Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tényleg azért szakadnak meg...

Tényleg azért szakadnak meg valaki kapcsolatai, mert "jogosnak vélt dolgokon gyakran sértődik meg"?

Figyelt kérdés

Tényleg azért megszakadhatnak emberi kapcsolatok, ha valakinek túl erős az igazságérzete és "gyakran sértődik meg", méltánytalannak gondolt történések miatt?

- Kórház, műtét, amitől az illető nagyon tart: barátok nem érdeklődtek. Fordított esetben az illető nem bírta volna ki, hogy ne érdeklődjön, ha valamelyik kedves ismerőse kerül ilyen helyzetbe. Sőt, meglátogatni is elment volna.

- buli, amiről mindenki tudott, de az illetőnek "elfelejtettek" szólni

Stb.

Az ilyen megsértődéses dolgokat az emberek nem kedvvelik...

El kell nyomni minden rossz érzést?

Ezek a megsértődésből táplálkozó harag, düh, negatív érzelmek (valamint ezek kimutatása) csak elválasztják a megsértődő embert a többi embertől?

Sokan mondták már: nincs igazságos világ és ha valaki mindig "elő akarja írni" hogy "mások miképpen viselkedjenek" vagy hogyan kellene/kellett volna viselkedni, azt megutálják.

Előírásról nincs szó, csak talán ezek a "megsértődtem, mert igazságtalannak éreztem" típusú hozzáállás közvetíthet esetleg ilyet.

2023. jan. 7. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy nekem is rengeteg barátságom ért azzal véget, hogy az illető össze-vissza sértődött minden szaron.

Jogos vagy sem, kurvára nincs hangulatom valakinek könyörögni már csak azért is, hogy meg lehessen vele értelmes felnőtt módjára beszélni a dolgokat. Senki sem akkora kincs, hogy érdemes legyen küzdeni érte, ha a hisztijével megalázóan viselkedik és állandóan vigyázni kell mellette, mintha tojásokon lépkednél, mert nem tudod, mi lesz épp az a rossz szó ami miatt "lezár".

Nem kell elnyomni semmit, de attól, hogy te durcáskodsz és rombolod a hangulatot, semmi sem lesz jobb. Meg lehet mondani, hogy "bocsi, de én is szerettem volna menni, szarul esett, hogy nem hívtatok". Vagy ha túl sokszor fordul elő, akkor baráti kört váltani, mert valószínűleg amúgy is kilógsz a sorból és nem ők a te embereid.

2023. jan. 7. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Nincs fekete fehér válasz szerintem. Biztos, hogy vannak olyan dolgok amik miatt jogosan érezheti magát sértve valaki. Amiket felsoroltál példákat azok pont olyanok, amik mindenkinek rosszul esnének szerintem. A hangsúly talán azon vagy, hogy te hogyan kommunikálod a sértettségedet. Ha duzzogsz, nem kommunikálsz velük, csak "érezteted", hogy valami rosszul esett az tényleg ahhoz fog vezetni, hogy megutálnak. Ha viszont asszertívan elmondod nekik, hogy ez és ez emiatt esett rosszul, akkor azt meglehet beszélni és nem lesz belőle konfliktus. Illetve fontos megvizsgálni, hogy valóban jogosan esnek-e rosszul a dolgok: lehet, hogy tényleg csak elfelejtettek szólni a buliról. Ha rendszeresen előfordulnak ilyen dolgok akkor azt is érdemes megvizsgálni, hogy valóban közeli barátnak tekintenek, és sértődés helyett nem lenne-e célravezetőbb új barátokat keresni.
2023. jan. 7. 11:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Többnyire igen, de mindenkinek mást jelent ez.
2023. jan. 7. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!