonim ***** válasza:
#3 Pontosan. Az érzelmi támogatás mindig kölcsönös kell, hogy legyen. Különben nem barátságról van szó, hanem kihasználásról. Nekem is van olyan barátom, akinek nem szívesen simogatnám a hátát miközben kisírja a lelkét, de én se hívom fel zokogva. Akit igen, annak viszont én is igyekszem segíteni, vagy legalább meghallgatni. Egyrészt aggódom értük olyankor, és ha szomorúak, kicsit én is az vagyok. Másrészt szerintem ez így fair, nem várok el olyat másoktól, amit én nem teszek meg értük.
2023. jan. 7. 18:48
 6/9 A kérdező kommentje:
4-es igen,ez is eszembe jutott.Lehet inkabb szakemberrel beszelnek.
2023. jan. 7. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Általában olyankor átengedem az irányítást es meg is tudom.

Pl ha panaszkodni kezdek vagy kiönteni a lelkem de a másik terel, meghallgatom mire terel.

Volt aki a saját baját kezdte el fújni(rengeteg ilyen van), őt kellett hallgatnom és vígasztalni csak magával foglalkozott.

Más meg arra terelt el ha már nála vagyok hogy megmutat ezt azt, vagy a hobbijait, és zokon vette hogy én sírok és magammal foglalkozom es marhára nem a hobbijai érdekeltek

Megint más sértwsnek vette azt hogy kértem vegyen figyelembe(egy volt barátomnak szóltam egyszer jogy megjött most fáj a hasam kicsit ingerlékenyebb vagyok ma ne veszekedjunk már legyszi. És szabalyosan bántotta az egojat mintha én kiskirálylánykodnék azzal hogy legyen rám tekintettel es direkt elkezdett provokálni), ő egy kisebbségi komplexusos barom

Volt olyan aki mint nálad a csokirol nálam a teafőzésről kezdett hadoválni. Nála rájöttem viszont arra hogy ő annyira egy buta sötét ember hogy érzelmi intelligenciája sincs, olyan nagyon értelmrdeket nem is lehet vele beszélni.

Aztán vannak a nárcik akik csak megjátszani képesek csak empátiát, de bennük legalabb ennyi van hogy legalább próbálnak empatikusak lenni, ellenben a többiekkel.

Megint mások szinte örülnek is annak ha téged valami baj ért, elkezdenek szánni a hátad mögött meg ujjonganak.

Vagy olyanok is akik a panaszodra szomoruságodra elkezdik magukat futtatni hogy bezzeg nekik meg milyen jó és ontják rád a sikereiket és abban élik ki magukat hogy épp összetört embereknek büszkélkednek magukkal.

A gyk pedig rendszerint kiröhög es még jobban belédrúg.

2023. jan. 7. 18:49
 8/9 A kérdező kommentje:
5-os igazad van ne vegyunk el olyat a masiktol amit mi nem vagyunk hajlandoak megtenni erte,mert az kihasznalas.
2023. jan. 7. 18:50
 9/9 A kérdező kommentje:
7-es igen vagy par honapja egy munkahelyi problemat mondtam neki es bevagta telefont fog vasarolni mar meg is rendelte...Megjegyzem o szamtalan munkahelyi,maganeleti problemat mond el nekem.Es barmilyen rossz neki is egy kicsit tobb emberseget mutathatna mikor a masiknak rossz.
2023. jan. 7. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!