Barátra / ismerősre is vonatkozik a jogszabály?
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha az egyik ismerősöm és egyben barátom védett területen folytat fakitermelést - nem engedhetik meg maguknak a fát vegyenek - köteles vagyok jelenteni a természetvédelmi hatóságnak?
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Szia!
Úgy írok, hogy nekem az ilyen ügyek a munkakörömbe tartoznak mint természetvédelmi őr.
Ez a téma nagyon kétes. Benne van az emberi tényező, ahogy azt a zárójelben is írtad. Elsősorban én a helyedben nem rendőrségre mennék, hanem az adott nemzetiparknál a területen illetékes őrrel beszélnék. Írj rám, hogy ez településileg hol van és tudok segíteni az elérhetőségekben.
Azért mondtam azt, hogy kétes, mert itt nem feltétlenül a faanyag ami érdekes, hanem hogy okoz e természetvédelmi kárt ezzel. (Emberi tényező... van ami fölött el lehet síklani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!