Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyire változtat meg egy...

Mennyire változtat meg egy barátságot ha a barátnő férjhez megy és gyereket vár a másik pedig egyedülálló?

Figyelt kérdés
2023. jan. 6. 12:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

A házasság semennyire, ha a partner is jófej és nem egy, a párját elszigetelni akaró hisztigép.

A gyerekes ismerőseim viszont teljesen kihullottak a baráti körből. Nekem sincs kedvem a gyerekükhöz, nekik sem ahhoz, ami akkor volt szórakoztató, mikor még lehettek spontánok.

2023. jan. 6. 13:40
 12/25 A kérdező kommentje:
Igen,ezt jól írod lehet màr nekik se lesz kedvük,idejük ahhoz amit spontan megtehettek.Meg nem lehet mindig a nagyira vagy valakire rapasszolni a gyereket teszem azt egy koncert miatt.Vagy ha neha ossze is jonne,ha a gyerek beteg lesz,nyugos az athuzza a terveket,szamitasokat.
2023. jan. 6. 13:44
 13/25 anonim ***** válasza:
59%

#10 hát jah. de az is van, hogy én egyedül vagyok és így is annyira pörög a világ meg minden, hogy így is észnél kell lennem, hogy legyen emberekre időm, szóval eltudom képzelni milehet ez a pár plusz gyerek.

de amúgy amikor voltam szerelmes akkor nekem sem volt egyszerűen szabad helyiértékben magamban barátokra, egyszerűen átalakult a tér. de aztán később visszataláltunk egymáshoz, amikor már úgy volt megint. szerintem az fontos, hogy nyitva tartani az ajtókat kis tpakogatózás néha és aztán lehet az élet úgy hozza, hogy megint valami. meg fontos a bizalom tényleg, hogy a másik nem úgy vegye le, hogy a másik most nem kedveli vagy mit tudom én. hanem így érteni, hogy most máshova vitte az élet és ez nem arról, szól, hogy mi mennyire kedveljük egymást, meg rezgünk jól.

2023. jan. 6. 14:01
 14/25 anonim ***** válasza:
54%
Nekem megszakadt a kapcsolatom a középiskolai legjobb barátnőmmel, kb csak szülinapkor köszöntjük egymást fbon. Nagyon fiatalon, 23 évesen szült, én akkor rockkoncertekre jártam, és visszavágytam a suliba, eszem ágában nem volt még felnőni. El is költöztem rá 2 évére a szülői városból, végleg megszakadt a barátnőmmel a kapcsolat. Még kerestem időnként, hogy csináljunk csajos programot, de a gyerek nélkül sehova nem akart jönni, én meg nem akartam úgy találkozni, hogy ott van a gyerek is, mert akkor úgyis rá kell figyelni. Egyszer találkoztam még vele, akkor már 5 éves volt a gyerek, de azóta sem, és már tervben sincs. Teljesen más az életünk, ő igazi anya típus, gyerekek nélkül nem megy sehova, csak róluk szól az élete, én meg nem akarok gyereket egyáltalán. 32N
2023. jan. 6. 14:05
 15/25 anonim ***** válasza:
88%

Az első voltam a barátaim közül, akinek gyereke született. Az biztos, hogy nagy szakítópróba volt. Az igazi barátok megmaradtak, az ivócimborák kikoptak. Nem kár értük, lettek helyettük hasonlóan felszínes játszótéri barátságok, mert akkor meg az érdekelt, nem a buli.

De aki gyerekkel együtt is szeretett, az megmaradt.

2023. jan. 6. 14:13
 16/25 anonim ***** válasza:
62%

Nem lesz már ideje programokra, főleg miután megszületik a gyerek. Nem tud csak úgy elmenni otthonról mert ott a gyerek. Hova is mentek? Jajj ez nem jó a gyereknek, túl hangos. Az se jó. Semmi se jó.

Max fél órára átnéznek/ talizhattok kávézóban, de az idő alatt is a gyerekkel gügyög, majd ráfogja a gyerekre hogy nyűgös és menekül haza.

Na meg már inkább más anyukákkal fog barátkozni. Olyan barátok kellene, akiknek fő témája a világ közepe: a gyerek. Mennek együtt játszótérre, babakocsit tologatni a bicikliutakon hogy más ne férhessen el mellettük, Pepcoznak. A gyerekek együtt játszanak. Kitárgyalják egymás gyerekeit, kinek milyet f0s0tt a picije, hogy taknyozik és mi egyebek. (komoly, esküszök az életemre hogy még egyetemen is ezt hallgatom anyuka csoporttársaktól)

2023. jan. 6. 14:14
 17/25 NTBS ***** válasza:
66%
Hozz változást, de az igazi Barátok megmaradnak.
2023. jan. 6. 15:12
 18/25 K.O. ***** válasza:
igen ezzel az a baj, hogy a baratnod a gyerekkel otthon marad, de te meg ugyanugy mesz, csak nelkule ugye, tehat egy ido utan azokhoz leszel kozelebb akikkel mesz, akikkel rendszeresen talalkoztok-beszelgettek, a baratnod meg a jatszoteres anyukakhoz, tehat igy tavolodni fog a dolog az biztos.. vagy ha nem ettol, akkor sztem attol amitol nekem is, hogy olyan igazi mélyeket mar nem tudtok majd beszelgetni, mint régen.. es sztem ez tart jobban ossze egy baratsagot, nem az okorkodes.. amit ugye gyerek mellett is lehet.. de még ha nagyobb lesz es eljatszik mar magaban is, ti meg elkezdtek beszelgetni, a legjobb temanal fog megjelenni a gyerek hogy "anyaaaaa!?" ezmegaz.. tehat onnantol mély beszelgetesek befejezve.. tleg nehez, en is aterzem, de ilyet amiket itt irtak hogy irritalo.. nekem sose volt irritalo, megertettem mindegyik baratnomet, nekik most ez a dolguk, sot, nekem erdekes volt belelatni az anyasagba, mindegyikuk tok mashogy elte meg az egeszet, a szulest is, meg mindent is, pedig ugyanaz tortent, de kozben megis teljesen mashogy tortent, tehat en szerettem hallgatni mindig a sztorikat meg stb, kesobb is en inkabb becsatlakoztam a tarsasozasba, jatszottunk mindig egyutt a gyerekekkel es igy meg tudtuk tartani a baratsagot, jokat lehet igy is rohogni, nyilvan olyan mar sose lesz mint regen, de ezek is ugyanugy programok vegulis, csak mar nem kettesben, de ugyanugy egyben tudjak tartani a baratsagot:) probald meg te is igy megelni, erdeklodj min megy eppen keresztul hadd meseljen, aztan majd kesobb jokat tarsasoztok meg jatszotok :) ja es segits neki ahol tudsz, nagy szukseguk lesz ra, en is sokszor elmosogattam, vagy mondtam neki figyelek a gyerekre menjel mar pancsizz egy jot stb ezeket tuti ertekelni fogja es halas lesz, ha meg nem akkor nem lesz kar erte:D
2023. jan. 6. 16:44
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Tök jókat írnak itt.

Például amit #3 ír arról, hogy ő sokat segített. Vagy az amit #8 ír, hogy türelmesnek kell lenni. Az valahol természetes, hogy akinek gyereke lesz akkor egy ideig arról beszél, körülötte forog az élete. Mint ahogy bármi mással így vagyunk, ha új dolgot veszünk, lakást újítunk, stb.

Itt nem mindegy, hogy a másik fél barátként és türelemmel áll a dologhoz, és idővel tovább tudnak lépni a gyerek témán, vagy agresszívan és elutasítóan kezeli mert őt nem érdekli a gyerek. De ugyanez megvan bármi mással, autó, hobbi, utazás, ingatlan. Ott is előjöhetnek szimplán anyagi alapon az ellentétek, mert "de jó nektek".

Azt is tegyük hozzá, sokan a barátsághoz is konkrétan úgy állnak, mintha párkapcsolat lenne. Elvárják és igénylik a figyelmet, törődést, és ellenségessé válnak ha ezt már nem kapják meg.

2023. jan. 6. 19:01
 20/25 A kérdező kommentje:
19-es hozzaszolo jol irod.Neha magamon is tapasztalom amit irsz a torodesrol,figyelemrol.Meg masokon is tapasztalom.Foleg akik egyedulallok.
2023. jan. 6. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!