Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az egyik haverom a halálba...

Az egyik haverom a halálba idegesít, de mégsem akarom neki elmondani, mert ezzel összetörném őt! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A probléma abból ered, hogy van egy közös érdeklődési körünk, ami engem csak felületesen èrdekel, őt viszont nagyon. Mondtam már neki kismillió alkalommal, hogy "ez a dolog engem annyira nem érdekel, mint téged", amire mindig olyanokat válaszol, hogy "majd fog", mert ő azt hiszi, hogy egy-egy változtatáson múlik az egész hozzáállásom. Hiába mondom neki, hogy ilyen mélységben ez már nem érdekes nekem, mégis folytatja, regényeket ír nekem, én meg sokszor idegállapotba kerülök.

Másik baj, hogy már ötleteket sem merek neki elmondani, mert az összes ötletemet a saját képére akarja formálni, kigyomlálva belőle mindent, ami hozzám kötötte a dolgot. És persze itt is hiába mondok neki bármit is, mert valahogy mindent megmagyaráz, hogy ez a része miért nem jó a dolognak. Vitázni is ezért nem lehet vele, mert minden érvjébe belemagyaráz valamit...:(

Szívem szerint megmondanám neki, hogy ezek nagy gondok számomra, de eléggé önbizalomhiányos és nem akarnám összetörni őt. Mit tehetnék?

Én 20F, ő 19F

2022. dec. 10. 23:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Építsd le ha nagyon zavar. Enyhén nárcisztikus az ilyen
2022. dec. 11. 00:03
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Saját tapasztalatból mondom, hogy ez a legrosszabb amit tehetsz, hoyg nem szólsz neki.

Velem volt hasonló - én voltam aki akaratán, tudtán kívül idegesítette egy barátját. De nem szólt. Inkább idővel leépítette a kapcsolatunkat, már nem akart velem barátkozni és nem tudtam miért amíg egy nap ki nem szedtem belőle.

Ha az elején szól, hogy ne tegyem mert idegesítem azzal a dologgal, akkor szimplán nem teszem többet és ennyi. De mivel nem szólt, se kedvesen, se sehogy nem próbálta értésemre adni hogy idegesítő amit csinálok, így nem is tudtam másképpen csinálni.

Egyáltalán nem bántott volna meg azzal ha szól, de nagyon megbántott azzal, hogy olyan sokáig nem szólt, azt hitte rólam, hogy nekem az fontosabb lenne, mint a barátságunk.

Mindenképpen el fogod veszíteni, vagy úgy hogy megsértődik mert elmondod neki vagy úgy hogy nem mondod el, de nem bírod tovább.

Adj egy esélyt a barátságotoknak azzal, hogy őszintén és komolyan beszélsz vele arról, hogy téged már teljesen más dolgok érdekelnek, nem akarsz a témával egy percet sem foglalkozni többet. De akkor ehhez kell tartanod magad, nincs olyan, hogy azért mégis csináljunk együtt valami olyat mint korábban.

Beszélj vele róla majd onnantól mindig utasítsd vissza az ötleteit, az írásait és mond el ismét, hogy hát már mondtad, hogy ez téged nem érdekel már.

Viszont ha barátként megtartanád akkor legyen alternatívád helyette (ami mindkettőtöket érdekelhet). Lehet hogy azt gondolja ha ezt nem csinálnátok együtt akkor semmit se csinálnátok együtt.

2022. dec. 11. 02:24
 3/3 anonim ***** válasza:
80%
Le kell építeni a kapcsolatot és kész
2022. dec. 11. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!